От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни

Рус е Украйна, а Московия е Московия!
4 юли 2018 11:24, Елка Василева
465
От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни
Снимка: архив, Reuters

Русия е "откраднала името и историята" на Украйна, заяви по телевизия „112 Украина“ депутатът в украинския парламент Андрей Иленко.

"Русия краде чужда история, това е факт, започвайки от самото име "Русия", което тя си е присвоила, защото никога не се е наричала "Русия". До Петър I тя се е наричала "Московия". Вземете карта от онова време: Рус – това е Украйна, а Московия е Московия“, каза депутатът.

По думите му, откакто Русия е "откраднала" украинското име и историята, "се е появила и Руската империя".

Иленко изрази това мнение във връзка с преименуването на военни части и съединения в Русия, пише RT.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБратушките от Англия и САЩ правят същото-пример са разделените изкуствено и отслабени арабски държави с поставени васални политици/партии,Балканите,някои латиноамерикански държави,Виетнам,Ирак,Либия,Сирия,скрита подкрепа за черните против белите при геноцидът на последните в ЮАР,скрита подкрепа в някои африкански конфликти,Афганистан...Русия е правила същото с България и българите и все още го прави.Имперска политика,това е глобализмът.
373
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕтнически братя с хасъл германците-неслучайно наречени просто "руси",винаги са се поддържали.Същите шваби,които масово са се заселвали и поробили ирландци и шотландци и плъзнали из Новият свят да трепят местното население и крадат ресурси,докарали си роби ***.Същите като англичаните и политиката им "разделяй и владей".Как мислите по царско време цяла Аляска е подарена от Русия за няколко милиона долара на САЩ?Бозавите,които не потъмняват а почервеняват на силно слънце,реднекове.
372
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Додо Богоизбрани шваби-етнически братя са си,доста от тях осъзнати такива.Външен вид,пиене,ебливост,арогантност,лъжи и измами,манипулации,измислени фамилии,които крият родословното им дърво,че не са от българските земи.Имат се за повече от другите народи и са не само националисти,но и шовинисти.Това последното се опитват да крият от българи и сърби,гърци и други европейски народи,където усилено са създавали пета колона за влияние.Наглосакси,ко да ги прайш?
371
0
 
0
 
! Отговори
Истина говориш преди 5 години
До АнонименЕтнически българи са,поинтересувайте се за понятието "***",за хората,които са се опитали да ги подчинят чрез Голодомор,6 пъти минават немско-съветските войски през тези земи.Всичките,които знам имат руска кръв и лобират за тях в България.
370
0
 
3
 
! Отговори
Княз Игор преди 5 години
Доколкото си спомням от историята в училище имало е три руски държави: Киевска Рус, Mосковско и Новгородско княжество. Най-напред възниква Киевска Рус. Има нещо вярно, че името е възприето от Киев. Не съм сигурен за различията в езика. Подозирам, че се е изменил под влияние на полския. По-късно Полско-литовското княжество обхваща територии от Балтийско до Черно море. След това пък Русия завладява по голямата част от полската държава. И до днес в Украйна живеят много поляци.
369
1
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Аз не съм историк,вероятно ще бъда упрекнат, че съм лаик, но съм много учуден от коментарите на темата.Чел съм много пъти, а пък и съм слушал, за активната роля на Австро-унгарската империя през 19 век за раздробяването на славянските народи.И в Украйна точно както и на Балканите.........И още нещо: откога има на този свят словенци, а така също и словаци, и те ли са плод на руската политика? Ако някой знае повече, моля да напише,за да се знае.
368
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рус това е украйна, а украйна това е сащ! сигурно са го измислили докато са копали черно море за което им благодарим иначе закъде
367
8
 
12
 
! Отговори
Б.Ц. преди 5 години
На тези като им спрат газта и ще приключат!
366
9
 
18
 
! Отговори
Заинтригуван преди 5 години
Доколкото знам, краденето са го измислили в Украина
365
9
 
17
 
! Отговори
Дибилко преди 5 години
Украйна ни води с точка по дебилизъм, не сме сами .
364
5
 
8
 
! Отговори
+ преди 5 години
protobulgarians/Statii%20ot%20drugi%20avtori/Goran%20Blagoev%20-%20Pokraastvaneto%20na%20rusite.htmТака се осъществява първото южнославянско влияние в руската култура, което е по-правилно да се нарича българско...ПОКРЪСТВАНЕТО НА КИЕВСКА РУС И БЪЛГАРИТЕ Д-р Горан Благоев, БНТ
363
4
 
13
 
! Отговори
+ преди 5 години
... По съвет на Владимир митрополитът постави епископите в градовете: Ростов, Новгород, Владимир, Белгород. Така първият духовен глава на Руската църква и първите руски епископи са българи по народност. Митрополит Михаил Болгарин е бил или архиерей на служба към Константинополската патриаршия, или митрополит от източните епархии на Българската патриаршия, които по това време вече са били завладени от византийците. Вероятно този велик българин, светителствал в Киев някъде до края на Х в....
362
1
 
12
 
! Отговори
+ преди 5 години
...Според житието на Св. княз Владимир при покръстването на Русия свещеник Михаил бил изпратен в Константинопол (център на източноправославната йерархия), за да бъде ръкоположен за епископ. По-достоверни обаче са данните от Йоакимовската летопис, според която Владимир се обърнал към Константинополския император и патриарха, да му изпратят митрополит Михаил, мъж изключително учен и богобоязлив, същински българин, с четирима епископи и много йереи, дякони и псалтове от славяните (българите)...
361
2
 
9
 
! Отговори
+ преди 5 години
Не е изключено кръщелните имена на Владимировите синове да са още един аргумент, подкрепящ българския произход на майка им. Впоследствие Борис (Роман) и Глеб (Давид) станават първите светци и мъченици на Руската църква. Владимировото житие разказва, че българската му съпруга дошла в Киев със своя личен свещеник Михаил, който бил духовният й наставник. Името на този свещеник съвпада с името на първия Киевски и Всерусийски митрополит.
360
3
 
7
 
! Отговори
+ преди 5 години
..Любопитен факт е, че езическа Русия била обект на духовно влияние не само от страна на православна Дунавска България. Интерес към русите, които още не са познавали единобожието, проявявала и мюсюлманската Волжко-Камска България (основана от Аспаруховия брат Кубер). През 986-а, две години преди покръстването, в Киев идват мисионери-българи, изповядващи мюсюлманската вяра. Те предлагат на княз Владимир да приеме исляма. Така за кратко Киевска Русия изпитва влиянието на българите от две страни..
359
3
 
10
 
! Отговори
+ преди 5 години
....Древноруската Йоакимовска летопис разказва, че покръстителят на Русия Св. княз Владимир приема християнството от българите. Сред руските хуманитаристи тази теза има и привърженици, и противници. Актът е извършен през 988 г. - повече от един век, след като България става християнска държава. В ръкописа четем още, че българският цар Симеон изпратил в Русия учени йереи (свещеници) и книги. Вероятно става въпрос за мисия на български духовници, благословена лично от българския владетел....
358
1
 
9
 
! Отговори
Приказка за лека нощ преди 5 години
Александър Македонския 11-12 години от сядането му на престола до смърта му. Велики работи направил но ¿¿ държава ли е държава съществувала 11-12 години преди хиляди години? ?
357
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Македонски взема трона от баща си Филип на 20 години и само на 34 вече е починал. Голями работи може да е направил за макетата. За 14 години голями работи не е постигнал ама и разказвачите са важни трябва да се преувеличава. Сега от покрайнини на България взеха че се оказаха"люлка на нациите ".
356
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бат БаянБългарите не са гонили българи от домовете им от Беломорска Тракия,стига лъга,това го знам от възрасни хора,не ме карай да преразказвам неприятни истории,които разказваха тези хора които са прогонени от там!
355
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БУДИСТМожеш да си навреш фалшивите изследвания отзад.Генетичните материали не могат да бъдат чисти заради непрекъснатата миграция през хилядолетияАко познаваш историята,археологията ще разбереш каква миграция непрекъснато върви,откакто е създаден света.А също така ще видиш,че европейските народи са съставени от племена идващи непрекъснато от изток,като тази миграция започва около 3-4 хилядолетие преди Христа,а последното голямо и масово нашествие в Европа е на хуните,следват славяните и т.