Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!

Действията му противоречали на интересите на Русия
13 юли 2018 09:20, Елка Василева
136
Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!
Снимка: архив, Reuters

Тайно "правителство" управлява света, смятат всеки двама от трима руснаци, предаде Франс прес, позовавайки се на проучване на руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), което показва засиленото влияние на конспиративните теории в Русия.

На участниците в проучването е бил зададен въпросът дали според тях съществува "организация или група от организации, които влияят върху всички световни процеси и контролират действията на ръководителите на много държави".

Според 74 процента от хората, които вярват в тази конспиративна теория, действията на това "световно правителство" "противоречат на интересите на Русия", се подчертава в проучването, осъществено в края на май с участието на близо 2000 души.

Още по темата

Около 23 процента от вярващите в съществуването на задкулисно "правителство" смятат, че то се състои от олигарси и банкери.

През последните четири години броят на руснаците, които вярват в тази теория, е нараснал, отбелязва Франс прес.

Един от всеки десет руснаци е убеден в съществуването на "тайното правителство" и твърди, че е намерил доказателства за това, гледайки телевизионни емисии и четейки книги.

Много от руските телевизионни канали разпространяват емисии за "враговете на Русия", заплахите и заговорите срещу нея - теми, които силно присъстват в официалната пропаганда.

Според данните от проведеното проучване около 24 процента от руснаците не вярват в тази теория, посочва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има българи вярващи че американците имат план за унищожението на България.Тези руснация явно са чеби много фейк новини
11
4
 
32
 
! Отговори
Може и да има преди 5 години
Ами след като БаЙ Дончо днес казва едно и на другия ден прави обратното означава ,че някой му дърпа ушите и на него от време на време.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "новина" я спускате всеки месец бре "журналисти"
9
30
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Винаги трябва да се мисли на трезва глава , а не след поредната употреба на лосион !Ако имаше тайно правителство ,което управлявало света и което било против руските интереси , ами тогава въобще нямаше да се стигне до незаконната анексия на Крим и до руските военни без опознавателни знаци в Украйна ! Това тайно правителство щом управлява света значи щеше да повлияе и на политиката на военнопрестъпниците от Кремъл , щеше да ги накара да се откажат от апетитите си за чужди територии !
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментиращите, когато прочете една книга различна от тия на Криско, Слави, Сузанита и т.н. Да кажем, две взаимоизключващи се - Библията и съответно нейната противоположност, Морал и Догма тогава ще имате право да коментирате и да давате компетентното си мнение.. Това важи и за журналистката, която бас държа, че и тя в живота си не чете особено.
7
8
 
33
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 3А ти как разбра, че не съществуват, отиде да провериш ли?!А как ще обясниш факта, че Тръмп съобщи за изтеглянето на американците от Сирия, тъй като нямало какво повече да правят там и 24h по-късно излезна с изявление, че в същност имало още много за вършене?!!Това, че не виждаш и не разбираш нещо, не означава, че го няма!!!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иване , каква стана тя ! Всички вярващи в някаква религия са в твоята класация !
5
25
 
11
 
! Отговори
Св.Петър преди 5 години
Проблема на днешния свят е че всеки вярва в тайно правителство ,но никой не вярва в Бога.А реално Господ Бог управлява света .
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който знае руски да прочете книгата "Сатанисты XX века" на Елизавета Александровна Шабельская-Борк. Има я на руски в интернет.Разбира се може и да прочете на руски и "Великое в малом" на Сергей Нилус, и нея я има в интернет..
3
35
 
18
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Да вярваш в неща които не съществуват е психически проблем който е доста по-засилен в Източна Европа. Затова и телефонните измами са толкова разпространени.
2
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки народ си заслужава управлението.
1
23
 
4
 
! Отговори
fake news преди 5 години
и ето от къде дойде тази идея в тръмпистите.. ако все още има някой който да не е наясно че тръмп е слуга на путин...