The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят

Пред очите ни се случват опасни неща, коментира изданието
Обновена: 17 юли 2018 16:08 | 17 юли 2018 07:30,
144
The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп разбива съюзите си с демокрациите, докато се сприятелява с диктатори. Срещата между него и руския президент Владимир Путин представлява хлъзгав склон към един по-мрачен свят. Пред очите ни се случват опасни неща, коментира британското издание The Guardian, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Външната политика се движи бавно, като последствията от нея често се виждат години по-късно: когато САЩ помогнаха на южновиетнамското правителство през 50-те години, малцина предвиждаха 58 хил. американци загинали във Виетнамската война. САЩ помогнаха за свалянето на демократичното правителство на Мосадек в Иран през 1953 г. и тогава трудно се виждаше, че заради това днес Техеран е основният враг на Америка в Близкия изток. През 2003 г. малцина смятаха, че инвазията на САЩ в Ирак ще взриви региона.

Тръмп твърди, че Крим принадлежи на Русия и че Русия трябва да бъде върната в Г-7. Опитва се да попречи на правителството си да наложи санкции спрямо Русия за намесата на изборите. Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа, Тръмп постоянно застава на страната на Путин срещу собствените интереси на Америка и на нейните съюзници. 

От Европа в Азия, Тръмп унищожава съюзи с демокрации, като се сприятелява с авторитарни лидери. Той изпраща сигнали до съюзниците на САЩ, че не могат да се доверят на Америка и че Вашингтон няма да се противопостави на техните противници. Тръмп разкри какво мисли, след като нарече Европейския съюз "враг" тази седмица, а Путин "добър конкурент".

Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа нямала оръжейна промишленост :)))Има Гугъл, пишеш European defence industry и четеш. Фирми в челната десятка на света, пълна гама оръжейни системи, 100 млрд евро оборот, 6-7 пъти повече от руския. *** май има една голяма фирма в челната десятка, всичко друго е САЩ и ЕС. А имате ли представа какво ще стане сега като се увеличат парите за отбрана?
83
6
 
44
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Светът става по разбран и стабилен. Вчера се срещнаха двама истински мъже. Джендърите от Европа не могат да свършат никаква свястна работа! По върховете на Европа са неолиберали , пиандурници и откачалки!
82
41
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
81
1
 
13
 
! Отговори
До Gero преди 5 години
Вече само на слепите либрасти ...
80
8
 
49
 
! Отговори
Владимир Путин преди 5 години
Владимир подчини всички на волята си. Оправда името което носи - защитник на мира и света.
79
23
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Европейската оръжейна промишленост е на светлинни години изостанала от тази в Щатите и СССР.Не е лошо да си отвориш очите, преди да пишеш. Доскоро *** си поръчваше кораби и танкова броня във Франция и Германия. За авиация да не говорим, в ЕС вече се сглобява серийно Ф-35, отделно Рафал и Грипен.
78
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БПФдържавата "украйна" е създадена 1991 година - преди това тя НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА !!!...Айде бе ... първата държава, в която присъства името "русия" е киевска рус.И между другото, потърси съставите на отборите по футбол на т.н. "сборная" на ссср ... знаеш ли какво ще видиш за последният отбор на ссср - от 11 души - 9 са украинци, 1 татар и 1 грузинец и НИТО един "руснак".
77
47
 
10
 
! Отговори
Gero преди 5 години
Много, много тъжно. Вече и за слепите стана ясно, че САЩ НЯМАТ ПРЕЗИДЕНТ. Само преди три дни министерството на правосъдието публикува изключително детайлен документ , с който обясни как Русия се е намесила в изборите в САЩ и вчера видяхме едно жалко, малко човече (не беше Путин) което упорити работи срещу интересите на Америка. Сега се сещам за едно от предсказанията на Баба Ванга - Последният президент на САЩ ще бъде черен. Обама беше последният президент, тръмп е просто клоун. Жалко за САЩ!
76
9
 
54
 
! Отговори
Az преди 5 години
"руската агресия срещу САЩ и Европа" - май съм пропуснал ли съм нещо важно, да не би Русия да е разбомбила Берлин, Париж, Лондон и Вашингтон ???
75
8
 
56
 
! Отговори
9К51 преди 5 години
Ингилизите пи_каят газ, че двете супер сили се договарят, а тях не ги броят за лула тютюн. Освен да злобеят нищо друго не им остава, да си налягат парцалите на мъглявия си остров ...
74
20
 
20
 
! Отговори
;-) преди 5 години
A The Guardian e всъщност британското Работническо дело. Щом дори те ви го казват, е редно червените *** да се замислите!(Ако можете де... )
73
4
 
16
 
! Отговори
До 72 от ЛоШо преди 5 години
Марулке, много си умен ! LoLЕвропейската оръжейна промишленост е на светлинни години изостанала от тази в Щатите и СССР. Също така е малка бръмка от приходите на Европа. Точно обратното в Щатите и СССР, където икономиките им зависят от тази индустрия. Умен си, марулке !
72
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха! И това ви го казва любимият на всички путинисти The Guardian.
71
4
 
35
 
! Отговори
По-мрачен за кого? преди 5 години
За глобалистите-сaтaнисти, нали? За нас, нормалните хора с нормални ценности би бил един чудесен, по-спокоен свят!
70
3
 
49
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Да не забравяме в кой вестник е отпечатана статията: британският "The Guardian". За Великобритания най-лошият възможен сценарий е подобряването на отношенията на САЩ с Русия. Ако това стане, тежестта на Великобритания в международната политика ще тръгне надолу. За британците е най-изгодно САЩ и Русия да са в постоянен конфликт - тогава те ще са в позицията на необходимият "най-близък съюзник". Все ще спечелят нещо.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БерлинКак само се гледат - майко мила. Ела вълчо изяж ме.
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сащ (и русия също) не са сваляли демократични правителства. това не е никакво извинение, разбира се; никой не би трябвало да се меси в други държави, но северна корея, афганистан, ирак, либия, иран - никога, ама никога не са имали демократични правителства, дори не са провеждали избори за диктаторите си.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен кружка Направо съм без думи. Знам, че не това е важното в случая, но пак НЕГРАМОТНИЦИ !!!
66
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛоШоТикво, Европа си има собствена оръжейна промишленост, не знаеш ли?
65
30
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
* На мен, който хич не харесвам американците, защото побъркаха света, гледайки вчера срещата ми стана конфузно. Толкова "мъничък" , нищожен, незначителен, зависим и напрегнат президент на Сащ, не бях виждал. * Така се чувствах и когато попа с нашивките нарита Радев и взе да ни дава акъл - кого да поздраваме за 3 март.* Така се чувствах и когато се оказа, че ... пишем с македонска азбука* Така се чувствах и когато разбрах, че е бил достатъчен само един полет на Ту-160 над нас