Пак Русия и "Новичок"? За толкова глупава ли я смятат!

Руската дипломация: И да направи това в разгара на световното?
Обновена: 5 юли 2018 13:56 | 5 юли 2018 13:06, Елка Василева
125
Пак Русия и "Новичок"? За толкова глупава ли я смятат!

Постоянното представителство на Русия в ОЗХО смята за глупава мисълта, че Москва "отново" е използвала нервнопаралитичното вещество, наричано "Новичок". Това заяви мисията в Тwitter, предаде ТАСС.

"За колко ли глупава смятат те Русия, че да използва "отново" т. нар. "Новичок" в разгара на световното по футбол и след специална сесия на конференцията на страните участнички в Конвенцията за забрана на химическите оръжия, на която бе взето решение ОЗХО да получи атрибутивни функции? - пита руската мисия. - Шоуто трябва да продължи, така ли?"

Великобритания се насочва към хипотезата, че двамата жители на английския град Еймсбъри, пострадали от нервнопаралитично вещество, са станали жертви на последици от атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март. Това заяви днес пред Четвърти радиоканал на Би Би Си британският държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

"Работната хипотеза ще е, че са пострадали било от последици на предходното нападение, било от нещо друго, но не са били непосредствената цел", каза Уолъс.

Мъж и жена, британски граждани, бяха намерени в критично състояние в събота вечерта в дома им в Еймсбъри, на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени Скрипал и дъщеря му. Британски медии съобщиха, че според местни жители името на жената е Дон Стърджис, а мъжът се казва Чарли Роули.

"След проучването на проби мога да потвърдя, че мъжът и жената са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество "Новичок", определено като същото нервнопаралитичното вещество, с което бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал", съобщи по-рано днес ръководителят на контраразузнаването Нийл Басу, цитиран от Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава за ГероитеДа не излезе после че новичока са го забъркали тия двамата в мазето!!!
97
0
 
7
 
! Отговори
иван гешев преди 5 години
англичаните стават смешни вече.сигурно и в Ботсвана им се смеят нанаивните(меко каэано) твърдения.на много ниско ниво поставят рускотораэуэнаване.да не мислят че, страначийто агент е стигнал до поста началникна отдела эа СССР в Ми-6,ще секомпрометира по такъв начин.пък нека си твърдят че, е бил двоен агент
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми пускат коментара, а просто казвам, че нещо не умират англичаните.
95
0
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
Бе тези кръвосмесителни *** не щът да мрът.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Русия ако толкова се старае тези кръвосмесителни рожби защо не мрът.
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бени Хил Шоу на живо. Британската комедия продължава
92
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от острова вече съвсем откачиха. Поне срам нямат ли?
91
2
 
35
 
! Отговори
Фаши преди 5 години
Тия островни, бледи хора с кралска кръв се изложиха вече тотално! Нищо не казват, нищо не доказват, но отново е Русия! Дайте доказателства и ще обвиним Путин! *** ли сте или не разбирате! А да ме прощавайте ДЖЕНТЪЛМЕНИА, какво стана с разследването за катастрофата и смъртта на собствената Ви принцеса? А разбрах, ТИШИНА!
90
4
 
53
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Каква излагация само .Хаххаха Сбърканите хромозоми от острова този път стигнаха дъното.Но по притеснително е че въобще не им пука.
89
62
 
5
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
88
5
 
41
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Тези/английски *** са супер зле,абсолютно ненормални , някакви параноици, абсолютно изтрещяли,направо смешни.
87
2
 
49
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Английският здрав разум е наследствената глупост на бащите. (Оскар Уайлд)
86
4
 
19
 
! Отговори
Поанонимен преди 5 години
До Анонимен....виждал си ти робство....пък камо ли Руско
85
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Ивановмного просто,уважаеми...-Повечето драскащи по форумите не са личности,а наети драскачи.Анонимността им е гарантирана..Но има и друго:-Тези,които изразяват собствено мнение предпочитат да останат анонимни,защото...не се знае какво може да ги сполети,ако ядосат "другия лагер"....Изобщо там,където се вихрят долни страсти, е по-добре човек да си пази..задните части..
84
6
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Чета разните изказвания и реших да попитам вземащите отношение. Моля кажете - защо след като пишем общо взето безобидни неща всички се крият зад "анонимен" . Какво толкова човек да си напише името. Българите сме много страхливи и предпазливи. Защо ли все още е така? Очаквам Вашите мнения.
83
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НевинниМарков? Кой Марков? А-а, оня ... тройния агент ... дето ходеше да стреля животни за кеф заедно с др. Тодор Живков! Той нямаше ли ордени за заслуги от СССР и комунистическото НРБ... Ама сигурно е искал и от МИ - еди колко си, но там не си поплюват с разни "*** ми, дойди ми". Не е спазвал достатъчно хигиена, а в Темза плуват много бацили, и има комари, дето разнасят Лаймска треска.
82
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия *** не разбраха, че НОВИЧОК Е ПРОГРАМА, ПРОЕКТ, КОДОВО ИМЕ, ПСЕВДОНИМ, а не вещество! Все едно да викаш на НАСА, совалка..
81
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сетне Запада да признае, че и Русия е измислила нещо, а тя се дърпа и отрича !
80
60
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б. Немцов: Не вярвайте нито дума на Путин !
79
73
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто са нагли руснаците, мислят си че все ще им се разминава, ама донякъде и запада е виновен, защото ако го бяха ошамарили Путин още през 2008 година когато нападна Грузия сега немаше да смее да гъкне,