Пътят пред Русия и Владимир Путин: Глобализация или самоизолация

Пропагандата в Москва ще продължи, прогнозира Михаил Крутихин
Обновена: 30 юни 2018 22:17 | 30 юни 2018 22:05, Екип на Bloomberg
148

Пътят на Русия е определен от общата картина на глобализация в света, защото алтернативата би означавала самоизолация за страната.

Това каза Михаил Крутихин, енергиен и политически анализатор от RusEnergy, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Пътят на Русия е определен от общата картина в света, която е свързана с глобализацията. Вие не можете да направите отделна икономика в някоя страна без да се опрете на водещите технологии, които могат да бъдат осигурени от водещите западни компании, но и не само от тях, а и от Япония или Китай също. Ако непрекъснато говорите за това прословуто заместване на чуждите стоки с руски или създавате инвестиционен климат, който практически изключва западните инвеститори, защото те дори нямат защитени права в юридическия им смисъл, това означава само едно - самоизолация. А това е равнозначно на консервация и технологична изостаналост".

По думите на експерта четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в страната.

"Ще продължава и през следващия период пропагандата за това колко е голяма ролята на Русия на световната сцена. Без значение, че ще се влошава материалното положение на гражданите на Русия, смятам че ще има някаква образно казано "възглавница за безопасност" за режима на г-н Путин. Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт, заради това Русия да има значителна роля на световната арена".

Русия се намеси във войната в Сирия само заради утвърждаването си на международната сцена.

"Преди това тя беше изхвърлена от такива формати като Г-8 , престанаха да се съобразяват с нейните ръководители, да не я канят на сериозни места, където се взимат сериозни решения. Тогава в Русия беше взето решението, че с този ход Москва ще повлияе негативно върху цялата антитерористична операция в Сирия и ще принуди останалите да седнат с руските политици на една маса за преговори. Това е единствената ѝ цел, защото тя няма нито политически, нито икономически или пък военни интереси в Сирия".

Според Крутихин политиката на Русия в Близкия изток е "смешна", понеже държавата се опитва да създаде приятелства абсолютно с всички.

"Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган. Това е доста противоречива политика, която няма да доведе до кой знае какви политически дивиденти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
6
 
! Отговори
СатаНАТ преди 5 години
Не може една държава, в която царуват двойка джуджета-пидали плюс шебека Кадиров, да има претенции да бъде международен авторитет.
35
5
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Обаче Западът вече е все по-малка част от Света...А с останалите Русия си има нормални отношения.Колкото до Сирия-тя е много по-важна,отколкото се опитват да ни я представят такива "експерти".Базата в Тартус на практика матира Южният фланг на НАТО чрез подводниците базирани в нея.Ако това е малко-здраве му кажи!А има и много други неща,за които даже не подозираме!Важно е и друго-спирането на пълзящата експанзия на САЩ,както и демонстрация на воля за използване на всякакво оръжие.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западната финансово ориентирана икономика която се базира на създаването на пари-дълг от въздуха вече не може да функционира без ресурси, а ресурсите са в Русия. Скоро този прекрасен лъскав свят няма да съществува, ще потъне като Титаник. Ще се спасят тези от първа класа, а с останалите ще стане както при Титаник, от третата класа (сега Третия свят, където е и България) дори не са били допуснати до спасителните лодки, всички са се издавили.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е, защото: Всички искат да са приятели с Россия, а не врагове. Дори наш Тиквунии, Меркел, Макарончо и компания.....Вярно е, когато кварталната се разгони всички песове искат да са и приятели...
32
3
 
15
 
! Отговори
КЪМ РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 5 години
РУСИЯ испания ЩЕ ЗАВЪРШИ 1:0 ЗА РУСИЯ НАДЯВАМ СЕ РУСИЯ ДА СТАНЕ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ФУТБОЛ
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TPE3BEH Амчи работят . Те ги КИНЖАЛ ,те ги АВАНГАРД ...Работят и ги уважават . ЕДНО Е ДА СИ ТРЕЗВЕН, АМА ДРУГО Е ДА СИ НАДРУСАН .СПРЕТЕ ГИ ТЕЗИ ХАПЧЕТА, БЕ ДВУПОЛОВИ !
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобализацията вече означава само едно - заличаване на бялата раса и християнството, разбиване на семейството.И без глобализация християнството изчезва(ти самият ходиш на църква само по Великден и палиш свещ и се кръстиш от кумова срама, а не защото си вярващ), белите стават по-малко и семейството е със затихващи функции..
29
2
 
16
 
! Отговори
РУСИЯ ВПЕРИОД преди 5 години
ИСКАМ РУСИЯ ДА ПОБЕДИ СРЕЩУ испания ПО ФУТБОЛ
28
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Поредния ***
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27, ще си позволя уточнение.Проект на глобалистите е февруарският майдан (февруарската буржуазно-демократична революция) от 1917 г., а през октомври 1917 г. беше осъществен контра майдан.
26
17
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Много точен анализ.
25
4
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
какъв си ти бе *** та се изКазваш в блумбърг а не по руските медии... Русия се намеси в Сирия, за да не позволи да премине от КАтар газопровод за европа, което ще е конкуренция... не дрънкай глупости... Мишо-мишо като ти гледам фейса си доста западно западнал с някой лев в джоба... скрий се крутихин и не смеши хората разбиращи от ходове!!!
24
16
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 5 години
Всички руснаци трябва да си се изтеглят в Московската плодородна равнина и да работят здраво за просперитет и развитие. Тогава ще станат велика и уважавана държава. В 21 век вече я няма опасността от нападение и завладяване на територии.
23
21
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 5 години
Русия в сегашната си форма е една обречена на саморазпад държава. Огромните територии, които някога са служели за буфер отдавна не са и нужни и са единствено финансова тежест и източник на сепаратизъм и проблеми.Най-добрият сценарий за самите руснаци е да загърбаят имперските си амбиции и да дадът свобода на поробените от векове народи.
22
1
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Глобализацията вече означава само едно - заличаване на бялата раса и християнството, разбиване на семейството; събиране данъци от тези, които знаят и могат и даването им под формата на помощи на тези, които не знаят и не могат, но поради липса на работа имащи време да се плющят по цял ден и да произвеждат още повече недонос чета. Това е глобализацията - по-добре не.
21
0
 
1
 
! Отговори
TPE3BEH преди 5 години
Закрийте си партията направо!
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган"Възможно е, защото: Всички искат да са приятели с Россия, а не врагове. Дори наш Тиквунии, Меркел, Макарончо и компания....
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе. Какво стана с "бунтовните ваrини"?
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин в края на 20те години разби плановете на глобалистите като обяви, че световната революция няма да се състои а радетелите на коминтерна като Троцки изпрати в лагерите и обяви че ще се грижи само за Русия. Тогава фин-интрена изпадна в ярост и започна да финансира Хитлер, но и там се провали, Сталин и Русия скършиха гръбнака и на Германия и провалиха ЕС-1 - втория проект на глобалистите след октовмврийския майдан през 1917г.
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Вова!Какво да мачка?? - моя. Няма да му дам!