Една трета от младите руснаци искат да емигрират

Повечето предпочитат Германия, следват САЩ и Испания
3 юли 2018 08:40, Елка Василева
160
Една трета от младите руснаци искат да емигрират
Снимка: архив, Reuters

Почти една трета от младите руснаци биха искали да емигрират, а болшинството предпочитат Германия, съобщи най-голямата държавна социологическа агенция в Русия ВЦИОМ, цитирана от ДПА и Франс прес.

Сред запитаните младежи на възраст между 18 и 24 години в общонационално проучване миналия месец 31 процента казват, че са склонни да емигрират, съобщава ВЦИОМ.

Тази цифра се колебаеше между 21 и 26% през последните четири години. Социологическата агенция не посочва причина за увеличението.

За желаещите да емигрират млади руснаци трите най-предпочитани страни са Германия - 16 процента, САЩ - 7 процента и Испания - 6 процента, показва проучването, в което са участвали 2000 души.

Емиграцията "отдавна не се свързва със заминаване без възможност за връщане", казва ръководителят на проучването Степан Лвов, цитиран от ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината млади българи вече емигрираха. Ко прайм?Тия поне само една трета.
136
1
 
2
 
! Отговори
Нормален българин преди 5 години
До Анонимен 135Абе който иска да емигрира! И тук АМтроловете от Козяк ги чакаме да емигрират в САЩ ама не щат! Натискат се тука в България!Натискаме се защото сме истински българи, а не рубладжии като вас.За вас руските *** истинския българин, който не възхвалява Русия е американофил, ама да си видял, някой да носи тениски с лика на американски президенти и да вее американски знамена?Тези неща ги правите само вие руските родоотстъпници!ФАКТ!
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат обаче не за да живеят като нормалните хора а за да си пренесат *** по света.Също като мюсулманите!
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще напуснат ***,ако могат....На Путин му трябват роби и пушечно месо....
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаганда. Масово хората емигрират в Русия. Там е спокойно,подредено,няма пияници,жените в 95% не са ..ммм леки,няма самоубийства,аборти,убийства,престъпността е практически 0. Имат страхотни технологии, коли,удобства, парите стигат дори и на бездомниците, въпреки че няма.
132
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не е демократична, а посткопунистическа помийна яма, управлувана от пребоядисани ***, ченгели от ДС и петоколончици-рубладжии.Затова е скапана и младите бягат.
131
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от демократична България, членка на Европейския съюз и НАТО, където 90 процента от младите вече са мигрирали
130
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе който иска да емигрира! И тук АМтроловете от Козяк ги чакаме да емигрират в САЩ ама не щат! Натискат се тука в България!
129
5
 
8
 
! Отговори
8===о преди 5 години
"между 18 и 24" - това са хлапетата ,които още не са усетили в пълна сила абсурдизмите на руската държава."между 24 и 35" процентът ще е още по-висок.2014 руснаците "подобриха" рекорда си от 1991 на избягали от русия граждани. русия вече не публикува данни за избягалите ,но от известно време там смятат да връщат изходните визи. Ако това се случи значи положението в русия е съвсем зле.
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх че как ги преброихте ?? Ами че за нас най вече какво ще кажете ?? Все надничаме тук и там само дето забравяме за себе си каква я докарахме ?А вече сме официално шест милиона-ЩО ЛИ ??
127
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 125 ТИ КАТО НЯКОЯ РАЗДРЪНКАНА ПЛОЧА ПРИПЯВАШ НА ДРУГИТЕ. ЯВНО КОН С КАПАЦИ. ОЩЕ 3-4 ГОДИНИ И ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА В ЩАТИТЕ.
126
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Защо това е ПЛАТЕНА НОВИНА и ИЗМИСЛЕНАСТЪКМИСТИКАВъпрос: "Ако нямате проблеми бихте ли заминали и за коя чужда страна бихте заминали за живеете или учите?"Ако въпросът е бил формулиран по подобен начин 31% положителни отговори са даже малко. Аз при подобен въпрос и подобно положение(Предположение) на нещата(без проблем транспорт, жилище и работа) веднага бих казал да тръгвам утре с първия полет.
125
5
 
13
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Нашенските рублофили не искат да идат в Крим даже за седмица и да ударят едно рамо на руската икономика А да живеят там - забрави ;))Ама то о руснаците не искат ;)
124
5
 
4
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 5 години
До жълтоклюнестите новинари с червени дупета: Питайте за България...,кой желае да остане и защо бяга през глава?! От кого ? От болната глава на здравата!? Номера е: "Видите ли Мечока ? От него бягат към проспериращата плутокрация !
123
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази *** не трябва да я допускат никъде в Европа!След решаващата помощ на САЩ в края на ВСВ ушанките окупираха и ограбиха цяла Източна Европа,а с народа от окупираните държави се държаха катос роби!В Германия бяха ограбили всичко, вкл. релсите от жп линиите!И тези победителисега са готови на всичко, за да бършат зaдниците на баба Гертруд и дядо Ханс!
122
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Всички искат да избягат в омразните щати. Защо ли?"Заради ПРОПАГАНДАТА като почнеш изказването на всеки САЩ политик - при нас и ние сме НАЙ-НАЙ и стигнеш до ХОЛИВУД - от кога не са пускали филм или сериал който да е за наболелите проблеми в света или самите САЩ - Холивуд(големите корпорации) никога такива филми не е правил.Втората причина е че САЩ, Канада, Япония, Старите Членки на ЕС и Австралия НЕ ПРИЗНАВАТ ДИПЛОМИ ОСВЕН НА СОБСТВЕНИ УНИВЕРСИТЕТИ И/ИЛИ ФИЛИАЛИ!!!Учиш и ???
121
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е ЧИСТА ПРОПАГАНДА. АБСУРДНО Е НЯКОЙ ДА ИСКА ДА НАПУСНЕ РОДИНАТА СИ И ДА ОТИДЕ В РАЗРУШЕНА ЕВРОПА, ВЪВ ФАЛИРАЛИЯ САЩ.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
самолети трябват.
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички искат да избягат в омразните щати. защо ли
118
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мислех, че 1 ден ще мине без тоя вечен вой против Русия, ама не...не минава и ден!!! и само лоши неща!! негативни!! платени!!!хубав ден, българи! да сме живи и здрави, да оцелеем в тая прекрасна страна!