Русия показа военноморска мощ! Кадри от парада по Нева

За първи път се появи уникалният разузнавателен хеликоптер Ка-31Р
30 юли 2018 09:15, Елка Василева
392

Снимка: Reuters

Виж други галерии »

В чест на Дните на военноморския флот (ВМФ) на Русия по река Нева в Санкт Петербург се състоя голяма парад.

В него участваха 40 бойни кораби, подводници и катери, 38 самолети и хеликоптери на морските въздушни сили и 4000 военни моряци.

Парадът бе открит от противодиверсионни катери, издигнали руското знаме, флага на въоръжените сили и Андреевския флаг (руският военноморски флаг - бел. ред.).

След тях се появи десантният катер Д-67 с копие на лодката на Петър Първи на борда.

Сред корабите, преминали по Нева в празничен строй, за първи път беше и безекипажен роботизиран катер, базиран на миночистача от ново поколение по проекта 12700 "Александър Обухов". Той е част от състава на противоминните средства на кораба.

Парадът приключи с участието на авиацията на ВМФ на Русия. Начело на въздушния парад за първи път се появи и уникалният разузнавателен хеликоптер Ка-31Р.

Руският президент Владимир Путин отбеляза приноса на флота в борбата с тероризма и осигуряване на стратегическия паритет. В речта си на военноморския парад той изтъкна, че всекидневно интересите на Русия в световните океани се защитават от десетки кораби и подводници.

Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба тази година, включително четири кораба, въоръжени с крилати ракети "Калибър", заяви още Путин, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Той подчерта, че тази година руският флот вече е получил четири плавателни съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
0
 
! Отговори
васил преди 4 години
Не само в Европа!
333
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, хубави снимки, показващи, че с Русия шега не бива. Русия не е за подценяване. Русия НЕ е слаба, а Силна Държава. Русия има своите достойнства. Ако Ес спре със своето безумие и злоба против Русия, може и да има мир, сигурност и спокойствие в Европа.
332
21
 
11
 
! Отговори
Мощность преди 5 години
Как може нормален българин да се впечатлява от военната мощ на Чужда държава,която няма нищо какео да покаже,освен оръжия-империя на разрухата!
331
15
 
2
 
! Отговори
питерец преди 5 години
Беше голям празник, но Путин го развали. И това, че Путин поиска да го гледа, за нас е като стихийно бедствие. Затова че той се бои народа си на улиците беше голямо задръстването, за да премина кортежа му. И това беше неделя! Той развали ни празника, щото ние бяхме стигнали до корабите само след три часа
330
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мелкотравчатые, у вас никогла не будет такого флота, вы не способны его создать!
329
7
 
10
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До привет от Дойчланд 357 На Кузнецов има само един самолет за да се знае ,че е самолетоносач, а не овцевоз.Така де.
328
12
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Леле майкооо, тия наистина са решили да унищожат света.Защо те да живеят зле , а другите добре? Я да им видим сметката.Няма цивилизация , няма проблем.
327
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туко що съобщиха масови протести срещу Путин в Русия, на скапания сайт обаче ще съобщят след три дена сигурно.
326
4
 
3
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 години
От фотографии видно что флот Москва не имеет проблеми с новие нашественики.Все военние корабли на NATO втом числе на USA имеют видимое обсебление от жестокие нашественики ..Обсебление видно в том числе от космос.НАверно нашествени ползуют голограмно дигиталние оружия поставлени от военние в корабли.
325
5
 
8
 
! Отговори
К СОжалением преди 5 години
Окупацията на Украйна нанесе огромни щети на Русия за трилиони живи долари.ПОСтрадаха над 40 000 000 наши братя там вкл водени като Украйнци,Българи ,Руснаци. и евреи.Срината и е индустрията .Очакват се над 10 000 000 емигранти към Западна Европа.Населението е отровени с пси активни спец съставки и облъчвано през телевизии на украински език тежко трудно лечимо.САМо България е по увредена в момента от Киевска Русия заради престъпници на власт след 1989
324
3
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
ОКупацията на Украйна с зомби пиво и наркотизирани депутати при която всички спец служби на Киев,цялата армия и флот на най Руската република в Русия/СССР не реагираха изобщо показа ,че Москва има тежки проблеми с съвременни оръжия за масови манипулации вкл психотропно психотронни..Природата вдигна жителитена важни охранявани от нея територии вкл ДОнбас/следи от първо пришествие нужен е предимно РУСКИ език з алекуванена територията и КРИм нужен е предимно руски език за охрана на ЕвроАзия
323
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало голеги не и берете грижата на РУСИЯ-вижте ние та какво дередже сме !!!
322
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже какви нещастници са руснаците. Стават за смях с тия паради.Всички знаят че са гола вода.
321
11
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ДойчландОтносно историята с КурскКурск се подготвя да стреля с новото тогава торпедо ШКВАЛ скорост под вода над 130км/чАмериканска подводница(по-точно две) "наблюдава ученията" но се оказва дирекно на пътя на Курск(която се движи на пълен "ШУМЕН" ход и не забелязва американската подводница)Следва сблъсъкУдара в корпуса на Курск е в района на балоните със сгъстен въздух за аварийно изплаване налягане над 400 атмосфери в носаСледва пожар в торпедния отсек при свръх налягане
320
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Факт! 361Умнико ОФИЦИАЛНО в РФ има гастарбайтери от Украйна около 5 милиона, поне милион са окончателно емигрирали от Украйна в Русия сигурно още толкова чакат за паспорт, поне още 6-8 милиона други работници включително Китайци намират работа там и на всичкото от горе безработицата им РЕАЛНАТА е едноциферно числоВ Русия има следния парадокс - търсят се повече инженери от колкото финансисти и адвокати. Примерно половината Авиационна украинска фирма Антонов целокупно мигрира в Русия
319
11
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До БобиРусия няма нищо защото е просто една голяма кал.Младите рашъни се чудят накъде да емигрират а тия които останат се яудят с кво да се напият или как да се самоубият.
318
8
 
8
 
! Отговори
привет от Дойчланд преди 5 години
Гледайте простотията на Путин за потопената атомна подводница Курск ! Умишлено не разреши да започне спасителната акция и изчака една седмица докато им свърши кислорода и след като умряха разреши спасителната акция да започне ! Youtube - Курск: Подводница в мътни води (пълният филм с БГ субтитри)
317
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ДойчландЗа разлика от другите Западни Самолетоносачи Кузнецов има Крилати ракети на борда Гранит с обсег 700км и доста защитни ЗРК комплекси както и пълен комплект противоподводно оборудване включително и вертолети.След 2020 ще носи на борда си не Гранит с обсег 700км а Калибър с обсег до 2500км и противокорабните/универсални БРАМОС или поне руската им версияОсвен изтребителите и вертолетите. Тоест това е пълноценен боен кораб дори и без един самолет на борда.
316
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ДойчландАйдее още един ЕКСПЕРТ1. Кузнецов е на доста годинки спуснат на вода 1985 година Приет на Въоръжение 1991 и от тогава до 2018 не е извършван ОСНОВЕН РЕМОНТ(повече от 30 години)2. За разлика от западните кораби Кузнецов има ПАРОТУРБИННЕН ДВИГАТЕЛ - с други думи може да върви със всичко тчечно и горящо от наистина краен случай суров нефт, през Мазут, Солярка(ниско качествен дизел), керосин , Парафин и до ВОДКА ако щете стига да е течно и горящоОпитай това на западен кораб
315
8
 
9
 
! Отговори
привет от Дойчланд преди 5 години
А знаете ли ,че на "парния локомотив" Адмирала Кузнецова има само един самолет ?!Ако не вярвате гледайте в Youtube - Может ли флот России потопить авианосец США ?Дори в клипа ще видите как дими "най-великия руски самолетоносач последна дума на техниката"