Арестуваха учен от Роскосмос, издавал тайни

Заподозрени са десетина служители на института
34
Арестуваха учен от Роскосмос, издавал тайни
Снимка: Reuters, архив

В Русия е арестуван учен от главния институт на космическата агенция Роскосмос, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Арестът на 74-годишния Виктор Кудрявцев от Централния научноизследователски институт по машиностроене (ЦНИИмаш) е извършен на 19 юли.

За него съобщи днес пред агенция РИА-Новости от говорителя на Роскосмос Владимир Устименко, който не посочи в какво е обвинен Кудрявцев.

Според в. "Коммерсант" в петък институтът е бил претърсен от руската служба за сигурност ФСБ в рамките на разследване за държавна измяна.

Десетина служители на института са заподозрени в съзнателно предаване на западни тайни служби на поверителна информация за проектите за руски свръхзвукови оръжия, пише вестникът.

В петък е бил обискиран и офисът на директора на аналитичния център на Обединената ракетно-космическа корпорация Дмитрий Пайсон, отбеляза "Коммерсант".

"Установено е, че изтичането на информация е дошло от служители на ЦНИИмаш в тясна връзка с Дмитрий Пайсон", заяви за вестника близък до разследването на ФСБ източник.

В началото на март руският президент Владимир Путин говори за разработени от Русия нови "непобедими" оръжия, включително свръхзвукови, отбелязва АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
9
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
За пентагоноидалните глави всичко е ясно. Те затова треперят като да са се хванали за фазата. И или искат нови милиарди за въоръжение, или нагло подценяват русите постижения. Разбира се, няма да жалят пари да докопат някоя тайна. Защото в някои оръжия са изостанали с 10-12 години! Даже да им подарят чертежите, няма да могат да направят изделието. Пример - двигателя РД-180. Така и не успяха да го възпроизведат. Или F-35 - дадоха им пълно описание на Як-41, но не можаха да се възползват!
26
0
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 години
"Вечната игра", търговията с класифицирана информация, винаги ще съществува.
25
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайната, която всъщност е издал е че, свръхзвуковите им оръжия са измислица....
24
1
 
1
 
! Отговори
до 26№ преди 5 години
ади са талагенти неталагенти.замотам око връз тва гъзетче на вътрешната мрежЪ и ако мернем некой да пише по-грешно, по ненормално и по ментарски от леля Дъллгоноска, одма цепнем едно криво изречние,таа гуца не я знам, немолим да се запознавам и вервам че ще пише дорде писането не го забранят за всички. в същия ден ще бъде заранено и четенето за да не изкушават камелии, камионите и камикадзедата, след което всички ще гласуват единодушно да се забрани мисленето. толкоз.
23
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците правят изобретения,а западняците непрекъснато им ги крадат,хаха!***!
22
0
 
8
 
! Отговори
иде свръх-Рум сервиз преди 5 години
лакатят на арестувания не е нито на 74 годишен нито на 47, най-много на 27 годишен е този лакът. а възрастта на тримата от картинката да е да е да е 60-63 гидини обща възраст.автора на факания нююзъ, за такова очевадно нещо лъже, а какво остава за останалите новини в текстчето.да му пожелаем когато московците решат да целят на живо, точно на това автроче с ултразвукова скорост да му проводят парче железо в станьол от млечен шоколад
21
7
 
21
 
! Отговори
до 19 от славянин преди 5 години
Голата вода са онези от двете страни на атлантика - уж с големи БВП-та, уж с големи икономики, уж с големи армии, а не могат вече няколко века да се справят с едни руски ''алкохолици''! От това по-гола вода, здраве му кажи! Че и крадат технологии от ''алкохолиците'! Атлантически ''божества''!? Ха-ха-ха!
20
6
 
18
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 5 години
Ти за това си анонимен, щото ще знаем името на най голямия *** на планетата. Това което са постигнали руснаците в хиперзвуковите оръжи , запада чиито *** така сладко лижеш ще го достигнат след 30 години. Ако изобщо го достигнат.
19
15
 
5
 
! Отговори
до 19 от славянин преди 5 години
Гола вода е твоята ***! А кой се бърка в живота на цялата планета го знае всяко дете!
18
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
74-годишния Виктор Кудрявцев е арестуван за това ,че издал найважната тайна- това ,че са гола вода ,но продължават да се бъркат в живота на другите страни !
17
6
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Стига с тези оръжия вече !!!! Това НЕ Е полезно за хората и планетата !!!!!!
16
13
 
9
 
! Отговори
ник преди 5 години
За 16 - Факт:Страхливецът е готов да плаши другите с неща , които не са му подвластни , но от които винаги се е страхувал - анимационните фокуси на Путин през Март 2018 са добър пример за това. Сила не се показва - сила се доказва
15
15
 
19
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Русия е много по-напред от всички останали държави в разработката на свръзвукови оръжия. На практика по-големите достижения в някоя и друга държава се дължи на откраднати руски разработки.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото са им дали, това са откраднали.Но със сигурност не е това, което са искали да откраднат.Понякога се правят такива капани, за да се разбере кой е предателяут.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕ ТОЗИ ГО АРЕСТУВАХА ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ, ДНЕС.БГ СЕГА ПИШАТ.ДОБРЕ, ЧЕ ИМА И ДРУГИ КАЙТОВЕ.
12
5
 
7
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
Това е постановка с цел реклама Сега уплашени от САЩ иракчани ще питат за тайното оръжие да си купят
11
17
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Хибридни етюди разиграват.Уж че имат нещо, от което някой много се интересува.Монголска им работа.
10
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откраднал е тайната, как след 1984 СССР, а после Русия нямат нито една успешна, след ВеГа ,междупланетна мисия - ни Марс, ни Венера , ни нищо...Пък троловете нека да пиздят за митичните съветски ракетни двигатели, намерени в някакъв склад след 20 години. Къде отидоха с тях?
9
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполага се ,ч е са откраднали чертежите на Москвич !
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполага се ,ч е са откраднали чертежите на Москвич !