Тръмп се заканва: Може да стана най-страшния враг на Путин!

Путин пък твърди: Имаме могъщи врагове в САЩ!
20 юли 2018 13:00,
90
Тръмп се заканва: Може да стана най-страшния враг на Путин!
Снимка: архив Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю пред американския телевизионен канал CNBC, че ако след преговорите с руския държавен глава Владимир Путин, двамата така и не успеят да изградят добри отношения, той ще стане "най-страшния враг" на руския президент, предава РИА Новости.

Като доказателство за думите си, той напомни за въведените санкции и изгонените дипломати, пише "Фокус".

"Вижте всичко, което направих", добави Тръмп. Но, по неговите думи, би било позитивно за САЩ да е в добри отношения с Путин и Русия, а не негативно.

Вчера пък Путин заяви, че  противниците на страната му в САЩ са могъщи и силни хора, предава РИА Новости.

Още по темата

По думите му, доказателството за твърдението му е, че те могат да "продадат" на милиони граждани различни "трудно смилаеми неща в нормалната логика на историята".

"Нас винаги са ни учили, че хората, работещи за държавата, в интерес на обществото, преди всичко са длъжни да мислят за фундаменталните интереси на страната и винаги да ги поставят на първо място, но не. Виждаме, че в САЩ има сили, които поставят груповите си, тяснопартийни интереси над общонационалните", заяви президентът на съвещание с посланиците и постоянните представители на Русия.

Президентът отбеляза, че независимо от това, Русия е открита да развива контакти със САЩ на равноправна и взаимноизгодна основа. Той също така подчерта, че това е необходимо за целия свят.

"Като най-големите ядрени държави, ние носим специална отговорност за обезпечаването на стратегическата стабилност и сигурност", добави Путин.

Също така, той оцени отношенията със САЩ. По неговото мнение, Москва и Вашингтон са тръгнали по пътя на позитивните промени. Държавният глава напомни за състоялата се в понеделник среща с президента на САЩ Доналд Тръмп.

"При всичките различия в нашите възгледи, нашите мнения съвпаднаха в това, че руско-американските отношения се намират в крайно незадоволително състояние, по много параметри по-лоши, отколкото по време на Студената война", отбеляза руският лидер и добави, че натрупалите се през годините проблеми не могат да бъдат разрешени за няколко часа.

Но, независимо от това, срещата, като цяло бе успешна и доведе до полезни договорки", заключи Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ...*** :))
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия двамката, защо не вземат да станат сватове пьк може и да излезе нещо.
9
5
 
27
 
! Отговори
... преди 5 години
Тръмпе Тръмпеее Тръмпе! В момента в който сатанеш наистина враг на Путин, в същия този момент вече НЯМА да си президент! Забравяш, моето момче, кой те сложи на тоя пост! Гледай си кеча и не се забърквай с големите момчета ей!
8
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия добре, че им е зимата иначе първо щяха да говорят френски а после немски и може би щяха да станат хора.
7
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотПо-големи *** от вас русофилите просто няма.
6
21
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Анонимен1Хахахахахахахахааааааааааааааааааааааааааааааа...Каква империя е бедната, фалирала Русия? Олелеееее, пак се посмях...Русия е Нигерия с ядрена бомба, справка:БВП Русия - 1.2 трилионаБВП Нигерия - 0.5 трилиона
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За момента Тръмп е най-страшния враг на американския говедарник аахахахахах
4
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
може и да може, ама никой не вярва на кремълските п одлоги като тебе, затова дните са ти преброени, бегай в Масква докато не е станало късно
3
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно...историята го е показала...Гаврата с руската кочиина ще продължи!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф хайде мятайте се най-после че ми писна! Ама истината е, че нито САЩ нито Русия имат топките за това! Само лаят като улични кучета.
1
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп и Путин са хулигани, които представляват смъртна опасност за Европа и за световния мир. Европа стои между две империи, които заедно разполагат с над 30 000 ядрени глави.