ФБР: Русия продължава да всява разногласия в САЩ

Друга голяма заплаха за нас е Китай, твърди Кристофър Рей
19 юли 2018 11:45, Анисия Иванова
75
ФБР: Русия продължава да всява разногласия в САЩ
Снимка: БТА

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви вчера, че Русия продължава да всява разногласия в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Според него за целта руската държава използва фалшиви новини, пропаганда и тайни операции.
Рей споделя оценката на американските разузнавателни служби, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 г. въпреки опроверженията на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той си има своето мнение. Мога да ви кажа какво е моето мнение. Мнението на разузнавателната общност не се е променило. Не се е променило и моето мнение.", заяви Рей на откриването на форум по въпросите на сигурността в град Аспън, щата Колорадо.

Кристофър Рей отхвърли предложението на Путин за осигуряване на достъп на САЩ до 12-те руски офицери от военното разузнаване, заподозрени в намеса на американските избори, в замяна на възможността Кремъл да разпита американци, обвинени в неуточнени престъпления.

"Не искам никога да казвам никога по нито един въпрос, но това определено не е на челните места в списъка ни на разузнавателни техники", каза Рей.

Директорът на ФБР смята, че Русия не е единствената страна, представляваща заплаха за САЩ. Според него най-голямата и значителна заплаха е Китай, който иска да измести Съединените щати като най-мощната икономика в света и който шпионира американски компании, за да получи предимство.

"Разследваме икономически шпионаж във всички 50 щати. Следите водят към Китай. Шпионажът включва всичко - от царевичните семена в Айова до вятърните турбини в Масачузетс. Измеренията, обхватът и значението му са нещо, което САЩ не могат да подценяват", заяви Кристофър Рей.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономически шпионаж винаги е имало между компаниите и фирмите,не само в Китай,а в цял свят.Това не е нещо ново.
54
0
 
8
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
Русия или по-точно Путин действително става причина за големи разногласия в САЩ и ЕС.Но ако решим да се откажем от тази дипломатическа формулировка,ще се получи нещо много неприятно и за САЩ,и за ЕС.Да вземем примера с 12-те руснаци обвинени в намеса в изборите.Путин казва ,че е съгласен да ги разпитат американски следователи при условие,че се позволи на руски следователи да разпитат Уйлям Браудер!?И какво става-вой и квичене в медиите в САЩ,не и не!А защо е това- ключова дума Майкл Макфол...
53
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
доректорите на цру трябва да влязат в затвора, заради национално предателство и служба в антинародна полза! много оставки ще трябват! мно-го! и съд! но и трибунал!
52
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
и аз мога да кажа, че всички "бежанци" са виновни, но не са! след като меркел ги покани от името на еврейската общност в ес. колкото до китай. та не бе ли точно желанието на международните кани-бали, смятащи се за глобализатори китай да се превърне във фабрика на света, която да бълва евтина продукция, която да бъде препродавана на седемдесеторни циени. и ся ко? наместо да кажат: мишън инкомплишд, те псуват китайците, че им произвеждат по технологии, които сами им отдадоха.
51
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
според всекое демократично право всеки е невинен до доказване на противното. само за джендърите, техните еврейски медии това правило не важи. т.е. в случая доказателствата за виновност на русия са: "Той си има своето мнение. Мога да ви кажа какво е моето мнение. Мнението на разузнавателната общност не се е променило. Не се е променило и моето мнение.". това "доказателство" може да впечатли всеки болен от лумбаго.. но не и всеки сериозен съд, какъвто никак не е еспч.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ постоянно се месят в изборите по цял свят, свалят правителства и издигат кандидатури, които са им удобни на тях. Върховна наглост е да оревават света, че някой им се бил намесил в техните избори!
49
0
 
8
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Жълтите, жълтите, китайци и корейци ще нодят майката на краварите.
48
0
 
15
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Държавата терорист и агресор дава оценки за другите страни!!!това е лудост...
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се сещам за два холивудски филма по действителни случаи. Как ам. съветници избраха Елцин, вместо Зюганов и как един лонгресмен осигури милиони помощ за въоръжение на муджахидините...
46
1
 
8
 
! Отговори
Николов преди 5 години
Този сигурен ли е, че жена му не спи с някой, който има по-добри разузнавателни техники от него?! Според мен такива от него трябва да се пазят от Монголия, нямат и представа какви фалшиви новини могат да излязат от там и които да провалят следващите им избори, които са толкова демократични, че от сега вече се знаят кои ще бъдат избрани.А, да, Монголия също е опасна за тях, там няма нефт, а това е твърде подозрително...
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12лейтенанта отГРУ им избраха президента! Направо не ми се мисли какво би станало ако се включат капитаните😁
44
0
 
17
 
! Отговори
й преди 5 години
според проучване на Галъп, по-малко от 1% от Американците смятат отношенията с Русия за важен проблем.за сметка на това 19% от Американците смятат имиграцията за основен проблем на САЩНе мога да си дам линкът към това проучване на Галъп, защото днес бг филтрират линовете - разваляме им пропагандната линияанти-Руската истерия раздухвана от еврейските медии предизвиква единственно досада у хората от целия свят и засилва омразата им към евреите глобалисти
43
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ше го разорите руското посолство бе :)За неколко миризливи копейки си потрошихте клавиатурите!
42
3
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
КОЙ МИ.... в гащите?Пак и пак и пак и пак Русия е враг?Без да набедят някого за враг, тези терористи от САЩ ще се задушат.Нали знаете приказката за оня: Като няма с кого да се скара сутринта, застава пред огледалото и сам започва да си бие шамари!Та и тази терористична пас*мина, .........
41
2
 
15
 
! Отговори
САЩ... преди 5 години
...имат право да протестират, защото, както е добре известно, те никакви "разногласия" не всяват в Русия, а само единство - то не са НПО, то не е финансиране на дисиденти...Ъхъмммммммм, тъй ще да е ;)
40
4
 
24
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Като чета и ще си кажа, САЩ не правят фалшиви новини, не правят пропагандни филми в стил Капитан Америка побеждава и спасява света от всички лоши хора и извънземни. Не провеждат тайни и явни операции за свалянето на този или онзи неудобен режим, леко споменаване за Ирак, Афганистан, Либия и по назад Виетнам. То само да бяха изброените държави.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TRIETE NE VI IZNASQ KO DA KAJAT V USA NAD 200 MILIONA BEDNQCI NA KUPONI RABOTA IOK
38
2
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Някъде откъм небесата се носи ехото Ну и тупыееееее...! Задорнов беше прав!
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп отиде в Хелзинки да се отчете пред Путин. Все пак нали той го е назначил за президент.
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те Щатите не се намесват в изборите на други държави и не организират нежни и цветни революции, докато не поставят свои марионетки на власт. Странно е да се оплакваш, че в твоята страна вършат това, което ти вършиш с други държави.