От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа

Това ставало с лъжлива информация и икономически мерки
14 юли 2018 12:44, Александър Попов
235
От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че действията на Русия в Югоизточна Европа имат дестабилизиращ характер, предаде ТАСС.

"Действията на Русия в Югоизточна Европа са дестабилизиращ фактор. Те подкопават демократическата структура на страните от този регион чрез разпространяване на лъжлива информация, икономически мерки и вмешателство", е казал Матис в разговор с журналисти на път от Хърватия за Норвегия, съобщи пресслужбата на Пентагона.

В Загреб Матис се срещна с министрите на отбраната на страните от Адриатическата харта. Обединението е създадено през 2003 г. от Албания, Македония и Хърватия за улесняване на влизането на тези страни в НАТО. През 2008 г. към тях се присъединиха Черна Гора и Босна и Херцеговина.

Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа.

"Срещата беше много продуктивна. Обсъдихме как да напредваме по въпросите за обезпечаване на сигурността в региона. От петте страни в това обединение три вече са членки на НАТО, а още една - Македония, е в началото на пътя към влизане в алианса", заяви Матис.

На 11 и 12 юли Матис придружаваше президента Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Днес в Осло той ще се срещне с министрите на външните работи и на отбраната на Норвегия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари