Тръмп срещу Берлин: Защитаваме ви, вие давате пари на Русия!

Германия е изцяло контролирана от Русия, гневен е президентът на САЩ
Обновена: 11 юли 2018 13:33 | 11 юли 2018 13:14, Елка Василева
155
Тръмп срещу Берлин: Защитаваме ви, вие давате пари на Русия!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува страните от НАТО, одобрили строителството на газопровода „Северен поток – 2“. Пред журналисти преди работната закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел Тръмп отправи особено рязка критика към Германия, наричайки я заложница на Русия.

„За голяма жалост Германия сключва газова сделка с Русия – заяви Тръмп. - Ние защитаваме Германия, защитаваме Франция, ние защитаваме всички тези страни, а междувременно редица държави сключват споразумения с Русия за строителството на газопровод“.

Още по темата

„Ние сме длъжни да ви защитаваме, а вие давате милиарди долара в сандъка на Русия. - продължи той. - Германия е заложница на тях /Русия/. Ние определено трябва да обърнем внимание на това“.

„Германия изцяло се контролира от Русия. След строителството на новия тръбопровод над 70% от доставките на природен газ ще идват от Русия“, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

В тази връзка той припомни също, че Германия „внася в бюджета на НАТО само 1% от своя БВП“, както и че шеф на борда на директорите на компанията Nord Stream 2 е бившият германски канцлер Герхард Шрьодер.

„Кажете ми, справедливо ли е това? - заяви Тръмп. - Това е неприемливо!“

Той посочи, че „Германия е богата страна“ и според него Берлин може „да увеличи военните си разходи незабавно“.

„Реализацията на проекта „Северен поток – 2“ е неприемлива за САЩ, подчерта Тръмп.

„Северен поток – 2“ предвижда строителство и работа на две линии на газопровода с обща мощност 55 млрд. куб. м годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви е забранявал да строите газопровод. Южен поток сам по себе си е икономически нонсенс. Затова никой не смее да поеме отговорност да го строи. Както и Белене.
94
1
 
12
 
! Отговори
BG преди 5 години
Рижо се изразява като "застраховател" от СИК.
93
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл да се прави разграничение между Путин и руснацитата. Те са неговият електорат - алчни азиатски фашисти.
92
11
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
За България има само една печеливша стратегия - антируска линия за унищожаването на Имперска *** като държавно образувание.За тази цел руската пета колона трябва да бъде неутрализирана - такива като Райчев, Волгин, Сидеров и пр.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Отговори нашите политици, които ни продадоха!
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тръмп само плаши, че ще напуснат нато! няма сметка, нато е тяхна маша и ги използва при всички конфликти, които сащ са провокирали! просто иска да ги накара да плащат повече! това е!
89
0
 
12
 
! Отговори
До Отговор преди 5 години
Едно и също е дали плюеш срещу Русия или Путин.Ако не помниш или не знаеш колко милиона руснаци са ЗА Путин и неговата политика питай Гугъла.А за това ,че на нас не ни дадоха да строим Южен поток и сега да имаме евтина газ и да печелим от транзита не ни е виновен Путин ,а нашите нови братя от ЕС-то
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дори и да ги защитават, което е спорно, германия си плаща! и за защитата, и за руския газ! нищо не получава безплатно! иначе, нато защитава и обслужва само интересите на сащ, защото който плаща сметката, той поръчва музиката!
87
9
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Аз...95 Няма омраза срещу руския народ , а срещу Ниския ,дето мисли само за война , а народа на самотек.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на ТРЪМП!!! Значи може гадните шваби да ни спират на нас газовата връзка, ама за тях евтин газ може, че и шефа на Северен поток бивш канцлев. Искат швабите американски бази в европа, ама те за армията над 1% не им се дава.
85
11
 
3
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Разбрахте ли колко е бил прав Борисов ? Русия трябва да бъде изолирана от всякъде , инак таку виж анексирали и нас.Путин не се отказва от сънищата си.
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският национален интерес винаги съвпада с руския.
83
1
 
16
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
И сега къде да си завра втечнения шистов газ, дето мислех да го продавам на европейския пазар, след като вие ще си имате достатъчно от Русия?
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРМАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЦЕДИ МАКСИМАЛНО. , ДА СЕ ИЗТУПА КАТО БРАШНЯН ЧУВАЛ.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Севдерен поток 2 е полезен за България. Ако Ердоган ни вдигне прекалено много цената на газа, ще купуваме от Германия. Макар, че и от там едва ли ще е подарък. Да му мислят софиянци, нали парното им е на газ.
80
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ НА ПУТИН, НА ЕВРОПА ГО НАБИВА И ТО ЯКО.
79
17
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Българският национален интерес винаги е бил диаметрално противоположен на руския.Дори във времената на т. нар. освобождение.
78
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Дончо ще го набие на Путин, казано по русофилски. Нито ракети, нито подводници ще го спасят. Бай Дончо е пич и говори нещата 1:1
77
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 86Хи-хи-хи...............а ти от КОГО искаш да е "контролирана"????? От говедарите ли??? Айде бе, че това е интелигентна страна и интелигентни хора, това да не ти е краварски обор!!!! Дончо да си иде да си командва говедцата там, зад голямата локва!!!
76
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейските партийни плъхове треперят защото с предишния американски президент само демагогстваха и се тупаха по раменете по срещите, а с Тръмп трябва да поработят и да се поизпотят. И трябва да говорят по неудобни за тях теми. Енергийния монопол...ами те данъкоплатците ще го покрият. Миграционната криза...ами пак данъкоплатците ще плащат. Отбраната, Америка да я плаща. А ние само плащаме на назе си баснословни заплати, бонуси и привилегии. Те така го разбират капитализмът...по социалистически.