Путин и Ердоган се срещнаха в Йоханесбург

"Солидарността между Турция и Русия поражда ревност у някои страни"
26 юли 2018 22:21, Красимир Ангелов
38
Путин и Ердоган се срещнаха в Йоханесбург
Снимка: БТА

Солидарността между Турция и Русия поражда ревност у някои страни. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Йоханесбург, където е поканен за срещата на върха на страните от групата БРИКС, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

Мнението си Ердоган изрази пред руския президент Владимир Путин. Двамата разговаряха в кулоарите на срещата, като преговорите им бяха закрити за медиите.

Путин отбеляза, че е много доволен, че има възможност за тази среща с Ердоган. Турският президент пък отвърна, че разчита тази година Турция да бъде посетена от 6 милиона руски туристи.

"Нашите двустранни отношения се намират в подем. Това е съвършено очевидно и в областта на преодоляване на кризите, имам предвид сирийската криза, и в сферата на икономиката. По план се реализират всички наши крупни проекти", каза Путин.

Двамата лидери констатираха ръст на стокооборота и развитието на сътрудничеството в много области.

"Между нашите страни във всички области, това се отнася както за военната, така и за търговската, културната и туристическата сфера, с една дума във всички сфери, нашите двустранни отношения се развиват много бързо", каза Ердоган. Той изрази увереност, че поставената цел за увеличаване на стокооборота ще бъде достигната и потокът от туристи от Русия ще се увеличи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Край Босвора шум се вдига, лъскат саби щтитове. "
4
36
 
43
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Съвсем естествено е брутални режими да се групират заедно. Русия Турция Иран, все диктатури от които свободният човек трябва и на сън да бяга! Специлно Турция и Русия винаги са били тотално опустошителни за Майка България! Тези племена винаги са били против България и винаги ще бъдат. Но отговорът на Българският Войн е недвосмислен - ПО ПЕТ НА НОЖ!
3
2
 
80
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Двамата са родени лидери, а нас ДС-то ни назначи тиква
2
7
 
90
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 5 години
Двамата са велики световни лидери!
1
4
 
90
 
! Отговори
Добре е преди 5 години
Срещите на президентите на две близки ни страни винаги са хубаво нещо,разговори а не конфликти са нужни...