Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!

Действията му противоречали на интересите на Русия
13 юли 2018 09:20, Елка Василева
136
Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!
Снимка: архив, Reuters

Тайно "правителство" управлява света, смятат всеки двама от трима руснаци, предаде Франс прес, позовавайки се на проучване на руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), което показва засиленото влияние на конспиративните теории в Русия.

На участниците в проучването е бил зададен въпросът дали според тях съществува "организация или група от организации, които влияят върху всички световни процеси и контролират действията на ръководителите на много държави".

Според 74 процента от хората, които вярват в тази конспиративна теория, действията на това "световно правителство" "противоречат на интересите на Русия", се подчертава в проучването, осъществено в края на май с участието на близо 2000 души.

Още по темата

Около 23 процента от вярващите в съществуването на задкулисно "правителство" смятат, че то се състои от олигарси и банкери.

През последните четири години броят на руснаците, които вярват в тази теория, е нараснал, отбелязва Франс прес.

Един от всеки десет руснаци е убеден в съществуването на "тайното правителство" и твърди, че е намерил доказателства за това, гледайки телевизионни емисии и четейки книги.

Много от руските телевизионни канали разпространяват емисии за "враговете на Русия", заплахите и заговорите срещу нея - теми, които силно присъстват в официалната пропаганда.

Според данните от проведеното проучване около 24 процента от руснаците не вярват в тази теория, посочва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
7
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСНО Е КАКВО МИСЛЯТ БЪЛГАРИТЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.ИМАМ ПРЕДЧУВСТВИЕ, ЧЕ ЕДНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЩЕ ПОКАЖЕ СЪЩИТЕ РЕЗУЛТАТИ.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Различни светове , прави разлика между полет до Марс и пея Марсилезата !
28
4
 
9
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 5 години
Има такава неолиберална организация, която командва света от 1947 година. Mont Pèlerin Society (MPS)! Не е тайна организация, но е много дискретна.
27
24
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Тайни правителства не съществуват ! Съществуват само легитимни правителства ,които командват държавите в които са избрани да командват ,също така по-силните икономически държави се опитват да влияят на по-слабите ,това е част от БОРБАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ ! Всяка държава сама определя дали да се подчини на икономическия натиск на по-силните ! В момента Русия не се подчинява на санкциите на Запада и продължава да руши Украйна в интерес на руските апетити за чужди територии ,но да видим до кога ?!
26
22
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Те вярват че Путларах Акбар е божество и може да им изпълни желанията. Дори имат икони с негов образ и се молят на него....
25
11
 
14
 
! Отговори
Дам! преди 5 години
До Различни светове ...Е, хайде първо да опитаме до Луната, а? Ама този път наистина! Не като в продукция на Метро Голдуен Майер...
24
6
 
17
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 5 години
Не,вярвам -а знам,че го има и ни мачка както си иска!Който иска инфо по въпроса мога да му дам коолкото за Александрийската библиотека!
23
19
 
13
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
22
16
 
32
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Само руснаците ли вярват??? Всеки що годе трезво мислещ човек с IQ над нивото на окосена ливада не само го вярва, но и го вижда с очите си! Трилатерална комисия (чиито членове са Петър Стоянов, Георги Първанов и жалкото нищожество Росен Плевнелиев), Клуб 300, Римския клуб, Билдербергите... и над тях една шепа сатанисти евреи - Ротшилд, Сорос, Варбург, Кисинджър, Олбрайт, Голдман... Ама нещо удариха на камък, та затова сега в паниката и в отчаянието от нереализираните болни амбиции побъркаха света в последните години!
21
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и у нас ли пропиха перилни препарати ,или ракията е шльокавица!
20
22
 
16
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
19
12
 
19
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИ! преди 5 години
Само другарят Путин не е част от световната конспирация! За това елитът иска да го свали от власт и постоянно го дискредитират! СЛАВА РОССИИ! СЛАВА СССР! НАЗДРАВЕ ЗА ВЕЧНАТА БЪЛГАРО СЪВЕТСКА ДРУЖБА! 80 % от българите сме за Путин!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияТия "работи" само ли ги измисляш или ги преписваш от бележките от козяк
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е трудно да се досети човек, че има хора, които са с голяма власт и са извън светлините на прожекторите и камерите по телевизията. Друг е въпросът дали те имат формата на "правителство", и доколко въобще са организирани, също така не може да се каже с лека ръка какви точно цели и интереси преследват.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало , оня от ГЕРМАН абе у нас има явно правителство ама затворници бягат всеки ден!!!
15
20
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Едно е да вярваш , съвсем друго е дали наистина е така и дали е вярно това в което вярваш ?! Децата също вярват в дядо Коледа - но на практика той на съществува ! " Съществува " само на тържествата в детската градина по коледа , когато им раздава подаръци !Религиозните хора също вярват в Господ ,Аллах или други божества , но на практика те не съществуват ! " Съществуват " само в религиозните книги / библия ,коран и др./ , и във фантазиите и чувствата на вярващите !
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайното правителство направи така, че след разпада на СССР сега Русия се превърна в една просперираща държава с благоденстващи и щастливи граждани и с милиони хора по Света, мечтаещи тайно да отидат да учат, работят и живеят там!
13
25
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Горките братушки, тия са по-зле и от нас!