ФБР: Русия продължава да всява разногласия в САЩ

Друга голяма заплаха за нас е Китай, твърди Кристофър Рей
19 юли 2018 11:45, Анисия Иванова
75
ФБР: Русия продължава да всява разногласия в САЩ
Снимка: БТА

Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви вчера, че Русия продължава да всява разногласия в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Според него за целта руската държава използва фалшиви новини, пропаганда и тайни операции.
Рей споделя оценката на американските разузнавателни служби, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 г. въпреки опроверженията на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той си има своето мнение. Мога да ви кажа какво е моето мнение. Мнението на разузнавателната общност не се е променило. Не се е променило и моето мнение.", заяви Рей на откриването на форум по въпросите на сигурността в град Аспън, щата Колорадо.

Кристофър Рей отхвърли предложението на Путин за осигуряване на достъп на САЩ до 12-те руски офицери от военното разузнаване, заподозрени в намеса на американските избори, в замяна на възможността Кремъл да разпита американци, обвинени в неуточнени престъпления.

"Не искам никога да казвам никога по нито един въпрос, но това определено не е на челните места в списъка ни на разузнавателни техники", каза Рей.

Директорът на ФБР смята, че Русия не е единствената страна, представляваща заплаха за САЩ. Според него най-голямата и значителна заплаха е Китай, който иска да измести Съединените щати като най-мощната икономика в света и който шпионира американски компании, за да получи предимство.

"Разследваме икономически шпионаж във всички 50 щати. Следите водят към Китай. Шпионажът включва всичко - от царевичните семена в Айова до вятърните турбини в Масачузетс. Измеренията, обхватът и значението му са нещо, което САЩ не могат да подценяват", заяви Кристофър Рей.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари