The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят

Пред очите ни се случват опасни неща, коментира изданието
Обновена: 17 юли 2018 16:08 | 17 юли 2018 07:30,
144
The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп разбива съюзите си с демокрациите, докато се сприятелява с диктатори. Срещата между него и руския президент Владимир Путин представлява хлъзгав склон към един по-мрачен свят. Пред очите ни се случват опасни неща, коментира британското издание The Guardian, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Външната политика се движи бавно, като последствията от нея често се виждат години по-късно: когато САЩ помогнаха на южновиетнамското правителство през 50-те години, малцина предвиждаха 58 хил. американци загинали във Виетнамската война. САЩ помогнаха за свалянето на демократичното правителство на Мосадек в Иран през 1953 г. и тогава трудно се виждаше, че заради това днес Техеран е основният враг на Америка в Близкия изток. През 2003 г. малцина смятаха, че инвазията на САЩ в Ирак ще взриви региона.

Тръмп твърди, че Крим принадлежи на Русия и че Русия трябва да бъде върната в Г-7. Опитва се да попречи на правителството си да наложи санкции спрямо Русия за намесата на изборите. Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа, Тръмп постоянно застава на страната на Путин срещу собствените интереси на Америка и на нейните съюзници. 

От Европа в Азия, Тръмп унищожава съюзи с демокрации, като се сприятелява с авторитарни лидери. Той изпраща сигнали до съюзниците на САЩ, че не могат да се доверят на Америка и че Вашингтон няма да се противопостави на техните противници. Тръмп разкри какво мисли, след като нарече Европейския съюз "враг" тази седмица, а Путин "добър конкурент".

Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За близо година в Гардиян има само едно интересно четиво-това за спасените щъркели в силистренско от 21 март 2018. Другото е политически "шит". Затова избягвам мненията на тези независими журналисти. Утре може да пишат че започва апокалипсиса, даже се чудя как не са писали за чумата още
103
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NnnМного си прав, а освен това т. нар. демокрация във Великата и британия, още не се е сдобила с Конституция.
102
1
 
21
 
! Отговори
Тракториста преди 5 години
И ко решиха бедните са си бедни богатите си остават богати в русия мужика бачка за някой рубла в америка наркомания *** зад всеки ъгъл продават дрога керванат си върви кучетта си лаят мишоци кат нас управлввани от мафиотски структури затъват с всеки изминал ден и вобще от техните срещи хората нямат полза
101
3
 
35
 
! Отговори
Анани преди 5 години
Да, сигурно. Слънцето изгрява единствено и само заради кралицата майка. Колкото по-далече от нея толкова по-тъмно...С тоя вестник даже и газа не бих си обърсал.
100
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа" - това къде и кога се е случило, че май съм пропуснал нещо.
99
4
 
52
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Точно англичаните ли ще ми говорят за диктатура.Страната, където кралските сватби се превръщат в обществени събития или престолонаследника се явява и шеф на футбола в страната.Е, това белези на демокрация ли са?
98
6
 
40
 
! Отговори
... преди 5 години
Еврогейовете си получават това, което си търсеха. Яко надuпванье. А каканижевските вещери ше се скъсат от злобен лай. Чак прегракнаха. Марш в порнобеседката безбожници ! :)
97
3
 
18
 
! Отговори
Насакото Яката преди 5 години
До 98Я не се прави на ощипана мома! Много добре си разбрал написаното. Аз също пиша на български в руски форуми. Никой не ми е правил забележка. Понякога искат превод на определена дума. Само това. Патриотичният шовинист мамин!..
96
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа чак сега се сеща да изкара кирливите ризи на САЩ в миналото. Свалили демократично правителство, докарали ислямисти на власт? Сега ли разбраха евроизтривалките? Те правят същото в Близкия Изток и Европа. Подкрепиха превратите в Украйна, Сирия, Либия.
95
3
 
51
 
! Отговори
Токту преди 5 години
Англичаните изпитват дива злоба към Русия. Чуйте само напоения с отрова глас на Тереза Мей, когато изрече Раша. Такива статийки излизат десетки всеки ден във Великобритания. Буквално десетки! Всевъзможни писачи се упражняват на тема Русия, без да са стъпили там. Клишета и заклинания. Това е.
94
5
 
44
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Крайно време е западната преса да спре със злостната си пропаганда и да погледне истината в очите!А тя е , че Русия и Китай са доминиращия военен съюз в света и срещу ръжен не се рита!Нито Русия , нита Китай се месят във вътрешните работи на други страни , както го прави САЩ и ЕС!Идва време за отрезвяване и поемате пътя на по-кротък мир!Иначе САЩ и Запада ги чака разруха!
93
17
 
5
 
! Отговори
До 99 преди 5 години
Пиши на български!!!Понял?И да не си,намираш се в България.Поне от уважение, че сме ви дали азбуката на която пишете използвай български език.Пък ако си бългърче,има и други начини да демонстрираш познанията си по езика.
92
1
 
36
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
САЩ и Русия са глобални играчи на световната сцена. Крим е само една (и то не най-важната) дискусионна тема. Крим е част от Русия, независимо от това кой го признава и кой не. За Тръмп както изглежда беше по-важно да получи потвърждение, че Русия не се е намесвала в изборите в САЩ. А зад кулисите може би най-важно за САЩ беше да настояват Иран да се изтегли от Сирия. А украинците да се оправят. Ако искат в НАТО -добре дошли. САЩ приемат всички будали, готови да служат на техните интереси.
91
3
 
36
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Аман от поръчкови статии и подкупни писачи. Наистина си помислихме върху написаното и извода, авторката има перде на очите, та дори и ясно слънчево време на нея й е тъмно и мъгляво, ама отвсякъде!
90
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия в ЕС ?Во-первых, в России демократия.Во-вторых, кто сказал что ЕС цивилизованные страны? Сам ЕС. Вы себе льстите. А остальной мир не цивилизован? Там просто другая культура. Не лезьте к другим, оставьте в покое
89
0
 
39
 
! Отговори
???? преди 5 години
Що се "пените" за Русия, САЩ... България е нашета страна и тя е такава заради всички нас. Не смятам, че нито Путин, нито Тръмп ще защитават интересите и благополучието на българския народ! Ние трябва да сме тези хора.... българите... ама сте заети да се възхищавате на . идолите си.
88
5
 
48
 
! Отговори
Niki13 преди 5 години
е това е класически фейк Кога Тръмп е казал че Крим е руски, вчера Путин каза че според Тръмп Крим е на УкрайнаА къде я видяха "руската агресия" - може би в разполагането на допълнителни части на НАТО на руската граница
87
23
 
5
 
! Отговори
365 преди 5 години
Единия е чобанин, другият пълен ***...Вие си изберете кой , кой е...Въпроса е че вместо да се оправят нещата ...пак я втасахме....Но нищо...майната му..
86
31
 
8
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
85
2
 
38
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСА преди 5 години
Света става страшен за такива като вас !!!! За останалото човечество е важно да има мир и разбирателство !!!!