Ново 20! Тръмп вярвал, че Русия има пръст в US вота

Президентът обясни, че се е изразил неправилно в Хелзинки
18 юли 2018 10:15,
41
Ново 20! Тръмп вярвал, че Русия има пръст в US вота
Снимка: Reuters

След вълната от възмущение, предизвикана от думите му в Хелзинки пред Путин, и след като беше обвинен в предателство, дори от обикновено подкрепящи го представители на Републиканската партия, президентът на САЩ Доналд Тръмп извърши вчера рязък завой, признавайки руската намеса в президентските избори през 2016 г. и потвърждавайки доверието си в американските разузнавателни служби, пише френският в. "Либерасион".

След връщането си във Вашингтон той заяви, че се е изразил неправилно и няма никакви основания да се съмнява в заключенията на службите за отговорността на Русия.

Още по темата

След всеки голям скандал се появяват същите въпроси. Дали този път Тръмп стигна прекалено далеч? Ще успее ли да издържи? Ще го изоставят ли републиканските представители в Конгреса или в неговата администрация?

Предвид острите обвинения от понеделник насам, коментатори и експерти от всякакви политически ориентации смятат, че поне символично е достигната нова фаза - и няма гаранция, че промяната на курса в последния момент ще бъде достатъчна да успокои духовете, отбелязва френското издание.

Но дори по време на тези обяснения, Тръмп не можа да се удържи да не размъти водите още повече, отбелязва британският в. "Гардиън". Президентът на САЩ заяви, че приема оценката на разузнавателната общност за намеса на Русия в изборите през 2016 г., но добави, че "може да са и други хора".

Още в Хелзинки Тръмп записа две интервюта с репортери от "Фокс нюз". В излъчени от телевизията откъси президентът на САЩ отправи критики към Джон Бренан, бивш началник на ЦРУ, който определи изказването на Тръмп в Хелзинки като предателско.

"Мисля, че Бренан е много лош човек и ако се вгледате, много неща се случиха, докато той беше ръководител на ЦРУ при мандата на предишния президент Барак Обама", подчерта Тръмп. Той определи като "лоши хора" също бившия директор на ФБР Джеймс Коми и бившия заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб.

В момента президентът на САЩ се опитва да ограничи щетите, но лидери на Републиканската партия вече подготвят маневра, която заобикаля Белия дом, със закони, които да попречат на Москва да се намеси отново в избори в САЩ, отбелязва в. "Вашингтон таймс", подчертавайки, че Тръмп е обещал също да вземе активни мерки, за да попречи на Русия или която и да било друга страна да повлияе на частичните избори за Конгрес наесен чрез хакерски действия.

В същото време трябва да се има предвид, че докато се опитва да подобри отношенията с Русия, през последните 18 месеца администрацията на Тръмп е предприела множество твърди действия срещу Кремъл. Опитите му да покаже приятелско отношения към руския президент Владимир Путин в Хелсинки не трябва да ни карат да забравим този факт, подчертава в. "Вашингтон пост" в друга статия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NIMA NE VIE E QSNA CELTA NA TOVA DA IMA PLASCJILO NARODA DA NE MISLQT I ZA MIG XORATA V USA V KAKVA BEZIZXODICA I BEDNOST SA DA GIE STRAX OT NQKOI IZMISLEN VRAN NE OT BEDNOST BEZRABOTICA I T.N. V KOCHINATA USA INAK REVOLIUSIOON GI CHAKA BOGATITE AXA
30
0
 
2
 
! Отговори
isus xristos преди 5 години
niama politika ,vsichko e pono i chou
29
0
 
1
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 5 години
Дядо Коледа е известен експерт от края на Мезозойската ера.Аз съм геолог който в края на 2000 година след посещение в Москва попаднах в Киев.Посрещна ме лично Вуйчото на Мойсей - сега се казва Исак Владимир архитект.Една сутрин се включи охраната на региона иска срочно да проверя кой е по нормален Ал Гор или Джеордж Буш младши..НАправих проверка подадох, че Джордж Буш е по нормален макар и доста тъпичък.За Тръмп се наложиха доста проверки заради поети от него много спец подсладители.София обаче го защити като важен над царски наследник живял някога /преди около 6490 години в
28
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 5 години
Путин /Владимир Владимирович Доналд Тръмп и Ким чен ЪН са учили в една и съща академия близо до наша цивилна база за подготовка на лидери до Сатурн179
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдее, пак ФАЛШИВИ НОВИНИ. Не е казвал, че вярвал Русия да има пръст във вота. А че е имало ОПИТИ ЗА НАМЕСА в изборите. И то НЕУСПЕШНИ.Не се умориха МСМедиите да лъжат и манипулират, пък после ривът, що хората ги наричали ФейкНюз.
26
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И аз се съмнявах да ли наистина руснаците са се намесили в изборите но като видях когато Тръмп обяснаваше в белия дом,че не са го разбрали правилно какво е казал в Хелзинки и тока му угасна се убедих,че това е работа на Путин точно в този момент няма кой да е друг руска работа.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно нестабилен, неуравновесен човек! Нарцис, паун, ежи се като пубертетче, дерибейства във вътрешен и международен план, но... Като му дръпнат юлара, започва да мучи съвсем по друг начин! Голям мъж, голям политик, няма що!Какъв е днес резултатът Тръмп - Путин?
24
2
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Както казва народът:"Хубава работа,ама джипси-американска"Ако някой ми беше казал преди 10г,че американците ще се оплакват от руска намеса в изборите им,щях да го помисля за ид.и.от!Обаче сега е факт!А бе тия нямат ли чувство за достойнство????То е все едно як мъжага да реве,че е бил пребит от някоя хилка....
23
0
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Пише вестник "Либерасион"... неолиберастките медии съвсем се уплетоха в безсилието си. Паниката и тоталното объркване на неолибералите, джендърята и соросоята от ден на ден стават все по- отчетливи, все по- ясни за нормалнитехора, квиченето и стененето им последни предихания става све по- смешнио и жалко!
22
1
 
11
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Е това може да се случи само в Америка.
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безспорни са само санкциите :)
20
2
 
22
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Лошия путин се месил в изборите от кого ли е видял не знам знам само че янките никога не се месят в избори на други държави само дето след бомбите им и трева не никне
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните либерастки простотии - давай Тръмп мачкай *** хипита, на всички им писна вече от гейчета и кухи ***.
18
5
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
САЩ са велика страна, огромна и силна империя. И затова когато на нас се падне *** за премиер, на тях се пада Ултра-Мега-Хипер *** за президент, съобразно пропорциите и мащабите на държавата :) Наш Бойко сутрин каже едно, вечер друго, ама Дъмб го бие, през час си сменя мнението :)))))))))))
17
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж Питин беше победил...
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че Дони се нуждае от преводач от английски на английски е явен признак, че не е наред с главата.
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо зарадват у.шанките един ден и на другия, праас през пръстите...
14
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-простичко да го кажем за неграмотната кутевска своолоч...Гаврата с руската кочиина продължава.
13
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин от толкова ботокс е заприличал на питка!
12
17
 
4
 
! Отговори
cb преди 5 години
Руските сливи трябва да бъдат промивани с големи количества химически препарати за да не смърдят, щото се видя как смотаняка Тръмп дори се вмириса-стана му лошо и наговори куп глупости!! От миризмата на човека му се замая главата и се изложи! Това е като с вица за миризливата слива, от която на един бакшиш с хрема му се насълзили очите!!