Тръмп тръпне за втора среща с Путин

Президентът на САЩ критикува ЕС заради глобата на Google
19 юли 2018 18:37, Александър Попов
23
Тръмп тръпне за втора среща с Путин
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че очаква с нетърпение втората си среща с руския президент Владимир Путин, изтъквайки, че първата е била успешна, въпреки критиките у дома и в чужбина, предаде Ройтерс.

"Срещата на върха с Русия беше страхотен успех, освен за истинския враг на народа - Медиите с Лъжливите Новини. С нетърпение очаквам нашата втора среща, за да започнем да изпълняваме някои от многото неща, които обсъдихме, включително спирането на тероризма, сигурността за Израел, ядреното разпространение, кибератаките, търговията, Украйна, мира в Близкия изток, Северна Корея и други", написа президентът в Twitter.

Тръмп обвини днес медиите, че се опитват да предизвикат конфронтация с Русия, която би могла да доведе до война, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Медиите за Лъжливи Новини отчаяно искат да видят остра конфронтация с Русия, дори конфронтация, която би могла да доведе до война", заяви той в социалната мрежа. Те неистово се мъчат да го постигнат и не понасят факта, че вероятно съм в добри отношения с Путин. Справяме се МНОГО по-добре от всяка друга страна!", отбеляза той.

Тръмп се оплака също, че много медийни съобщения за него са "пълна измислица".

"Медиите "Полудяват! Те си измислят истории без каквато и да било предварително събрана информация, без източници или доказателства. Много от нещата, писани за мен и добрите хора около мен са пълна измислица". Проблемът е, че като се оплачеш, само им даваш повече публичност. Аз, във всеки случай, ще се оплаквам!", добави президентът.

Междувременно Доналд Тръмп критикува Европейския съюз и заяви, че блокът се възползва от САЩ, отбелязвайки рекордната глоба от 5 млрд. долара, която Европейската комисия наложи на Google, предаде Ройтерс.

Представители на ЕС вчера наредиха също така на Google да спре да използва популярната си операционна система за мобилни устройства Аndroid, за да блокира конкурентите си, което засили търговското напрежение между Вашингтон и Брюксел.

Очаква се председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер да се срещне с Тръмп в Белия дом идната седмица, за да обсъди търговията и други въпроси.

"Казах ви! Европейският съюз точно наложи глоба от пет милиарда долара на една от най-великите ни компании, Google. Те наистина се възползват от САЩ, но не за дълго", написа Тръмп в Туитър.

Google заяви, че ще обжалва решението на ЕС. Глобата от 4,34 млрд. евро (5 млрд. долара) е близо два пъти по-голяма от предишното наказание, което бе наложено на компанията миналата година. Сумата все пак се равнява на приходите на концерна майка Alphabet за малко повече от две седмици, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
4
 
! Отговори
нетърпеливко преди 5 години
Чакал с нетърпение и част от по умните републиканци, и демократите чакат с нетърпение изборите през ноември.Оранжевият плондир яко се издъни. А пък и Робърт Мълър му готви изненада. Ако след няколко месеца САЩ се сдобие ноео правителство и президент никой няма да се учуди.
7
6
 
5
 
! Отговори
Оху преди 5 години
Тръмп е дал инструкции на своето робче как да продължи да унищожава Русия.без да се отклони от "правия път"
6
1
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
липсата на факти, аргументация, чест и истински ценности е принизявало и най-съвършенната демокрация до най-долнопробна фашистка диктатура от която евреите с богатствата избягаха, но сърце не им даде да не я повторят, не само чрез цензурата си!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За поправителен ли? Свърши чадо.Ако има такава ще е просто протоколна пред света! Вече ти е проверен умственият багаж!-:)
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1"Само да не му се обади ишиаса."---Ми, то ишиасът му изобщо не го отпуска. В Белия дом само ще се модифицира, я в "Джак Даниелс", я в "Джим Бийм" ...Все пак друг климат. :)
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички на опашка чакат да ги приеме Путин
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не може да заспи! Той трябва да се вижда непрекъснато с ***
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Очаква се председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер да се срещне с Тръмп в Белия дом идната седмица, за да обсъди търговията и други въпроси."Само да не му се обади ишиаса.