От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа

Това ставало с лъжлива информация и икономически мерки
14 юли 2018 12:44, Александър Попов
235
От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че действията на Русия в Югоизточна Европа имат дестабилизиращ характер, предаде ТАСС.

"Действията на Русия в Югоизточна Европа са дестабилизиращ фактор. Те подкопават демократическата структура на страните от този регион чрез разпространяване на лъжлива информация, икономически мерки и вмешателство", е казал Матис в разговор с журналисти на път от Хърватия за Норвегия, съобщи пресслужбата на Пентагона.

В Загреб Матис се срещна с министрите на отбраната на страните от Адриатическата харта. Обединението е създадено през 2003 г. от Албания, Македония и Хърватия за улесняване на влизането на тези страни в НАТО. През 2008 г. към тях се присъединиха Черна Гора и Босна и Херцеговина.

Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа.

"Срещата беше много продуктивна. Обсъдихме как да напредваме по въпросите за обезпечаване на сигурността в региона. От петте страни в това обединение три вече са членки на НАТО, а още една - Македония, е в началото на пътя към влизане в алианса", заяви Матис.

На 11 и 12 юли Матис придружаваше президента Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Днес в Осло той ще се срещне с министрите на външните работи и на отбраната на Норвегия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
19
 
3
 
! Отговори
числата преди 5 години
А ако на власт дойде русофилката ***, която с дебелия си *** е родила всичко на всичко 1 дете и то избяга в САЩ, България ще се напълни с деца.А русофила болен Сидеров колко деца има бе?А ***-президент назначен от решетников?Завалиите и тримата, докато работят в полза на народа едвам успели по едно дете да родят, ама сте с голям мерак да оправяте демографията и емиграцията.бецепарски бо.клуци.
126
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа."Каква "подкрепа" сте оказали тук бе американски ***?
125
3
 
22
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Според американците Русия се намесва навсякъде по света. Иска им се да се обединят всички срещу нея за да могат амерканците да се намесват безпрепятствено на воля. Това се нарича безочлива наглост. САЩ могат да се влияят върху останалите страни, но никой друг няма право. И тази мръснa политика "искам да притржавам всичко" се нарича демокрация?!
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, това не е новина.
123
3
 
7
 
! Отговори
без майтап преди 5 години
"Абе какво му отговаряш, не виждаш ли, че този даже може би не знае ЧИЙ Е ПЪРВИЯ СПЪТНИК, ПЪРВИЯ ЧОВЕК В КОСМОСА, ПЪРВАТА ЖЕНА В КОСМОСА, ПЪРВИЯ ЧОВЕК ИЗЛЯЗЪЛ В ОТКРИТИЯ КОСМОС, ПЪРВИЯ АПАРАТ КАЦНАЛ НА ЛУНАТА (ама наистина, а не тия от холивудската боза) и т.н и т.н..........Че те и сега с руски двигатели "движат"!!!!"_____________________Щом зачекнахте полетите в космоса, тихо да ви съобщя последната новина от Пиндостан: военните взривиха ракетните си стартови площадки на Кейп Канаверал.
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До числатаА, ако още 2-3 години продължава да управлява любимата ти партия, дето ти бута поръчки, в България всички ще са столетници.Много важно, че от една седмица вече не сме дори 7 000 000, а 6 999 970.И че всекагодина умират над 90 000 души, а се раждат под 65 000. *** това са подробности. Възвишената ти партийна неподкупна душица стои над подробностите.
121
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ дестабилизират цяла Европа с търговската война, която й обяви.
120
2
 
12
 
! Отговори
Матис преди 5 години
"Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа."Не сме спирали да оказваме подкрепа за страните от югоизточна Европа ъъъ.. Боливия, Колумбия, Трансилвания, Египет и така нататък.
119
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пушечно месоТи си типичен пример за ПАТАЛОГИЧЕН руски лъжец.В Ирак 2003-2009 имаше 5 смени по 500 военни = 2500 човека.Загиналите са 13 - лека им пръст.ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИРУСКА ПРОПАГАНДАГнусна работа.Заради ей тези пропагандни лъжи, българите вече мислят за Русия с лошо.
118
6
 
13
 
! Отговори
Edin преди 5 години
Държавата, която дестабилизира не само Европа, а целия свят е сащ.
117
3
 
13
 
! Отговори
Форт преди 5 години
А не е ли точно обратното в.*** Сам?Крадеца вика-дръжте крадеца.Нмм да да
116
0
 
1
 
! Отговори
106 преди 5 години
Владей нервите бе човек. Докажи, че и ти си мъж панелен.
115
6
 
15
 
! Отговори
факт преди 5 години
Не знам каква част от света дестабилизира Русия, но САЩ дестабилизират и ограбват целия свят.
114
2
 
2
 
! Отговори
114 преди 5 години
До 118Алина - турскоТова обяснява 3-те деца.Ама...неща да намесвам путин ама...Алина кабаева
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 95 - 116Абе какво му отговаряш, не виждаш ли, че този даже може би не знае ЧИЙ Е ПЪРВИЯ СПЪТНИК, ПЪРВИЯ ЧОВЕК В КОСМОСА, ПЪРВАТА ЖЕНА В КОСМОСА, ПЪРВИЯ ЧОВЕК ИЗЛЯЗЪЛ В ОТКРИТИЯ КОСМОС, ПЪРВИЯ АПАРАТ КАЦНАЛ НА ЛУНАТА (ама наистина, а не тия от холивудската боза) и т.н и т.н..........Че те и сега с руски двигатели "движат"!!!! Ама то е така, като не ходиш на училище, си оставаш НЕГРАМОТЕН!
112
1
 
3
 
! Отговори
до 108 преди 5 години
За това сигурно квичите, че нашите сиреч комунистите ви управлявали последните 30 години. Ами вземете властта щом ви е толкова високо КЮ то.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106Я па тоА, хихихи ... Оди си виж в огледалото мундрата подпухнала ...
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
molete se usa da ne vi donese demokratsiya
109
10
 
4
 
! Отговори
наблюдения преди 5 години
До АнонименНе знам кво се чува от телчарника, ама се чува твоето блеене от петербург.
108
2
 
6
 
! Отговори
до 114 преди 5 години
Това Алина никак не ми звучи българско, и *** не е.-Турско е. В Западна Европа е пълно с турски ***.