Пътят пред Русия и Владимир Путин: Глобализация или самоизолация

Пропагандата в Москва ще продължи, прогнозира Михаил Крутихин
Обновена: 30 юни 2018 22:17 | 30 юни 2018 22:05, Екип на Bloomberg
148

Пътят на Русия е определен от общата картина на глобализация в света, защото алтернативата би означавала самоизолация за страната.

Това каза Михаил Крутихин, енергиен и политически анализатор от RusEnergy, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Пътят на Русия е определен от общата картина в света, която е свързана с глобализацията. Вие не можете да направите отделна икономика в някоя страна без да се опрете на водещите технологии, които могат да бъдат осигурени от водещите западни компании, но и не само от тях, а и от Япония или Китай също. Ако непрекъснато говорите за това прословуто заместване на чуждите стоки с руски или създавате инвестиционен климат, който практически изключва западните инвеститори, защото те дори нямат защитени права в юридическия им смисъл, това означава само едно - самоизолация. А това е равнозначно на консервация и технологична изостаналост".

По думите на експерта четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в страната.

"Ще продължава и през следващия период пропагандата за това колко е голяма ролята на Русия на световната сцена. Без значение, че ще се влошава материалното положение на гражданите на Русия, смятам че ще има някаква образно казано "възглавница за безопасност" за режима на г-н Путин. Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт, заради това Русия да има значителна роля на световната арена".

Русия се намеси във войната в Сирия само заради утвърждаването си на международната сцена.

"Преди това тя беше изхвърлена от такива формати като Г-8 , престанаха да се съобразяват с нейните ръководители, да не я канят на сериозни места, където се взимат сериозни решения. Тогава в Русия беше взето решението, че с този ход Москва ще повлияе негативно върху цялата антитерористична операция в Сирия и ще принуди останалите да седнат с руските политици на една маса за преговори. Това е единствената ѝ цел, защото тя няма нито политически, нито икономически или пък военни интереси в Сирия".

Според Крутихин политиката на Русия в Близкия изток е "смешна", понеже държавата се опитва да създаде приятелства абсолютно с всички.

"Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган. Това е доста противоречива политика, която няма да доведе до кой знае какви политически дивиденти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
11
 
31
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
Абе както и да се гъзнисвате разберете че РУСИЯ Е ВЕЛИКА и определяща СТАБИЛНОСТТА НА СВЕТА държава - онези от сащ знаят това много добре - послушайте ги !?!?!?!?
75
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия има икономика колкото тази на Бенелюкс....Белгия , Холандия и Люксенбурк взети заедно .... е ...какво да говорим повече......
74
13
 
27
 
! Отговори
Аман от кретени преди 5 години
Какъв е този Кратунин-Кретенин? От къде го изкопахте? Путин толкова ли е глупав,та да не разбира толкова елементарни неща,за които говори този супер ***?
73
8
 
30
 
! Отговори
Х преди 5 години
Как ги подбират все такива да плещят в "правилната" линия! И то пред държавица станала по малка от една нормална световна столица благодарение на тотални кражби ,мизерия и опростачвани на населението...то цензура имаше и в социализма но сега разбрах какво значу цензура!
72
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сороcoидите врещят, Китай като си произвежда всичко какво им е лошото вече са първа икономика. Крим е руски, Путин е велик Русия е велика краварите избягаха от Сирия като бити *** пред оръжията на Путин.
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hans RusБългария е турска, нали?
70
14
 
29
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Този чичко в 1998г. ли живее, та тепърва го гони някаква глобализация? И значи ако искаш да си приятел с всички, то ставаш смешен, така ли? Защо ли тази опорна точка повтаря едно към едно опорките на известен ш0р0шен пропаганден тръст с марката Дойче Веле?
69
7
 
4
 
! Отговори
Hans Rus преди 5 години
До 85Ти си някакъв умопобъркан ,нали?
68
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само си представям какво се случва с немската индустрия ако руснаците решат да им наложат на германции санкции за анекса на източна Германия... ;))) Смешно, но много подобно на случващото се с немските санкции срещу Русия за Крим ;))) Можете да усетите абсурдността им, навярно, ако все още имате останъл здрав разум и реализъм, предполагам. Само ви е нужен недостиг на лицемерие.
67
10
 
27
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Ся този не го знам какъв експерт е, ама всяко негово твърдение (а те са много) е грешно.Първо в момента има антиглобализация като тренд.Второ Русия изобщо не се опитва да се изолира, това са опорни точки на Тереза.М.Трето високотехнологичен софтуер може да си свалиш от интернет, вкл изкуствен интелект.Четвърто стратегията да си приятел с всички не е смешна, така прави и САЩ.Абе въобще, тоя е некъкъв експерт от руския Герб
66
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски точно толкова, колкото източна Германия е германска. Дори и повече.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двете перспективи нбе са единствените възможни и няма да бъдат това, което ще се случи. Има и други, но това, което ще се случ8и е партньорство с другите антиглобалисти и конкуренция с агресивните глобалисти. По отношение на пасивните глобалисти, каквато е България, не ми се говори. Това са страни без собствена вътрешна и външна политика. Колонии, васали един вид. Радвайте се ако не живеете в такива страни...
64
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОХкрементче, ти за пръв път ли узнаваш, че има стомани, които условно са "немагнитни"?Гледах филм точно за такива стомани, изтезаваха ги за "текливост", правеха им проби за твърдост по Рокуел и т.н. В Санкт Петербург, за нова подводница.Ракети. Ами кажи коя американска, английска, френска ракета може да спре Искандер, Авангард, Циркон, Кинжал? Имат ли нещо от класата на Гранит, Яхонт, Брамос?Самолети. Нещо по-добро от Су-57? Даже от Су-35, Су-34? А новите "Черная Ч.У.М.А" и МиГ-41
63
21
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
62
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78 До някеде сте прав!Истината е ,че има не малко изключително свестни рускини ,както и много пропаднали!Русия и руснаците не се побират в никакев калъп за определение на обществото им,същото важи и за политиката им!Но като цяло политика им погрешна ,което скоро ще проличи във вътршни размирици и предателства на държави които уж са техни приятели!Пример:Сърбия ,всички в Русия я подържат и са възхитени от нея,но никой не поставя въпроса защо Сърбия преговаря за членство в ЕС ,а няма мерак
61
9
 
12
 
! Отговори
Русофрения преди 5 години
състояние, прие което болният едновременно твърди, че Русия всеки момент ще се разпадне и в същото време назначава президенти на световни суперсили.
60
21
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Кога руснаците са направили най-добрите ракети, самолети или каквото и да било? Какви немагнитни стомани ви гонят? *** е 15 години назад в технологиите и е населена с 86 % фашизирани евро-азиатски ***, за които е предназначена лъжливата им пропаганда.
59
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще ходи в Хелзинки дамоли за милост но няма дапостигне нищо съществено .сащ ще плащат стари грехове .
58
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американска демокрация = фашизъм .Непродаваема стока .
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, но намерих твойта.