САЩ продължават санкциите срещу Русия заради Крим

Те ще останат, докато Москва не върне полуострова на Украйна
3 юли 2018 08:13,
63
САЩ продължават санкциите срещу Русия заради Крим
Снимка: архив Reuters

Американските санкции срещу Русия заради анексирането на Крим ще продължат. Това обяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от световните агенции.

"Ние не признаваме опита на Русия да анексира Крим. Санкциите срещу Русия ще продължат докато Русия не върне полуострова на Украйна", каза тя, цитирана от БТА.

Още по темата

Неотдавнашни изказвания на американския президент Доналд Тръмп, който ще се срещне с руския си колега Владимир Путин на 16 юли в Хелзинки, и на съветника му по националната сигурност Джон Болтън подхраниха спекулации в американски медии, че Вашингтон може да промени позицията си за Крим, припомня ДПА.

Миналия петък Тръмп съобщи, че на срещата си с Путин смята да засегне темата за Крим.

Коментирайки тези думи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви вчера пред журналисти, че Кримският полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 г., е неделима част от Русия и не може да бъде тема от дневния ред на срещата между двамата президенти. 

"Президентът на Русия неведнъж е казвал и е разяснявал на своите събеседници, че в дневния ред не може и никога няма да има такъв въпрос, защото Крим е неделима част от Русия. Всички останали въпроси са консенсусни, въпроси, подлежащи на обсъждане, и такива, по които може да се търсят възможни точки на съвпадащи позиции", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До баба мара Според тебе и България е руска провинция.Крим е украинска теритирия и принадлежи на Украйна.По-скоро руската *** ще се затрие отколкото Крим да остане в нея.
48
0
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ще му каже че санкциитеса си американски бизнес и отговорна Русия ще бъдат ответни санкции ,а не връщане на Крим .
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази аудиенция Тръмп трябва да поблагодари на Путин за поста сии да се извини за фриволното поведениена американския парламент .
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега върви американската перестройка-- след десетина години ще има десетинанезависими от вашингтон щати . Санкциитестимулират този процес .
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не знаят що за космическитехнологии развиват американцитеи как се изразходват милиони долари-- разработват технология за преработка нафекалиите на космическия кораб / станция ,която ще позволи да се използват отново от астронавтите за храна . Ето това е американския гений -- възхищавайте му се .
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските санкции са за американската икономика .На руската те влияят стимулиращо . Русия си търгува сцелия останал свят . Санкциите имат само някакъвмедиен ефект . Разумните хора се питат как можеда се противопоставяш на нещо необратимо .
42
2
 
2
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
41
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
крим е руски сащ какво се бьркат на 20 000 км малко ли са им техните проблемиами с русия се занимават дигаите си чукалата от балканите и ни оставете да живеем вмир и дружба не искаме нато и воини искаме мир
40
2
 
2
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Те ще останат, докато Москва не върне полуострова на Украйнаахахахахахахахахахахахах ще ме спукат тез !
39
1
 
2
 
! Отговори
голям-не -дете преди 5 години
До патриотти явно си малко дете!!Руско турските войни, кримската война ..всички ги е водилаа Русия.УкраИна../държава на края .на чий край/ е творение на Австро Унгария за да бъде буфер срещу и отслаби Русия.Хрущчов подарява Крим през 1953 год, административно го прехвърля към УССР.Хохлите са неблагодарна нация спрямо Русия / както С.Мак към нас/.Не може да е украински,след като там 90 говорят единствено руски и се чувстват такива.А според украинците древните Укри били изкопали !ерно море.?
38
1
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 5 години
А искате ли да не ви оправят тоалетната на МКС и да продължите да си ядете лай*ата
37
5
 
2
 
! Отговори
патриот преди 5 години
и малките деца знаят че КРИМ НЕ Е РУСКИ!!!
36
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ОХО ПАК СЪС ЗАДНИ МИСЛИ. РУСИЯ ДА ВЪРНЕ КРИМ ТА ДА МОЖЕМ НИЕ САЩ ДА СЕ НАСТАНИМ. ТОВА СА ГО ПРАВИЛИ МНОГО ПЪТИ САЩ И СА УСПЯВАЛИ АМА СЕГА УДРЯТ НА КАМЪК. РУСНАКА СВОЕТО СИ НЕ ДАВА. И ЗАЩО ЗАЩОТО САЩ ИСКАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ СИТУАЦИЯТА КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ И ПОСЛЕ ОКУПАТОРИ. НИЩО НОВО.
35
6
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА САЩ преди 5 години
САНКЦИИ ДО ДУПКА НЕ ДОКАТО ВЪРНАТ КРИМ , А ДОКАТО ПУКНАТ ОТ ГЛАД ВСИЧКИ РУБЛАДЖИИ ! ЕС СЪЩО ПРОДЪЛЖАВА САНКЦИИТЕ !
34
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До СДС: Надявай се. Сигурно и на украинците вече им е ясно кога ще получат обратно Крим - никога.И това не е нещо ново в международната история. Кога САЩ ще върнат Тексас на Мексико? Или пък Турция ще върне Северно-кипърската република на Кипър.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анексия преди 5 години
Нека САЩ наложат санкции на НАТО и Европа, докато върнат Косово на Сърбия
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо чакане ще падне...
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
USA ISKA KRIM I DONBAS ISKA I SIBIR MANEMAAAA
30
8
 
3
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Крим наш.....първо бе еуфорията, после отрезвяването, сега е унинието.....следва *** на путиновия режим и нормализация.......