Twitter фурията Тръмп: За лова на вещици, Русия...

Обама не предприел нищо за руската намеса на изборите
16 юли 2018 12:45,
8
Twitter фурията Тръмп: За лова на вещици, Русия...
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че лошите отношения между Вашингтон и Москва, се дължат на "лова на вещици", извършван, според него от ФБР, разследващо руската намеса в президентските избори през 2016 г., предадоха световните агенции.

"Нашите отношения с Русия не са били НИКОГА толкова лоши заради години на безразсъдство и глупост от страна на САЩ и сега заради лова на вещици", написа в Twitter Тръмп, предаде Франс прес.

Този коментар идва преди неговата среща на върха днес с руския президент Владимир Путин в Хелзинки.

В друг туит Тръмп разкритикува предшественика си Барак Обама, че е бил информиран от американските специални служби за възможността за руска намеса в изборите, но не е предприел никакви ответни мерки, защото бил уверен в победата на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

Тръмп коментира и срещата на върха на НАТО в Брюксел, като я определи като "наистина страхотна", предаде Асошиейтед прес. Той каза, че много медии неточно са я отразили, допълват АП и Ройтерс.

Президентът написа в Twitter, че много лидери от страни от НАТО са му се обадили да му благодарят за това, че той им помага да останат фокусирани върху финансовите задължения, настоящи и бъдещи.

Тръмп коментира, че сега алиансът е станал силен и богат.

Същевременно в интервю, излъчено тази сутрин в телевизионното шоу "Добро утро Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви и дадено от Тръмп в президентския му самолет в петък вечерта той казва, че британската кралица Елизабет Втора му е казала, че Брекзитът е "комплексен" въпрос, предаде АП.

Този коментар е необичаен, защото повечето лидери не обсъждат техните частни разговори с кралицата. Тръмп и съпругата му се срещнаха с нея в петък в Уиндзорския замък.

Елизабет Втора не коментира политически въпроси и никога не е казвала дали подкрепя излизането от ЕС, припомня АП.

В телевизионното интервю Тръмп отказва да отговори на въпрос какво според него смята кралицата за Брекзит. Той казва, че й се възхищава и че я намира за невероятна. Тръмп допълва, че не знае дали тя го е харесала, но той я е харесал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Най-неудачният избор на президент на САЩ ! Тоя е по-*** и от Джими Картър !
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека мисли за Америка, избирателите го виждат и ще вземе втори мандат. А на Тръмп му е през какво мислел *** и Иванушка дурака.
6
3
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 5 години
И Тръмп е болен от витилиго, като му приключи мандата, може да започне, да дефилира по модните подиуми заедно с Уини Харлоу.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките американски избиратели.... трябваше да избират от две злини по-малката - Тръмп или Килърито.Е, да се надяваме, че Тръмп беше по-малката злина, поне за оставащите 2 години и някой друг месец!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли това психяс***ло същество? Всеки ден ли ще ни разказват същото какво бил казал някой избягал от лудниц***та пациент .Това НЕЩО е враг на Европа и Европейския съюз. Окупирали са цял свят и сега рекетират правителствата да им плащат.
3
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Комплексар, обременен с мания за величие и зависим от Путин, вероятно с порно сцени.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотТо добре ама като му дръпнат ушите пак утре ще говори обратното.
1
5
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
"Нашите отношения с Русия не са били НИКОГА толкова лоши заради години на безразсъдство и глупост от страна на САЩ и сега заради лова на вещици"Един от редките случаи американските президент да каже истината ,браво на Тръмп!