Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владимир Путин - най-великият политик след Йосиф Джугашвили - Сталин. Само Русия и Владимир Путин могат да дадат мир, сигурност и спокойствие в света, включително и в Украйна, Кавказ и Грузия. Мирът в ЕС го дължим не толкова на ку/р/вен/ска/та политика на Бюрксел, колкото на разумната и силна политика на Русия. Колкото и да го отричат EU и USA ку/р/ви/те.Американците са убийци, жадни да мачкат и използват народите. Американците са наследници на западноевропейски престъпници и ***.
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото каже великият Владимир - това се случва. Думата му е закон и на две не става!
211
7
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 247 Ми *** , виж Русия и ще спреш да и се възхищаваш. Збърканяк.
210
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащи на талибаните, Ал Кайда и ислямска държава, слушайте господаря на света и се съобразявайте с него! Той е велик, а НАТО е комично нищожество.
209
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грузия иска да се присъедини към нато за да се спаси от русия. Това важи за всички съседи на русия, това е показателно колко мразена държава е.
208
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна може да бъде изорана с танкове от Харков до Лвов за 10 дена-Миже и да може, но колко от танковете ще стигнат до Лвов?
207
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крайно време е руснаците да наритат киевските фашаги и тук троловете на грант да се ***
206
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
До nNnа после полша за колко време е част от Руската империя?
205
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само НАТО може да гарантира живота на руснаците...я вижте колко много руски бежанци дойдоха в НАТОвска България и си закупиха жилища току до оградата на военните бази !
204
17
 
21
 
! Отговори
Да бе мирно седяло.. преди 5 години
Ако Русия си бе седяла мирно и не бе анексирала Крим, едва ли Украйна щеше да иска да влезе в НАТО, но след като самата Русия не ѝ гарантира териториалната цялост, то това може да го гарантират от НАТО след като Украйна влезе в пакта!
203
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааааа.....а без Украйна НАТО е кръгла нула, за това е важно час по-скоро да се присъедини.
202
33
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 5 години
АЗ СЪМ СПОКОЕН ! РУСКАТА АРМИЯ Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ ПРЕД САЩ ,А ДА НЕ ГОВОРИМ ПРЕД ЦЕЛИЯ АЛИАНС НАТО ! САМИТЕ РУСКИ ВОЕННИ ЕКСПЕРТИ ГО ПРИЗНАВАТ !ЕТО ВИ 2 ОТ МНОГОТО КЛИПОВЕ В YOUTUBE - МОЖЕТ ЛИ ФЛОТ РОССИИ , ПОТОПИТЬ АВИАНОСЕЦ США ?США уничтожит всю РОССИЮ за 1 час! Русские понимают, что у них шансов нет! ----- Российские СМИ.ИМА И ДРУГИ КЛИПОВЕ , ГЛЕДАЙТЕ И ТЯХ !
201
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насила хубост не става !Стара поговорка но винаги е актулна . Рашките никой не иска да е с тях ,обещават безплатен газ , безплатен нефт и пак нема желаещи .Кой им е виновен ?
200
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киев не може да не разбира че за 2 седмици Украйна може да бъде изорана с танкове от Харков до Лвов за 10 дена
199
11
 
21
 
! Отговори
стар ерген преди 5 години
Руснаците изпитвали гняв , че Украйна и Грузия искат да членуват в НАТО !И аз изпитвам гняв ,че комшийката не иска да се чукка с мене ,а иска да се чукка с друг общ познат ! Съдба ,трябва да се сърдя на себе си ,а не на комшийката и общия познат ! Щом комшийката не иска да се чукка с мене значи проблемът е в мене !
198
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гyрбетчия нали знаеш че накрая руснаците eбат след всяка война, както и баба ти на 9-ти септемви 1944 ?
197
20
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 5 години
БРЕЕ , В РУСИЯ ЖЕЛАНИЕТО НА УКРАЙНА И ГРУЗИЯ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ НАТО ПРЕДИЗВИЛВАЛО ГНЯВ ?! АБЕ ЩО НЕ ВИ ЕЕББА АЗ НА ВАС МИРИЗЛИВИТЕ СИБИРСКИ И ДИВАШКИ ЗАДДНИЦИ ! я СИ ГЛЕДАЙТЕ СИБИРСКИЯ *** И НЕ СЕ БЪРКАЙТЕ КОЙ КЪДЕ ЩЕ ЧЛЕНУВА ! АКО ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО НА УКРАЙНА И ГРУЗИЯ НА СИБИРСКИТЕ ДИВАЦИ ИМ СЕ ПАДА ДА ЯДАТ ЛЛАЙЙНА ! СКОРО ЩЕ ВИ ПОТОПИМ И ЕДИНСТВЕНИЯТ САМОЛЕТОНОСАЧ КАТ О ВИ ПОТОПИХМЕ И АТОМНАТА ПОДВОДНИЦА ! YOUTUBE - МОЖЕТ ЛИ ФЛОТ РОССИИ , ПОТОПИТЬ АВИАНОСЕЦ США ?
196
16
 
18
 
! Отговори
nNn преди 5 години
ДАаа без Украйна Русия вече не е империя, а и се лишава от най-сериозното си предимство- стратегическа дълбочина! По образно си представете ако Хитлер и Наполеон бяха атакували не от Полша, а от Украйна какво щеше да се случи на москалите. Последния път когато територията на украйна не е била в имперско владение поляците са владеели Москва две години!!
195
6
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
А бе Украйна да пасе трева а Путин да яде на добитъка отпадъците
194
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще даде на фашагите в Киев ядрено оръжие.............все едно брадва в ръцете на луд човек!!!