От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни

Рус е Украйна, а Московия е Московия!
4 юли 2018 11:24, Елка Василева
465
От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни
Снимка: архив, Reuters

Русия е "откраднала името и историята" на Украйна, заяви по телевизия „112 Украина“ депутатът в украинския парламент Андрей Иленко.

"Русия краде чужда история, това е факт, започвайки от самото име "Русия", което тя си е присвоила, защото никога не се е наричала "Русия". До Петър I тя се е наричала "Московия". Вземете карта от онова време: Рус – това е Украйна, а Московия е Московия“, каза депутатът.

По думите му, откакто Русия е "откраднала" украинското име и историята, "се е появила и Руската империя".

Иленко изрази това мнение във връзка с преименуването на военни части и съединения в Русия, пише RT.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
4
 
2
 
! Отговори
хи хи ха ха хо хо преди 5 години
зеер гехерте Геносе Андрей Иленко, унзере Щазише Партазише Коминтернише хате ес гезаген: Ваша история подсказивает что если у вас въй називалис русиици ешчо перед Петра первова- то ета значит что въй Украинские надо немоделенио, софордише унд имидиатли по наи=бързия начин да се закачите за Русия -ваша Мать, ваш Отец и ваши братва и сестра.Андрей Иленко предаде Порошенко заявявайки че те, украинците са руснаци. Хе Хе Хе дзъ дзу ссссссъъъсъсъсъс хи хи ха ха хо хо
293
1
 
1
 
! Отговори
И. П. Павлов преди 5 години
До 330Реагира като джиходисти на карикатури на Мохамед. Ако беше малко по-грамотен и начетен щеше да знаеш, че написаното от мен е истина.
292
3
 
4
 
! Отговори
Сърп и Чук преди 5 години
Море он че земе да се събуди дяда Илич Ленин и като му засуче един сърп в онова дето акъ и тресне по един чук по онова дето немисли дека му е узнал името свято революзционно и пролетарско, че да се ми он Андрей Иленко одма на Прътър Подрисенко Шуколаденко шъ дъ съ поукраини.Крим е Български. Благодарим на Московците че поне от кСърп радливата зган в Урина и Киниеф го при-русиха.Са треа да клецнaт и Круатите в креватие под одеалатите и на треватите и после мое Урина да си иска световната купа
291
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Около 40% от немците са със славянски произход - факт!А немците идват от изток,също факт.Но вижте какво направи глупавия Хитлер,същото неадекватно,глупаво, ниско,черно,самовлюбено джудже унищожи Европа и Германия,защото е вярвал в неистини,в отнесени нереални неща и митологии и е бил манипулируем ***!Прости хора не бива да бъдат оставяни да управляват!Нито да се фалшифицират фактите,пък били те и от историята.
290
6
 
2
 
! Отговори
330 преди 5 години
Тебе Сорос мафията те е използувала вместо кучетата на Павлов. Само Сорос е потвърдил резултатите на Павлов с Тошко Африкански. Как не ви е срам да пишете лъжи? Ама като е празен стомаха разбирам....,
289
0
 
1
 
! Отговори
332 преди 5 години
Така им е кръстена територията ама въпросът е от КОГО?
288
10
 
2
 
! Отговори
кара Ибрахим преди 5 години
До ognyanzДо мазепа: Само че на украински "Украина" значи родина? А на руски "У краина" значи нещо "на края", казано по български "девета глуха".......................................Боли ги украинците кренвирша ,че на руски "украйна" означавало " на края "! Все едно турците да вземат да се съобразяват с англоезичните ,че турки на английски означавало п.атка! Езици различни , интерпретации различни ! По-важното за самите украинци ,че Украйна означава родина ,така са кръстили държавата си!
287
2
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 5 години
Това го знае всеки интелигентен човек! Но при 80% дебыли ще има всякакви коментари!
286
9
 
4
 
! Отговори
И. П. Павлов преди 5 години
И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
285
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киевска Рус е древнобългарска.
284
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да допускаме да се фалшифицира историята и да се политизира,в никакъв случай!Така фалшифицираха всичко,стига!От българи направиха румънци,от българи и азиатски гърци направиха Гърция,сърбите от българи направиха Македония,създадоха се Белорусия,Украйна,от арнаутите(албанците),които се появяват в Средновековието направиха илири,нас вече ни гласят за тракийци и т.н.,стига!Да ви сер.ем на фалшивата история!
283
5
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До мазепа: Само че на украински "Украина" значи родина? А на руски "У краина" значи нещо "на края", казано по български "девета глуха". Не са ви взели руснаците нито името, нито историята. Нали не се считате за руснаци? Утре (като поляците) може кажете, че не сте и славяни.
282
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сатаната ви открадна акъла който никога не сте имали! Първо крещяхте че сте Украйна и мразите Русия! Сега вий сте били руснаци а те украинци! За съжаление тормозите и българското малцинство с наказателните си д..еб.илски отряди от племенен произход! Търпението от руското население след башибоджуското клане в Одесса се изчерпва! Скоро ще се случи това което е ставало1945..
281
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....Айде са ако е Славноболгарска да умра аз и целия ми род, ама ако е Славяноболгарская да умреш ти и целия ти род!....___Само НЕхристияните кълнат...и клетвата е бумеранг, да знаеш.Винаги се връща на този който я праща.
280
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГеоргиИма маса византийски и западни историци,пишещи за славяните и за много от техните племена,влез и чети,неграмотнико!А можеш да почнеш от Теофан например!Нашия Кан Омуртаг се е разправял със славянските племена в Панония например,там е била границата между България и Франкската империя.
279
9
 
6
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Той Паисий си го е написал славнобългарска ,намерете ми един документ преди 17 век където пише славянин колко има Бог Тангра толкоз и славяни има. Нашата история толкова изфабрикувана. Тея от БАН да вземат вече да оправят нещата.
278
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега проверих в Уикипедия,тези са фалшифицирали всичко,еви му майката,вече и на историята посегнаха!Хахахааа!Ще учите фалшива история Дами и Господа!Македонизираха и историята,бах маа му!
277
8
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До Голата истинаСамо че на украински ''украйна'' означава ''родина''. Като ''дом'' и ''у дома''.
276
10
 
5
 
! Отговори
скъсана ушанка преди 5 години
До рубладжиитеили крадат или някой им сервира на готово , а те дори и благодаря не казват !От Украйна откраднаха не само името си ,но и украински територии , от нас взеха писменост ,а САЩ и съюзническите сили ги спасиха от Хитлер......................................Рубладжиите от съседите си само на САЩ и на Китай не могат да се репчат !
275
8
 
5
 
! Отговори
Руските свине преди 5 години
До 1984Да не *** руска пропаганда.