US сенатори: Путин се е намесил в изборите през 2016 г.

Целта е била да се помогне на Тръмп да ги спечели
4 юли 2018 07:50, Елка Василева
53
US сенатори: Путин се е намесил в изборите през 2016 г.
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Русия и лично президентът Владимир Путин са се намесили в президентските избори в САЩ от 2016 г., за да помогнат на Доналд Тръмп да ги спечели, се казва в доклад на американски сенатори от двете основни партии, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Докладът на сенатската комисия за разузнаването подкрепя изводите на американските разузнавателни служби и изразява становище, че оценката на разузнаването се опира на смислен анализ, който не е бил политически повлиян.

Руските дейности преди изборния ден през 2016 г. са "съществена ескалация в дългата история на руски опити за намеса във вътрешната политика на САЩ", се казва в доклада.

Този доклад е оповестен по-малко от две седмици преди срещата на върха между Тръмп и Путин във Финландия, а през ноември в САЩ ще се произведат междинни избори за Конгрес, отбелязва ДПА.

Тръмп редовно изразява съмнения или направо отрича Русия да се е месила в изборите в негова полза. В момента тази евентуална намеса е предмет на разследване от специален прокурор, което според Тръмп е лов на вещици.

"Руските усилия са били обхватни и високо усъвършенствани, а целите им са били да се подкопае доверието в демократичния процес, да се навреди на държавния секретар (Хилари) Клинтън и да се помогне на Доналд Тръмп", заяви заместник-председателят на комисията Марк Уорнър.

В доклада се казва, че Русия е използвала кибероперации и пропаганда в преследване на целите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
В МОЯТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ НЯМА МЪЖ /СЕНСЕЙТОР/, КОЙТО ДА КАЖЕ -НА ВСЕОСЛУШАНИЕ :..." Т А К О В А Х А М Е " !!! НО ЯВНА ЩАТСКИТЕ СЕНАТОРИ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ НАС !!!
46
1
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
С извинение драйфами се вече от тази изтъркана тема. До кога. Те ще дойдат следващите избори, а все това се дъвче. Една и съща идиотщина дрънкат противниците на Тръмп. Аман. Това са новини за ***.
45
2
 
6
 
! Отговори
Titan преди 5 години
Ако не е велика,нашата майка Русия до сега да е затрита..
44
2
 
4
 
! Отговори
US сенатори преди 5 години
Путин ни го е наместил на изборите, но пък бяха хубави избори!
43
1
 
10
 
! Отговори
Хайде холан преди 5 години
Приемаме,че Русия се е намесила в Американските избори!Щом ни заповядват-няма накъде!Обаче поне да кажат как аджеба е станала тая работа,щото от друга страна тръбят,че Русия е бедна,слаба страна,без никакъв потенциал.Кое е вярното,щото няма как и двете да са верни.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ТОВА Е ВЯРНО, ЗНАЧИ РУСИЯ Е ПО-МОГЪЩА ОТ САЩ.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега Путин ви е виновен за Оранжевия клоун. Плана на илюминатите в действие: и магаре да ви сложим, ако е избрано с демократични избори ще ви управлява
40
3
 
14
 
! Отговори
Светла преди 5 години
А колко държави могат да се " похвалят" с това, че САЩ не се е намесил? Защо ли е тази " солидарност"? Отговора е , а се възпротивил на световния жандарм и може или някоя революция в държавата или др. начин и ти вече не си на стола. Мнозина от правителства го мислят, но нямат смелост да си го признаят. Какво се случи с Кадафи, Садам Хюсеин ...и т.н.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така някакви доказателства за тези твърдения?
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се намесва, вие що се намесвате в изборите в България и още 180 държави????
37
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Един 36САЩ оперират с десетки медии по целия свят които правят това намеса във вътрешните работи на всевъзможни страни Включително България, Включително Русия - не напразно се установи термина СОРОСОИДРусия просто не може да си позволи парите за да развива еквивалентни средства. Пример РТ имат бюджет в САЩ значително по-малък от колкото е Бюджета на примерно Радио Свободна Европа в РФИ това е проблема на САЩ дори да има намеса тя е толкова миниатюрна - Практически изпитание на технологии
36
3
 
18
 
! Отговори
НеСоросоид преди 5 години
Сега не разбрах как Русия очерни Хилъри? Хакера само доказа, че тя е извършила откровенни нарушения и откровенни престъпления ама това явно е без значение. В основен проблем се превърна не факта, че кандидат президент е звършил фрапиращи нарушения, а това кой е разкрил за тях. Ако руснаците са ги разкриля Янките трябва мерси да им кажат...... И това е нормална държава..
35
4
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Ама много лично е замесен Путин пускал е по няколко бюлетини за Тръмп!
34
15
 
5
 
! Отговори
Един преди 5 години
Така е ,намеса има!Раша подлива вода за да създава дестабилизация.Това е основното.И у нас се навират руски ***,курнишонски *** по същия почин и инженеринг,платени естествено.Хора ***!
33
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 28 до 32Има два момента които Вие не отчитате1. Защо са избрани Хирошима и Нагасаки - за реални тестове на ядрена бомба при определени условия(равнина Хирошима и Котловина Нагасаки) - Защо не са ги пуснали по-ефективно над Токио и основната база на ВМФ на Япония(въпрос за милион $)?2. СССР армия е преминала през Китай(Манджурия) със средна скорост над 50км на ден от 9.8.1945 до 16.8.1945(капитулация на Япония) до 19.8.1945 реална капитулация на остатъците от Квантунската армия
32
22
 
12
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
31
3
 
23
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Русия и лично президентът Владимир Путин са се намесили в президентските избори в САЩ от 2016 г."-хахахахаха"... оценката на разузнаването се опира на смислен анализ, който не е бил политически повлиян."-хахахахаха
30
2
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
И какво по-конкретно е противоречиво в логиката ми? Хипотетичната ситуация, която се опитвате да вмъкнете, няма нищо общо с това, което съм написал. Само е доказателство за повтарянето на една измислена мантра. И за в бедеще, не си създавайте изкуствени ситуации и не се тупайте по гърдите, когат намерите решение?!?
29
2
 
24
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"..оценката на разузнаването се опира на смислен анализ..", т.е. намесата на Русия и дори лично на Путин изглеждат много логични, с голяма степен на вероятност, почти е изключено да не е било така, всичката логика го подсказва, почти е несъмнено.....
28
11
 
6
 
! Отговори
До Нико преди 5 години
Миришат ти още краката на зелени чорапи, кашик!И ластиците им личат!