Тръмп скочи: Путин с лична отговорност за руската намеса!

Президентът на САЩ промени мнението си за вота през 2016 г.
19 юли 2018 07:21, Петя Славова
72
Тръмп скочи: Путин с лична отговорност за руската намеса!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че смята руския си колега Владимир Путин лично отговорен за руската намеса в изборите в САЩ през 2016 г., предаде Ройтерс. Тръмп каза това в интервю за телевизия Си Би Ес.

На зададен му въпрос дали смята, че Путин носи лична отговорност за намесата, Тръмп отговори: "Точно както смятам себе си за отговорен за нещата, които стават в тази страна, така и той като лидер на своята страна, да, той е отговорен", каза Тръмп, цитиран от БТА.

Още по темата

След това водещият го попита какво именно е казал той на Путин по този повод в разговора им на 4 очи в Хелзинки. "(Аз бях) много убедителен..., че не можем да позволим (да става) нещо подобно. Дадох му да разбере, че ние няма да допуснем това, и то е точно така", каза президентът на САЩ, цитиран от ТАСС.

В същото време говорителката на Белия дом Сара Сандър също заяви на пресбрифинг, че Тръмп е предупредил руския лидер , че Русия не трябва да се намесва в американските избори. Тя добави, че САЩ полагат усилия да не допуснат руска намеса в междинните избори за Конгрес пред ноември. "Ние предприемаме мерки, за да гарантираме, че те (Русия) няма да успеят да извършат това отново. За разлика от предишните администрации, сегашният президент наистина предприема решителни действия и провежда реформи, за да е сигурен, че това няма да се повтори", каза тя.

Според нея президентът предполага, че Русия "отново ще вземе на прицел изборите в САЩ".
Тръмп е намерил за интересна идея предложението на Путин по време на срещата на върха в Хелзинки за руска помощ в разследването на намесата в американските избори, но не е давал никакви обещания и не е поемал никакви задължения по този повод, каза още неговата говорителка.

"Президентът иска на поработи със своя екип и да обсъди, има ли някаква област на действие, която би била полезна за процеса (на разследването). Но ние под нищо не сме се подписвали, това бе само идея, която те предложиха", поясни тя, цитирана от ТАСС.

Сандърс каза още, че Белят дом следи случая със задържаната в САЩ и обвинена в шпионаж за Москва руска гражданка Мария Бутина, като добави, че се очаква "дълъг съдебен процес".

Тя нарече "масова медийна истерия" станалото във вторник объркване, когато някои американски медии, настроени срещу сегашната администрация на САЩ, объркаха снимките на Бутина и на една сътрудничка на Белия дом (и двете млади жени имат рижави коси), като обвиниха последната за руска шпионка. Този случай "показва цялата възмутителност и простото желание да се вижда негатив във всичко, което прави сегашният президент", отбеляза Сандърс.

"Някои обвинения в шпионаж за Русия се отправят само заради това, че някой има рижави коси. Мисля, че това напълно е излязло извън контрол. Вие, хора, трябва да направите крачка назад, да се спрете и да прекратите да обвинявате администрацията на Тръмп за всичко, което става", подчерта говорителката на Белия дом, обръщайки се към американските журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп рано или късно ще си иде и ще доиде истински американски президент и не ми се мисли какво ще стане с русначетата... ще има санкции и бои пп пияните тикви
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския ***, почини си
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Россия вперед 3Нехаят от Вашингтон,промиват мозъците на децата на тези данъкоплатци,дето вярват на всичко.От кацането на Луната,до това,че Господ е с тях и са най великата армия.Но след безхаберие на командващите,които ги бутат в кланница с опитни военни /а ЦРУ взимат що им е нужно и носят ракетни установки на неонацистки групировки в Украина,да изтребват рускоезични мирни съграждани/ и оживее ли 1мисия и не си пръсне мозъка или продруса,го пращат на сила на друга мисия,апосле е брак,***
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Россия вперед 2.и да спретнат една война от които да пламне Кавказ,Турция , с тях Балканите и Русия!!! А Болното деденце с тупето си плещи като аверите му с Алцхаймер ден с ден различни простотии,но пак е по малко лабилен от оная Клинтъновица,дето с лудия си садистически поглед,се опита да спечели изборите с призиви за 3та Световна война.А на този по долу,ще отговоря,не Късия ще им види края на САЩ,а народът им,дето банкрутират масово,а Пентагона *** 60%от данъците им и ветераните бездомни нар
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Россия впередДо 43 и подобни щатски гъзолизници!!! Ами кой точно създаде и спонсорира ислямските терористи,бе,лупени?! Кой си бутна кулите близнаци,че да настрои света да им съчувстват и подкрепят във войните им за завземане на Афган и от 70%,сега от там се изнася 90% за Световния Опиумен пазар?!...,Нефтените залежи на безценица в Сирия и преди това ограбването на Ирак заради "химическото оръжие на Саддам" е да златото и нефта им е химически елемент и сега въоръжават и обединяват кюрдите
52
3
 
5
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 34 Сащ са бита карта... И кой би картата , да не би да е Късия ?
51
15
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Нали Путин не се бил намесвал в изборите в САЩ.Защо тогава благодарение на него бил станал президент?И вие платените рашки вече се объркахте.
50
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, отново сеирджия.Стои от г**а на географията и обсъжда другите.И както винаги е на стеаната на нашите окупатори руснаците.После..защо сме си избирали платени русофилски партии да ни управляват по путински модел.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koy moje da znae, kakvo she kaje utre, edin neadekvaten covek? Gorkata prevodachka, kakvo e tryabvalo da slusha, nikoga nyama da uznaem.
48
2
 
19
 
! Отговори
Името си не знам преди 5 години
***. Не стига, че е президент заради Путин(нали така твърди) ама...? Неблагодарник.
47
3
 
19
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Тия англо-сакси,съвсем психясаха.Мислят се за над всички.
46
6
 
15
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Този американски президент наистина е ненормален и абсолютно адекватен на американската политика.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е директно за психиатрията , да не се бавят че както е тръгнал може да извърши някоя голяма глупост!
43
2
 
17
 
! Отговори
олд мен преди 5 години
На гездея си ли да вярвам или на пищовите.На пресконференцеята всеки момент очаквах Тръмп да разкопчае дюкяна на Путин и да го налапа.А сега стойки и мнагооо смели думи.Дядо Ала Бала явно го гони яка Деменция.
42
0
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Старите хора казват: "Дрън, дрън , ярина..." за случаи като този
41
0
 
24
 
! Отговори
Психо Диспансерски преди 5 години
Разстройствата на личността,наричани още психопатия,са модели на поведение,разграничаващи се от нормата.Страдащите,търпят значителен срив в социалния си живот.Хората с личностни разстройва не виждат нищо странно в модела си на поведение,но създават напрежение с присъствието си за всички останали.Отклонението от общоприетата култура,начин на мислене,чувства и отношение към другите влияе на почти всяка сфера от живота на страдащия.Засегнатите нервно-психологичеките връзки носят нетипични реакции
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен, ако се прочете внимателно какво точно е казал, няма и намек за идеята, която вменява заглавието.
39
32
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Хаха...величието на Русия?Човече не ставай смешен.Русия не е била в по голяма изолация.Ако не е тъпия нефт и газа...са загинали. Помпят самочувствието на народа с измислена яоенна мощ.
38
10
 
5
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Анонимен"Само крайните ислямисти, терористи и *** човеконенавистниците са срещу Тръмп..." - може ли сега да ни обясниш Путин към коя от трите групи спада? А Асад? Китайците? Севернокорейците?