Меркел към Тръмп: Германия взима независими решения!

Канцлерът припомни младежките си години в Източна Германия
11 юли 2018 17:00, Елка Василева
57
Меркел към Тръмп: Германия взима независими решения!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел не закъсня с отговора си на критиките на президента на САЩ Доналд Тръмп, че страната й е "изцяло под контрола на Русия", предаде Ройтерс.

Още по темата

Само три часа след тирадата на Тръмп за германския внос на газ от Русия и мудното увеличаване на военните разходи - при пристигането си за срещата на върха на НАТО, Меркел припомни пред репортери в Брюксел младежките си години в доминираната от Съветския съюз Източна Германия: "Аз лично съм изпитала как една част от Германия беше контролирана от Съветския съюз. Много съм щастлива, че днес ние, Федерална република Германия, сме свободно обединени. Заради това можем да кажем, че провеждаме своя независима политика и вземаме независими решения. Това е много добре, особено за хората в Източна Германия," каза канцлерът.

Меркел защити също така приноса на Германия за западния алианс, който според Тръмп е наложил твърде голямо бреме на американските данъкоплатци. "Германия прави много за НАТО, - каза тя. - Германия е втора по брой на войниците си (в алианса), по-голямата част от нашия военен капацитет е поставен на разположение на НАТО и към този момент изпълняваме силен ангажимент в Афганистан. Така ние защитаваме също интересите и на САЩ."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
13
 
! Отговори
до Циника преди 5 години
В Германистан отиват два вида ислямисти, едните спят със кози другите се взривяват някъде, ти от кои си ?
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия има 250 милиарда излишък за предната година. Само за няколко години с такова производство и такива пари, такава армия ще направи ...чее се разходи пак до червения площад :))) Само че този път не съм сигурен, че САЩ ще помагат на ушанкитее
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не си пада по бабички, виж Макрон е друга работа. И Боко.
24
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
германия да изгони ам бази от територията си от 1945 г са там и са заплаха заевропа русия как се изтегли след 1989 а сащ останаха и разширяват нато околорусия кои откьде ще взема газ си е негова работа не е работа на сащ да дават акьлна когото и да е било какво да правят
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да не е видяла Европа Добро ? Всичките мунджовции на Европа бягат да работят там и се мислят за успели хора :)) Туристите им пълнят всеки курорт в европа . Колите им се карат в цяла Европа. Машините им св ползват в цяла Европа .А ти какво си дал на Европа ? Баница и таратор ли .
22
3
 
25
 
! Отговори
v преди 5 години
в Германия има 138 000 Американски окупационен корпус !!!1) как е възможно една окупирана държава да взима "независими" решения !?2) как е възможно Русия да управлява държава окупирана от САЩ !?
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп да излиза от НАТО и да остави еврохомосексусалистите да се спасяват сами.
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е изперкала баба, а от германия Европа не е видяла нищо добро.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия след Хитлер и нито 1 танк да няма....никойй няма да си позволи да е нападне :) Хахахаххаа това да не е България. .. С бай ганьовции и полу идуотии инженери.
18
6
 
20
 
! Отговори
Циник до 17 преди 5 години
Почти 20 години работя в Германия...а цъpвулите в България - не свършват!
17
8
 
17
 
! Отговори
западна истерия преди 5 години
Да Русия е проблем,все по силна и богата,независима държава която не се кланя на никой!да заплаха е за терористите и агресорите,голяма заплаха....
16
9
 
15
 
! Отговори
до циник и Бен Ган преди 5 години
Вие сигурно не сте излизали от селата си и четете някакви западни пропагандни статии. В момента в Германия е такъв марксизъм и социализъм че не можете да си представите. Има страшно много ***. Водят се или съвсем безработни или на полони или четвъртин рабатно време. И масово се стремят към това, защото ако работят ще получават по-малко. Германия се управлява от концерните. За тях е важно раята да е спокойна, да внасят чужденци, които още си мислят че може да получат нещо със заплата.
15
7
 
9
 
! Отговори
Републиканец преди 5 години
САЩ да защити Европа от Германския геноцид, платили сме си вноските Тръмп да и смачка фасона на дъртата либерална прaнга.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия влага само в производство и развитие, което не е лошо. Когато имаш пари винаги може да купиш оръжие. Когато с последните пари си купиш оръжие ...Няма да имаш нито пари , нито муници. Първо икономика, после армия. А защо и е армия , когато няма да напада никой ?
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Танте Меркел самостоятелни решения ще взимаш у вас дърта краво, когато командваш 28 държави ще се съобразяваш.
12
5
 
19
 
! Отговори
шоу преди 5 години
Нито Германия нито Европа е независима,те са окупирани от САЩ с десетки военни бази,какво му е независимото?!
11
4
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Скоро Меркел да не ходи смело да пасе патките на село...
10
0
 
16
 
! Отговори
do 7 преди 5 години
Относно това че щом е столица, трябва автоматично да е богато - затова и иненно Гермаиня е най-мощната икономика. Защото това не е така. Богато е където има индустрия, фирми да плащат данъци и заплати на хората. Затова и Германия е Държава. В БГ е точно обратното - завъртяха нещата да бъде всичко в софия концентрирано и останалата България умря. И какво да правят хората - или емигрират или стават насила "столичани".
9
13
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи кефя се! Разни ти ми тука пишат как в източна било по зле от западна Германия, и се чудят що така! Еми да ви кажа 45 години СССР! ЗАТВА е така!