Русия с ответни мита върху вноса на стоки от САЩ

Обявените от кабинета ставки са от 25 до 40 на сто
6 юли 2018 19:55, Елка Василева
24
Русия с ответни мита върху вноса на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Русия въведе допълнителни мита в размер от 25 до 40 на сто върху вноса на някои стоки от САЩ в отговор на американските мита върху стоманата и алуминия, предаде ТАСС.

Митата се въвеждат за вноса в Русия на техника за пътно строителство, оборудване за петролно-газовата промишленост и оптични влакна от САЩ. Съответното постановление е подписано от премиера на Русия Дмитрий Медведев, се уточнява в съобщението на министерството на икономическото развитие, пише БТА.

"Компенсиращите мерки се прилагат под формата на допълнителни, повишени ставки на вносните мита в размер от 25 до 40 на сто върху стойността на вносната стоки. С тях ще се облагат стоки от САЩ, чиито аналози се произвеждат в Русия", отбеляза министърът на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин.

Русия може след три години да въведе нови допълнителни мита върху вноса на стоки от САЩ като ответна мярка, защото сегашните контрамерки не покриват напълно щетите за руските износители от действията на американските власти, се допълва в съобщението на икономическото министерство.

"Щетите от американските търговски ограничения за руските износители се оценяват на 537,6 милиона долара. Това е обемът на допълнителните мита, които руските доставчици трябва да плащат в САЩ. Повишението на нашите мита на този етап ще позволи да бъда компенсирана само част от щетите - 87,6 милиона долара. Това е компенсацията, на която Русия има право според правилата на Световната търговска организация (СТО), поясни Орешкин, цитиран в съобщението.

Останалата част от компенсиращите мерки Русия ще може да приложи или след три години от началото на действието на допълнителните мита на САЩ, тоест на 21 март 2021 година, или след решението на СТО, че американските мерки не отговарят на правилата на организацията, отбелязва руското министерство на икономическото развитие.

 


24
Още по темата: митаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
0
 
! Отговори
Стефанов преди 8 месеца
Относно коментарите по-долу - колеги, вие разбирате ли механизмите на икономиката и международната търговия, как работят митата, лихвените проценти и борсите. Защото всичко по-долу е единствено идеологически мотивирано заяждане в едната или другата посока. Плоско до обида, за съжаление.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е другата глупост която много хора не разбират. Защо Русия да внася като може да ги произведе тези стоки? Ами някой от парламента>митница>чиновници трябва да яде. В САЩ имаха проблем с Мексикански хотдог внос. Това е във всички държави с малки изключения.
20
18
 
12
 
! Отговори
да станеш за смях преди 8 месеца
..ха.ха руското икономическо джудже къде е тръгнало да се зъби..ха.ха има икономика (БВП) колкото НЮ Йорк...ха.ха.ха
19
12
 
10
 
! Отговори
burzum преди 8 месеца
Ей ся Земята ша замръзне и планетите ша престанат да са въртят...
И сичко ша са върне в нормално състояние, само когато нашти мили рософили издадат Голямата Тайна. А тя е: Колко е висок путин ? Щот едни викат "среден на ръст", а други викат "почти висок".
Милинките наше рософили, ша е трудно кат' престанат да им плащат. Щото както е тръгнало в близките 30-40 години, голяма част от света няма да има нужда ни от нефт, ни от газ. Тогаз матушката ша изнася кюнци и шевни машини в Монголия, и толкоз..
18
8
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 8 месеца
ФАЩ-*** Тръмп ще се окаже американският Горбачов :) хахахах кеф целия свят се настрои срещу краварската банкрутирала *** ахахахах това и в най-=смелите си американофобски мечти не съм си го пожелавал,евала човечеството откри единен фронт срещу световният тумор !
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тея направо ще съсипят Америка.
16
11
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 месеца
Ако рушняците решат да противодействат, като спрат износа на суровини... - това значи, че сами си налагат санкции... - демек - правят си харакири...
15
6
 
10
 
! Отговори
cazzo duro преди 8 месеца
:))))))))))) Сага за наивници. Налагат мита на стоки за които конгреса е забранил износа за кочината:))
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
"Ми не, руснаците най-вече изнасят природни богатства..."
---
Ми нет, руснаците изнасят НАЙ-ВЕЧЕ военна техника.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 8===o

8======о => (!) :)

Малка ти е осмицата. И знаците за равенство са ти недостатъчно. Нулата - ОК. :)
Ще ти се смеят с тоя размер. :)
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
браво на сащ
11
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 месеца
До Анонимен
...do 9 . Niamash si i na ideia kolko dalboko ti e vkaran ! Daje si dovolen ot fak..ta !!!
10
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на г-н Путин и като спрат да продават железо на краварите, краварите ще си останат с едно голо мито. Също да турят мита на ЕС, а ЕС не мое им тури мито на газта.
9
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Kaпутин наказва запада, като мачка своите! Мачкай плешо!
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми не, руснаците най-вече изнасят природни богатства, каквито в останалата Европа и в САЩ няма чак в такива количества. Ако някой им наложи голямо мито, ще си остане без тях и шъ риве.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мачкай путиин! Мачкай руснята!
6
29
 
12
 
! Отговори
8===o преди 8 месеца
русия няма полезна опция с мизерната си икономика.

Тъй като разчита само на износ на суровини , всяко реципрочно обмитяване просто вдига цените на локалният пазар - просто защото не може да произведе нищо читаво с добавена стойност.

Докато всяко ограничение постявяно пред руската икономика я спъва сериозно.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Барабар Петко с мъжете се получи малко....
4
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво мито е наложила Русия на „Бояришнка” за САЩ !?
3
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Малии да не забранят износа на Лади за Америка