От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни

Рус е Украйна, а Московия е Московия!
4 юли 2018 11:24, Елка Василева
465
От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни
Снимка: архив, Reuters

Русия е "откраднала името и историята" на Украйна, заяви по телевизия „112 Украина“ депутатът в украинския парламент Андрей Иленко.

"Русия краде чужда история, това е факт, започвайки от самото име "Русия", което тя си е присвоила, защото никога не се е наричала "Русия". До Петър I тя се е наричала "Московия". Вземете карта от онова време: Рус – това е Украйна, а Московия е Московия“, каза депутатът.

По думите му, откакто Русия е "откраднала" украинското име и историята, "се е появила и Руската империя".

Иленко изрази това мнение във връзка с преименуването на военни части и съединения в Русия, пише RT.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До бат Баян: Може и да е било така, войската без заповед няма да тръгне да се изтегля, но решението за това не е лично на Сталин, а още по-малко на Герги Димитров - било е част от следвоенното разделяне на Европа на сфери на влияние. На Парижката мирна конференция през 1947 г. e подписан мирен договор[32], според който границите на България се възстановяват във вида, в който са съществували до 1 януари 1941 г., т. е. преди подписването на Тристранния пакт.
353
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бат БаянНе лъжи!Ти може да говориш много неща,но аз чух разказите на възрастни хора от първо лице,как са ги гонили от земите и домовете им от Беломорска Тракия и Македония и не са ги гонили българите със сигурност.
352
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 5 години
Този коридор е за 1 Световна Война , но гърците отказват да го изпълнят .
351
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzАз доколкото знам,въпреки,че не ни връщат Беломорска Тракия,са ни оставили един коридор(излаз) на Бяло море с ширина 30 километра по договор.
350
5
 
5
 
! Отговори
бат Баян преди 5 години
Нареждането за изтегляне на българските войски и администрация от беломорието идва по телефона от Москва лично от Георги Димитров т.е от Сталин . Добри Терпешев отива на място да сведе заповедта и казва пред строените войници , " Абе вие какво търсите тук , майце си ли търсите , марш в България " , е това истината , другото са руски и на техните български агенти фалшификации !
349
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "до ognyanz": И това са интерпретации на историята. Европа вече е била разделена. Гърция не е била в сферата на влияние на Русия, а САЩ вече са имали атомната бомба. Не е бил толкова г'лупав Сталин, за да заложи на нещо толкова несигурно като Гърция, след като съветската армия е била в България.Но съчинението ти не е лошо - някой може и да повярва.
348
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига са ревяли украинците. Няма държава на име "украйна". Както и няма държава на име "македония". Украйна и македония - това са изкуствени, измислени държави. Доколкото до Украйна, Украйна без Русия не може! украинците да си спомнят за Киевска РУС. Русия е велика държава!
347
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzНе се коси,Румъния е изкуствено създадена от Франция,като шпионската им дейност започва около 1822 година и през 1865 година успяват да поставят в подчинение населението,българските боляри и населението вдигат неколкократно възстания,но неуспешни.Премахват Кирилицата и българския език и налагат латиницата,така се създава нова изкуствена нация румънци с фалшива история,фалшив език.
346
2
 
4
 
! Отговори
до ognyanz преди 5 години
Има , има интерес СССР , защото е подготвяла възстанието на гръцките комунисти и идеята на Сталин е била да налапа и Гърция в своята сфера и за малко не успяват , защото , ако не е бил направен въздушния мост от Италия на хора и оръжия по настояване на Чърчил за малко да успеят . После самия Сталин горко съжалява , че нарежда изтеглянето на нашите войски от там , защото де-факто щеше да има база в Средиземно море чрез България , която така или иначе е окупирана от СССР.
345
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До За Киев и: Няма как да не е така. Ние сме на всеки километър.Въпроса е накъде вървим оттук нататък.
344
2
 
6
 
! Отговори
За Киев и преди 5 години
Киево(квартал на град Верона) - все са български. Както Бояна(София) и Бояно(Италия), а също и Карлуково(България) и Карлуково(Казахстан).
343
4
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До факт: Хайде, остави ги тия "факти" - не злоупотребявай с неинформираността на повечето от читателите. Кой е имал интерес ние да напуснем Беломорска Тракия. Русия? Нищо подобно. Великобритания. Имали сме ултиматум да напуснем всички окупирани територии. Никой не е невинен в тая игра, най-малко Чърчил. Но сега най-удобно е да се обринява Русия за всичко. И Иво Инджев не е единствен, който иска да припечели нещо от това.
342
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да прекръстим Украйна на ***,много подходящо име,щото наистина се ос.раха там! Особено олигарсите им.
341
5
 
12
 
! Отговори
до 383 преди 5 години
Сталин е бесен, че българите разкарват войските си от Беломорието.За какво му е на Сталин да няма излаз на Бяло Море.Чети бе ***, размърдай празната си глава.
340
9
 
2
 
! Отговори
ахахах преди 5 години
то и България е краднала от Македония!Чувал съм ги някъде тези филми
339
10
 
9
 
! Отговори
факт преди 5 години
Динко , Иво Инджев е използвал изключително руски източници, документи и свидетелства на руснаци , тези неща около санстефанския договор отдавна са известни , както и факта , че Русия ревниво крие оригинала на договора , защо ли !? Има и още нещо "фашистка" Италия излиза от ВСВ без никакви териториални загуби , признават им съпротивата , а ние губим Беломорието поради съветското настояване да напуснем тези наши територии въпреки че участваме активно в края на войната и даваме 50хил жертви !
338
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Владетелите на Кримс: Хайде оставете историята на историците. Вярно е това, което си написал, но то е само част от историята на Волжска България. Лошото за нас е, че те са приели исляма и така ние сме загубили връзка с тях.
337
4
 
12
 
! Отговори
КИЙ ШАМБАТ преди 5 години
ХАН АСПАРУХ Е ПОГРЕБАН НА ДНЕПЪР.КАЖЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ НАРИЧАЩИ СЕ УКРАИНЦИ ЧЕ РУС Е ЦВЯТ НА КОСА И БЪЛГАРИТЕ ТАКА НАРИЧАТ СВЕТЛИТЕ БЪЛГАРИ КОИТО СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА БОРИС 1ВИ И СЪЗДАВАТ СТРАНА РУСИЯ ПОД НАЗВАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ...
336
0
 
3
 
! Отговори
а преди 5 години
укр ***
335
1
 
10
 
! Отговори
Владетелите на Кримс преди 5 години
княжество са били българи....През май 1223, армиите на Чингиз Хан победили Киевска Рус в битката при Калка. Узнали за това, българите водени от Кан Габдула Челбир, започнали да се готвят за война. По стар български обичай, решили да използват тактиката на отстъпващата войска, докато не се вкара врагът в капана.Есента на 1223, българите се изправили срещу монголите, устроили на няколко места засади и когато монголците влезли в засадите, българите ги обкръжили от всички страни и почти всички уби