Най-новите оръжия на Русия – по-добри от най-добрите на Запада

Руски издания: Те вече се доставят във войските
4 юли 2018 22:00, Елка Василева
519
Най-новите оръжия на Русия – по-добри от най-добрите на Запада
Снимка: архив, Reuters

Русия притежава най-малко шест вида оръжия, чиито възможности надхвърлят тези на най-добрите им западни аналози. Те вече се доставят във войските; предвижда се програмата да приключи до 2027 г., заяви пред състава на военната академия към руския Генщаб вицепремиерът Юрий Борисов, цитиран в седмичното издание "Военнопромишлен куриер".

Списъкът включва стратегическия ракетен комплекс, изстрелващ междуконтинентални балистични ракети "Сармат", изтребител от пето поколение, познат като Су-57, Т-50 или ПАК ФА, високозащитен танк Т-14 с платформа "Армата", мобилна зенитна система С-500, мобилен ударен антисателитен комплекс "Нудол" и мобилна система за радиоелектронно потискане на сателитни комуникации "Тирада-2С".

В тази връзка "Лента" припомня скорошно изявление на руския военен експерт Константин Сивков, че Москва разполага с "великолепни ракетни въоръжения, но във войските има малко такива", докато "оръжията на американците са по-лоши от нашите, но войските имат много от тях".

Експерти на "Известия" коментират съобщения в руския печат, че стратегическите бомбардировачи на Москва Ту-22M3 ще бъдат снабдени с най-нови свръхзвукови ракети "Кинжал", представени през март пред парламента от президента Владимир Путин.

Руската бойна авиация има близо 60 такива бомбардировача на въоръжение и още няколко десетки - на консервация, посочват специалистите.

Според вестника става дума за авиационен вариант на ракетите "Искандер", който има далеч по-висока максимална скорост и по-голям обсег - до 2000 км вместо 480. Експертите твърдят, че така Русия не нарушава договора за ракетите със среден и по-малък обсег, забраняващ производството, тестовете и разполагането на наземни ракети с обсег от 500 до 2500 км.

"Кинжалите" - по 4 броя на машина, се очаква рязко да повишат възможностите на Ту-22M3 за поразяване на далечни цели, без самолетите да навлизат в зоната, където са уязвими за противовъздушната отбрана на противника.

"Системата естествено е чисто ударна, но в рамките на руската военна доктрина има отбранително предназначение. В случай на хипотетичен сблъсък между Русия и НАТО на европейския континент "кинжалите", най-вече в неядрен вариант, се предвижда да станат основно средство за унищожаване на тиловата инфраструктура на алианса, като блокират прехвърлянето на войски, на техника и парализират управлението на военните действия", обяснява "Известия".

Според изданието употребата на подобни средства цели по-специално "максимално да отдалечи момента, когато единствено ефикасно средство за противодействие ще стане използването на ядрени оръжия". "Съществуват ли "кинжали" в ядрен вариант? Би било странно да не е така", отбелязва руският всекидневник, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
16
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 5 години
До БУАХАХХАА"БЕДНА РУСИЯ" ВИКАШ ДЕТО ПРИТЕЖАВА ВСИЧКИ РЕСУРСИ И ТРИТЕ СТЪЛБА ЗА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ХЕГЕМОНИЯСъщата!Бедна Япония, която не притежава нито едно от трите е 200 години напред от великата ***.
315
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз 258Смешно е когато най-бедните в ЕС, които работят като гастербайтери вече на турците в Германия работят и не могат и 2 болта вече да произведат сами, коментират какво се прави в Русия и какво не.Българска фирма(не клон на западна а българска) е трета по износ на фина механика в света.Какви болтове бе ало?
314
15
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Яжте кренвирши и хляб и се радвайте на руснаците,че имали най-добрите оръжия на света.Това е все едно,коя жена има по-заразен сифилис мойта или твойта,*** глупаците.
313
11
 
11
 
! Отговори
СДЕЛАНО В... преди 5 години
Россий- а, ха, ха, ха,хааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
312
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поручик РжевскиДа вземем минимална пенсия в РФ - 240 долараМа то минималната заплата им я вдигнаха на 240лв от 01.01. тази година бе?Как минималната пенсия им е двойно по-голяма от минималната заплата?
311
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КРАЛИ МАРКОАми градовете им колко са чисти и красиви. Почти във всеки град небостъргачиНаправо са уникални!Пусни си клипове от Якутия и Мурманск.Все едно гледаш блоковете на черните и сметището около тях в Казанлък.
310
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 153За случилото си с наемниците от ЧВК "Вагнер". Загинали са дванадесет /12/ бойци. Според изследване на място на екип на "Щерн", загинали са 10 души. Така, че отново виждаме ссрраната западняшка /без Щерн!/ канибалска пропаганда. Но си мълчаха за отговора на ВКС!Аха точно Груз200 и Груз300, които ги прекарваха с едни от големите им транспортни самолети са били пратени за 10 ковчега.А Водно космическите войски не смяха да гъкнат след това!
309
8
 
10
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Не знам дали е вярно, но казват че единственият самолетоносач на Русия работел с дървени въглища, защото като плувал изпускал гъст черен дим
308
7
 
7
 
! Отговори
Чул преди 5 години
До Анонимен 132Чухме единствено оплаквания, че руските хиперзвукови ракети с ядрено гориво изпреварват времето си до такава степен, че нарушават световният ядрен балансТи къде го чу, че аз чух, че американски генерал казва: - Запознати сме, нямаме притеснения!
307
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Лъжеш, танк дърпан с въжеНе лъже!Дори го дърпаха с две въжета, а коментатора разправяше как това е тренировка за извеждането на повредена машина от бойното поле.Клипа го има в youtube!
306
9
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
До хихихххииБИЛА ПО НАЗАД В СВЕТОВНАТА КБАСАЦИЯ АМА СПОРЕД ДВЕ ТРИ МЕДИИ, И НАЙ ВЕЧЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ КОЯТО ВЕЧЕ ДАВА ЗАДЕН, АМА ПОНЕЖЕ НЕ СИ ИЗЛИЗАЛ ОТ КУРНИКА СИ НА СЕЛО ТАКА ЩЕ ДА Е .ТО И АНГЛИЙСКИТЕ ФЕНОВЕ БИБИСИ ИМ РАЗКАЗВОЛО ЧЕ ПО УЛИЧИЦЕНА РУСИЯ ХОДЯТ САМО БЕЛИ МЕЧКИ И СКИНДХЕДС ,АМА КАТО ОТИЩЛИ НА МЯСТО СЕ ОКАЗАЛО ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО МЕСТА В САМАТА АНГЛИЯ О КЪДЕТО ТЕ ИДВАТ СА *** В СРАВНЕНИЕ С РУСИЯ .ВАЖНОТО ЕПРОПАГАНДАНА.
305
11
 
11
 
! Отговори
БУАХАХХАА преди 5 години
"БЕДНА РУСИЯ" ВИКАШ ДЕТО ПРИТЕЖАВА ВСИЧКИ РЕСУРСИ И ТРИТЕ СТЪЛБА ЗА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ХЕГЕМОНИЯ: ФИНАНСОВ ,ЕНЕРГИЕН И ВОЕННОТЕХНОЛОГИЧЕН, СРЕЩУ ДЖУДЖЕТО ЕС -ТАЛБИНАСКО АРАБСКО БЕЖАНСКИ СЪЮЗ С ВЕЧЕН ТЪРГОВСКИ БЮДЖЕТЕН И ДЪЛГОВ ДЕФИЦИТ.До Анонимен
304
12
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
303
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо качествено не могата да произведат в Русия. Ни компютри, ни коли, НИЩО. И тези оръжия е съмнително колко ги бива, а и дали въобще съществуват или само надуват бузите руснацита.
302
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SVETЕдно е ясно ... ако стане "нещо", ще стане на територията на Европа/Азия. Щатите пак ще берат плодовете на военното кредитиране.Ако стане ама няма да стане.За това е създаден ЕС.За да бъде Европа едно цяло и да няма войни.Ако 140 милионна бедна Русия иска да воюва срещу 550 милионния богат ЕС нека се пробва!
301
5
 
13
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Ми като е така ,Путин защо не смее да се закача със САЩ ?
300
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има повече километри магистрали от Русия :)))))))))))))))))))))))))
299
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До xlcrЗащото е най-евтино и баламурниците от СЕСЕСЕРЕ навремето са позволили на *** и Пульо да го произвежда ей така безвъзмездно в името на победата над империализЪма и капитализЪма.
298
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
297
4
 
12
 
! Отговори
хихихххии преди 5 години
До хахаххааИнфраструктура?На 50км от Москва газят кал.Каква инфраструктура?нали все ревете, че пътищата ни били много зле?В световната класация Русия е много зад нас!По дължина на магистралите могат да се мерят с нас а са най-голямата страна на планетата.