Най-новите оръжия на Русия – по-добри от най-добрите на Запада

Руски издания: Те вече се доставят във войските
4 юли 2018 22:00, Елка Василева
519
Най-новите оръжия на Русия – по-добри от най-добрите на Запада
Снимка: архив, Reuters

Русия притежава най-малко шест вида оръжия, чиито възможности надхвърлят тези на най-добрите им западни аналози. Те вече се доставят във войските; предвижда се програмата да приключи до 2027 г., заяви пред състава на военната академия към руския Генщаб вицепремиерът Юрий Борисов, цитиран в седмичното издание "Военнопромишлен куриер".

Списъкът включва стратегическия ракетен комплекс, изстрелващ междуконтинентални балистични ракети "Сармат", изтребител от пето поколение, познат като Су-57, Т-50 или ПАК ФА, високозащитен танк Т-14 с платформа "Армата", мобилна зенитна система С-500, мобилен ударен антисателитен комплекс "Нудол" и мобилна система за радиоелектронно потискане на сателитни комуникации "Тирада-2С".

В тази връзка "Лента" припомня скорошно изявление на руския военен експерт Константин Сивков, че Москва разполага с "великолепни ракетни въоръжения, но във войските има малко такива", докато "оръжията на американците са по-лоши от нашите, но войските имат много от тях".

Експерти на "Известия" коментират съобщения в руския печат, че стратегическите бомбардировачи на Москва Ту-22M3 ще бъдат снабдени с най-нови свръхзвукови ракети "Кинжал", представени през март пред парламента от президента Владимир Путин.

Руската бойна авиация има близо 60 такива бомбардировача на въоръжение и още няколко десетки - на консервация, посочват специалистите.

Според вестника става дума за авиационен вариант на ракетите "Искандер", който има далеч по-висока максимална скорост и по-голям обсег - до 2000 км вместо 480. Експертите твърдят, че така Русия не нарушава договора за ракетите със среден и по-малък обсег, забраняващ производството, тестовете и разполагането на наземни ракети с обсег от 500 до 2500 км.

"Кинжалите" - по 4 броя на машина, се очаква рязко да повишат възможностите на Ту-22M3 за поразяване на далечни цели, без самолетите да навлизат в зоната, където са уязвими за противовъздушната отбрана на противника.

"Системата естествено е чисто ударна, но в рамките на руската военна доктрина има отбранително предназначение. В случай на хипотетичен сблъсък между Русия и НАТО на европейския континент "кинжалите", най-вече в неядрен вариант, се предвижда да станат основно средство за унищожаване на тиловата инфраструктура на алианса, като блокират прехвърлянето на войски, на техника и парализират управлението на военните действия", обяснява "Известия".

Според изданието употребата на подобни средства цели по-специално "максимално да отдалечи момента, когато единствено ефикасно средство за противодействие ще стане използването на ядрени оръжия". "Съществуват ли "кинжали" в ядрен вариант? Би било странно да не е така", отбелязва руският всекидневник, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21 век Русия още се възбужда от ракети, танкове и темподобни глупости... жалка картинка.
295
15
 
4
 
! Отговори
хахаххаа преди 5 години
горна волта си остана САЩ.За 10години РФ направи от банановият олос ФАЩ-снай големчият слон на дървени трепчета и го постави в сстъклен магазин. А и западните фенове посетили Русия на световното говорат съвсем други неща за тая горна волта-нещо като горна волта ама поне 10 години пред талибанската Англия напрмир по инфраструктура и чистота.Анонимен
294
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нас нормалните хора какви интересува, че Руската *** освен да дрънка оръжия за друго не става?
293
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям праз, че Горна Волта с ядрени ракети може да унищожи света 5 пъти, а не 3 като останалите атомни сили.
292
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К,во става? ТРЪМП КАЗА, ЧЕ ЩЕ СПРЕ ПАРИТЕ ЗА НАТО, КОЙТО ИСКАЛ ДА ГО ПАЗЯТ, ДА СИ ПЛАЩА.
291
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 314НА МЕН МИ Е ПО-ИНТЕРЕСЕН НАШИЯТ ФАЛИТ, КОЙТО НЕ Е ДАЛЕЧ.
290
1
 
12
 
! Отговори
Зомбайо преди 5 години
Аз пък имам едни чертежи на супер оръжие, свалил съм ги от замундата от междузвездни войни, моето оръжие превъзхожда всички на земята !
289
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ МИСЛЯ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ЗАПОЧВАТ, ЧЕ ДА СЕ ВИДИ КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ,ЗА ДА СИ ПРОДЪЛЖИ ЖИВОТА НА СПОКОЙСТВОИЕ.
288
14
 
13
 
! Отговори
РРРРР преди 5 години
Кой започна да говори Първи за война???? Май от НАТО?И този цикъл по английски сценарий се върти вече 120 години най малко.Защо тези от НАТО не говорят за мир, а само им се виждат заплахи.Парите за въоръжение който се дават , да се дават за нещо по хуманно ...ама не?!
287
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава Иисус му казва: върни ножа си на мястото му; защото всички, които се залавят за нож, от нож ще погинат; Матей 26:52
286
2
 
5
 
! Отговори
xlcr преди 5 години
До АнонименВсичките изброени от теб H&K G36, М4,ЗИГ 556, ЗИГ 553 са все ''устройства'' за изстрелване на патрони, каквото устройство е и АК, т.е. все са оръжия! Къде пропускаш главните факти, а именно - кое е най-разпространеното ''устройство'' в света и защо.
285
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Ердоган е поръчал 24 парчета Су-57 всички се въоръжават, ко става бе.Бе не знам и аз какво става.Те арабите си мислят, че това е като да поръчат Мерцедес.Поръчват и получават.Ама сега като са поръчали Су -57 от къде ще го получат, че не ми е ясно?
284
15
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
най-малко шест вида оръжия, чиито възможности надхвърлят тези на най-добрите им западни аналози. - КОЛКО ЖАЛКО ЗА ВСИЧКИ "ТАРИКАТИ" САМОУБЕДИЛИ СЕ В МИТА ЗА ТЕХНОЛОГИЧНОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА ЗАПАДА...
283
7
 
12
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 5 години
Силно изказване, характерно за комплексирани второразрядници. Още чакаме комунизма на Сесесерето (дето уж беже настъпил в калните степи)...
282
3
 
9
 
! Отговори
Ф35 преди 5 години
До Анонимен 10Су-57 влиза скоро на въоръжение до 2 гoдини някъде, но той вече е стара технология сравнен със МиГ-101 наппример. Въпреки, че Су-57 превъзхожда Ф-35 по скорост и тип въоръжение.Това го слушаме от 8 години
281
4
 
4
 
! Отговори
СъвеЦки колхозник преди 5 години
До Американски войнициАмерика ще даде. Автономия на Пиринска Македония.Ние това искахме да го направим още 45-та година ама за малко не успяхме.
280
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оръжията са ок, но те не пазят от фалит, а именно към фалит отиват и обедняване... Особено ако запада съвсем им запуши продажбите на оръжия по света... само с едната газ е трудно да си велика държава. Най- добре да се помирят със запада и да търсят компромис с Украина и да се върнат обратно в цивилизацията.
279
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 283показа на цял свят как се организира Световно първенство по футбол.Както и Олимпиада преди 4 години.Прекрасни стадиони,перфектна организация и много феновеВикаш на световното в Япония и навремето в САЩ нямаше никой?А японските стадиони бледнеят пред руските?С тая перфектна организация защо японците им чистят стадионите след всеки мач?
278
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГостЕ как кой бе?Ми американците!Първия лазер е стартиран в Чикаго на 16.05.1960!,,Милионите" китайци са обстрелвани със зенитни системи.Никакви лазАри не е имало.Американците никога не са казвали, че не са стъпвали на Луната.Дори в нашите лаборатории навремето са постъпили проби от Луната бе психо.Ако не знаеш 2017г американците имат много повече успешни изстрелвания от Роскосмос.*** се прегледай.
277
6
 
13
 
! Отговори
руска изостаналост преди 5 години
Руската изостаналост е пословична, а има ли изобщо нещо "ново руско" , което да не е оръжие?! Та руснаците една лека кола или дори шевна машина не могат да произведат като хората...