Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!

Действията му противоречали на интересите на Русия
13 юли 2018 09:20, Елка Василева
136
Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!
Снимка: архив, Reuters

Тайно "правителство" управлява света, смятат всеки двама от трима руснаци, предаде Франс прес, позовавайки се на проучване на руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), което показва засиленото влияние на конспиративните теории в Русия.

На участниците в проучването е бил зададен въпросът дали според тях съществува "организация или група от организации, които влияят върху всички световни процеси и контролират действията на ръководителите на много държави".

Според 74 процента от хората, които вярват в тази конспиративна теория, действията на това "световно правителство" "противоречат на интересите на Русия", се подчертава в проучването, осъществено в края на май с участието на близо 2000 души.

Още по темата

Около 23 процента от вярващите в съществуването на задкулисно "правителство" смятат, че то се състои от олигарси и банкери.

През последните четири години броят на руснаците, които вярват в тази теория, е нараснал, отбелязва Франс прес.

Един от всеки десет руснаци е убеден в съществуването на "тайното правителство" и твърди, че е намерил доказателства за това, гледайки телевизионни емисии и четейки книги.

Много от руските телевизионни канали разпространяват емисии за "враговете на Русия", заплахите и заговорите срещу нея - теми, които силно присъстват в официалната пропаганда.

Според данните от проведеното проучване около 24 процента от руснаците не вярват в тази теория, посочва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох горкичките вече ги съжалявам
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме интересуват руснаците, тайното правителство е факт и всеки с IQ над 25 го знае !!
50
17
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
*** вярват най-вече на бащиците си, като се почне от Ленин, Сталин та се стигне до товарищ путин. Вярват във Врагът който дебне пред портата им ... Вярват че Крим е рушки. Вярват в теорията за световната конспирация и че света се управлява от тайни общества в т.ч. илюминати, масони, рицари тамплиери и прочие ... Вярват, че с "космическите си войски" товарищ путин вече е колонизирал Марс, откъдето доведе зелените човечета с чиято помощ проведе референдума в Крим ... !!!
49
4
 
9
 
! Отговори
666 преди 5 години
Изследванията в САЩ показват същите резултати. Там дори вярват в повече дивотии. Хората по света не се различават много един от друг. Това е защото се управляват задкулисно от един и същи източник. Я, пак дойдохме до извода от изследването - е, почти, защото умът на хората се управлява от напреднала извънземна цивилизация. Ха сега де!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня от с.Герман е германец ! Оня от с.Земен , като излезе от селото вече е извънземен ! А дали всяка лека жена е лека .....!
47
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИСЛЯТ НЕ САМО В РУСИЯ ,А ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ,ЧЕ ЮДЕО-МАСОНСКИ ОКУЛТЕН КРЪГ В ЛИЦЕТО НА ВАТИКАНА ИЛЮМИНАТИ И БИЛДЕРБЕРГИ СЕ СЪБИРАТ НА ТАЙНИ СРЕЩИ И РЕШАВАТ КАК ДА СЕ РАЗВИВА СВЕТА ПО ТЕХЕН МОДЕЛ И ПО ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ.А ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИЦИ В ЕС,САЩ И НА МНОГО ДРУГИ МЕСТА ДЕТО СА В СВЕТЛИНИТЕ НА ПРОЖЕКТОРИТЕ СА САМО ПИОНКИ НА ИЛЮМИНАТИ И БИЛДЕРБЕРГИ.
46
12
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Стадното чувство в хората е единствената причини за да проработят масовите внушения ! Ако всеки беше индивидуалист едва ли сега щеше да е възможно масово да се внушава на хората за съществуването на всевишни сили , за тайни конспирации и разни други неща ! Стадното чувство и инстинктът за самосъхранение за заложени в ДНК на всеки човек и не случайно ако 5 човека около тебе приемат една позиция за вярна , шестият човек ставаш ти , за да си част от групата ,за да не те делят ,за да просъществуваш
45
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само руснаците, всеки мислещ човек е наясно с тая банкерска ***. Един процент от населението владее 99% от финансовите му ресурси. какво повече да говорим. Ужасното е, че тези хора са *** и алчни и са изгубили човешкия си облик. Всички страдания, войни и социални бедствия са тяхно дело.
44
9
 
18
 
! Отговори
Люксембург преди 5 години
Аз съм в Люксембург, високо платен консултант съм във финансова къща, живея тук вече 11 години със семейството си. И тук хората вярват в конспиративни теории.
43
7
 
8
 
! Отговори
Конспирация преди 5 години
От Сан Франциско съобщават за солиден чувал с екскременти с тегло 10 кг., който някой е изхвърлил на улицата. Подозират се бездомниците или жителите с изключена канализация - такива в града са хиляди. Коментара на градските власти: "Купчини екскременти на улицата стават обичайно нещо, но тук имаме не съвсем типичен обем".
42
7
 
13
 
! Отговори
Холандия преди 5 години
Здравейте, от 8 години живея на запад в Холандия и мога най-отговорно да ви заявя, че тук хората също вярват в извънземни цивилизации.
41
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До пепаНе, на шега е! Айде ходи сега да си направиш и ти операция за повече оргазми, както направи една хваната от гората чалгаджиика!!! Пепи когато капацитета ти се свежда само до способността за шопинг в мола, си напълно оправдана, че тази новина ти се струва, като епизод от досиетата х! :D
40
9
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Човешката психика е трудно обясним природен феномен !В България имах един приятел , който вярваше ,че в живота не му върви заради направена черна магия ! Постоянно ходеше на врачки , гадатели , ходжи и прочие да му развалят магията , напълни им джобовете с пари !
39
8
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Значи, след като нас ни управлява Бохохо е ясно, че тайно правителство има. Всъщност, то не е и толкова тайно. То е на фамилията Ротшилд. Бохохо е удобна фасада - хем го играе добър и грижовен овчар, хем дава възможност на Ротшилд отзад да ни точи ножа. А овцете блеят: беееееее, баааааааааааааа, сено и трева и дълбок казан с чорбааааа
38
10
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
За всичко са виновен Путин и руснаците!
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A David Icke руснак ли е? Американците вярват ли в неговите теории или той си говори там на вятъра?
36
21
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Руснацитата са едни от най-простите хора на Земята, това отдавна е известно. Техният девиз е: Някой миа ка вгащите.
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проучване на руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ),--------------------------Защо авторите на статията не се позоваха направо на изследването на ВЦИОМ, ами преписаха фейка на Франспрес.Един вид : Как`Сийке, баба Пена ми каза, че дядо Боко разказвал, че Пешо му се оплакал, че снаха му пометнала.
34
17
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Вярването в тайни конспирации е част от психиката на всеки човек ! Почти всеки от нас вярва ,че някой му крои някакъв номер ! Особено ако не му върви в живота , 100 % обвинява други за собствените си неуспехи вместо да търси причината в себе си ! Човешката психика е необятна колкото космоса , не случайно хората вярват в различни богове и прочие ! Човешката психика е пълна с много нелогични емоции и възприятия !
33
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЕ, МНОГО Я МИСЛИТЕ ТАЯ РУСИЯ.ПО-ДОБРЕ СИ ПОГЛЕДНЕТЕ ВАШИЯ ХАЛ.Както казва Народът :"Присмял се хърбел на щърбел"