The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят

Пред очите ни се случват опасни неща, коментира изданието
Обновена: 17 юли 2018 16:08 | 17 юли 2018 07:30,
144
The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп разбива съюзите си с демокрациите, докато се сприятелява с диктатори. Срещата между него и руския президент Владимир Путин представлява хлъзгав склон към един по-мрачен свят. Пред очите ни се случват опасни неща, коментира британското издание The Guardian, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Външната политика се движи бавно, като последствията от нея често се виждат години по-късно: когато САЩ помогнаха на южновиетнамското правителство през 50-те години, малцина предвиждаха 58 хил. американци загинали във Виетнамската война. САЩ помогнаха за свалянето на демократичното правителство на Мосадек в Иран през 1953 г. и тогава трудно се виждаше, че заради това днес Техеран е основният враг на Америка в Близкия изток. През 2003 г. малцина смятаха, че инвазията на САЩ в Ирак ще взриви региона.

Тръмп твърди, че Крим принадлежи на Русия и че Русия трябва да бъде върната в Г-7. Опитва се да попречи на правителството си да наложи санкции спрямо Русия за намесата на изборите. Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа, Тръмп постоянно застава на страната на Путин срещу собствените интереси на Америка и на нейните съюзници. 

От Европа в Азия, Тръмп унищожава съюзи с демокрации, като се сприятелява с авторитарни лидери. Той изпраща сигнали до съюзниците на САЩ, че не могат да се доверят на Америка и че Вашингтон няма да се противопостави на техните противници. Тръмп разкри какво мисли, след като нарече Европейския съюз "враг" тази седмица, а Путин "добър конкурент".

Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
32
 
! Отговори
ЛоШо преди 5 години
Защо всички са толкова заблудени. Тръмп е републиканец. Именно те са лоби на оръжейната индустрия. Та... какво прави Тръмп ? Разбутва съюзи, създава несигурност, всява страх, че САЩ няма да защитава съюзниците си. После натиска всички Натовски държави да вдигат парите и вноските за НАТО и оръжия. Европа започва да говори за собствена обединена армия..., всички страни вече е факт, че вдигат парите за отбрана, поръчват нови самолети, модерни оръжия и т.н.Тръмп успя в своя план !
63
2
 
37
 
! Отговори
Папи Ханс преди 5 години
Щом Поломон Саси *** значи всичко е точно. Защото снощи той не е правил кекс. Така е от дълги години и промяна не се очаква.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60"Хилъри, туитър: " В кой отбор играеш?"Тръмп, вайбър: не и в сатанинския....Тръмп, туитър: "Това го разправяй на офцете, ама на Шефа му подариха фланелка с 11 от Фифа!
61
1
 
37
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
От статията разбрах че ролята на САЩ в света е да сваля демократични правителства и да разрушава държави и след това да го отчита като грешки, но да продължава да го прави. И урродите от Гардиън дори не се усещат какво пишат заслепени от безсилната си злоба.
60
1
 
19
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Олигархиите толкова са се разпрострели, че ако трябва да се угоди на всички трябва само на тях да се угажда и пак не е ясно дали е възможно. Затова и медиите, всички собственост на олигарси, лаят по Тръмп, защото въобще пипа каквото и да било. Интересното е, че това е програмата на Тръмп, тя е минала през избори и той я следва. Нелегитимна е олигархията, никой не е я е избирал.
59
3
 
42
 
! Отговори
ккк преди 5 години
Тази сутрин гледах по ,,Здравей България:: Соломончо Паси който съскаше и се гърчеше да плюе по Тръмп и Путин и същия обяви,че знаел какво са се договорили двамата и то не било никак (добро) и ,че Тръмп бил предал запада и неговите(ценности) и,че от срещата и договореностите вчера в Хелзинки най големия печеливш бил Путин...Искам да вметна ,че щом такова *** като Паси *** на умряло за света и белите хетеросексуални нормални хора християни идват много добри времена
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещата е минала повече от успешно, очертават се лоши дни за някои и добри дни за другите.
57
14
 
3
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До Виждам ...Не е важно какво ТИ виждаш или дори Сорос и неговата команда!Важното е какво вижда Ротшилд,който сложи Тръмп на поста и само той може да го махне!Впрочем,много е възможно и Путин да е контролиран от Ротшилд...
56
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Ха-ха-ха..........ето какво значи да се "образоваш" от гуглето!!! Че "прародителите" на електрическата кружка са РУСНАЦИ ,бе!!! Яблочков и Лодигин! А всички започва още през 1802 година в Санкт Петербург, а първата кружка е демонстрирана през 1987 от Лодигин. А Едисон е само доусъвършенствувал изобретението им и както се "полага" на западнярите ОТКРАДВАТ СЛАВАТА НА ПЪРВОИЗОБРЕТАТЕЛИ!!!! Защото са "майстори" на крадене на патенти! ЧЕТИ..ЧЕТИ...НЕГ-РА-МОТ-НИ-КО!
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хилъри, туитър: " В кой отбор играеш?"Тръмп, вайбър: не и в сатанинския.
54
26
 
3
 
! Отговори
Джон Бренън, ЦРУ: преди 5 години
"Изказванията на Доналд Тръмпн на пресконференцията в Хелзинки надхвърлят и превишават понятието за "особено тежки престъпления и постъпки". Това не е нищо повече от предателство. Не само, че коментарите на Тръмп са неискрени, той е изцяло в служба на Путин. Републиканци - патриоти: Къде сте?".""
53
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАИСТИНА СЕ ЗАДАВА(ПО МРАЧЕН) СВЯТ,ВЕЧЕ ЗНАМЕНАТА С ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА,ШАРЕНИТЕ БАЛОНИ И ПАУНОВИ ПЕРА ДЕТО СЕ РАЗВЯВАТ ПО ГЕЙ ПАРАДИТЕ ЩЕ БЪДАТ СВИТИ И ПРИБРАНИ,А НЕО-ЛЛИБЕРАЛНИТЕ МЕКИ КИТКИ ЩЕ БЪДАТ В *** .....НАВРЯНИ.
52
2
 
16
 
! Отговори
БОЖЕСТВЕНА МУЗИКА преди 5 години
Баууууу-баууууу-квиииик.
51
1
 
34
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Тази статийка е писана от някой като Плевнелиев.
50
3
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Шварценегер :Шварценегер,Де Ниро,Сталоун и прочее-жалки карикатури на самите себе си...Да бяха се пенсионирали,вместо да играят в явни халтури,с които младите сега ще ги запомнят!А Хилърито не заслужава дори и коментар.
49
22
 
5
 
! Отговори
Виждам ... преди 5 години
... задаващ се със страшна сила импийчмънт !
48
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълците се срещат, а кучетата от Гардиън ще се скъсат от лай и квичене. Както е казал мъдрият български народ - това шубето е голям страх. Защо просто соросташката медия Гардиън не се прекръсти на Лайниън или Джафканиън?
47
3
 
32
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Откога предотвратяването на Трета световна война е лошо нещо?????Всъщност-може!За промити от организациите на дедо Сорос мозъци....Впрочем войната все още не е предотвратена напълно,а само отложена,много усилия още предстоят!
46
10
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Путин и Тръмп правят света по-мрачен дори и без да се срещат.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Музика за ушите ми, благодаря ти Боже......"бог" го играе двойно, както винаги го е правил, но Господ вижда!