Лондон: Само Путин ще се радва на Brexit без споразумение!

Такъв вариант би бил трагедия за Европа, каза министър Хънт
31 юли 2018 20:43, Елка Василева
51
Лондон: Само Путин ще се радва на Brexit без споразумение!
Джереми Хънт. Снимка: архив, Reuters

Единствено руският президент Владимир Путин би се радвал на липсата на споразумение с Европейския съюз за Brexit, заяви новият британски външен министър Джереми Хънт в интервю за френското обществено радио "Франс ентер".

"Ако приключим без споразумение, това би зарадвало единствено Путин", каза Хънт, цитиран от Франс прес.

Имайки предвид руската агресивност, трябва да признаем, че това е много нестабилен момент в историята, каза министърът и даде за пример анексирането на Крим и използването на химическо оръжие по улиците на Англия, говорейки за отравянето на бивш руски двоен агент и двама британци с нервнопаралитичния агент "Новичок".

Позицията на Франция по тези въпроси е много близка до нашата. Отговорността за сигурността в Европа е в това да запазим и развиваме сътрудничеството между нашите две страни, а не да вървим към разрив, отбеляза той.

Още по темата

При посещението си във Франция (част от първата му чуждестранна обиколка, включваща също Китай и Австрия), външният министър за пореден път изтъкна рисковете, които крие възможността да не се стигне до сделка за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

"Това, което ме тревожи в момента, е реалната опасност от Brexit без споразумение", заяви Хънт малко преди да се срещне с френския си колега Жан-Ив Льо Дриан.

"Британското правителство предложи решение, но се опасявам, че много хора в ЕС смятат, че би било достатъчно да почакат още за промяна в курса на Великобритания. Това обаче няма да стане, а един Brexit без споразумение би бил трагедия за Европа. Ще има икономически трудности, но ние ще намерим начин да просперираме. Най-много обаче ме безпокои, че това може да промени настроенията на британците към Европа и ще повлияе дълбоко на международното ни партньорство. Това е много, много важен, исторически момент", каза Хънт на френски.

Тъй като раздяла е планирана за края на март догодина, по график до средата на октомври Лондон и Брюксел би трябвало да постигнат споразумение за условията на "развода си" и да положат основите на бъдещите си отношения. Преговорите обаче буксуват.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LELE MALE TEZI I NA SAN SE STRIASKAT OT PUTIN
46
1
 
2
 
! Отговори
Пенчо преди 5 години
Ех, хайде бе, докога ще ви чакаме - хайде , ингилизи смотани, вън, марш оттука и дим да ви няма!
45
1
 
0
 
! Отговори
мен преди 5 години
До 83 не ти липсва хумор
44
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нен само Путин. Цяла Бългаия също ще се радва. Лондон е основната причина за създаването на противоконституционната партия ДПС. Те натиснаха по не особено морални и законни начини нашите политици, органи и правосъдие да признае една очевадно ртническа партия за законна. В резултат на това в някои села ако си Българин няма и хляб да ти продадат! Лондон трябва да потъне в океана и за много други злини, които е причинил на България!
43
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А още по-радостно ще бъде, когато Шотландия се отдели от Англия.
42
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин организира изборите в САЩ и избра колегата Тръмп. Организира референдума във Великобритания за излизане от ЕС. Сега активно преговаря за излизане на Великобритания без споразумение от ЕС. Това са дребните му дела. А великите дела са: Крим, Източна Украйна и Сирия.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези иддиоти как спечелиха войната?!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Путин явно кара рейса на Борисчо дето тичаше като въртоглав. Торите трябва да се сърдят единствено на себе си, за разцеплението в партията. Процесите са неуправляеми, но вече много малко места в Англия имат собствен икономически и интелектуален подем. Вътрешните борби са довели до превземането на редица институции от хора в които няма нищо британско, а още по-малко европейско. Алчността е превърнала Кралството в колониален майймунарник в който всички животни са равни, но едни са по-равни.
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-прозорливите още от самото начало знаеха,че Борис Джонсън е руски фен и ще се опита да донесе ползи за Русия от Brexit,в ущърб на Англия и ЕС.
38
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само Путин, и аз ще се радвам.
37
1
 
24
 
! Отговори
Психолог преди 5 години
От там бе планиран разпадът на ЕС Мислиха си че ще настъпи верижна реакцияИ след разпадът няма евро и доларът е пак номер едно за петролни афериСега се връщат с кафяво на гащите Кален остров с грозни хора
36
0
 
14
 
! Отговори
11 преди 5 години
Баси идиoта - Brexit със споразумение не може да бъде Brexit. Тъпанарска работа.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ МАЧКА МАКСИМАЛНО.Фасонът на Мей трябва да заприлича на мекица.
34
1
 
25
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Външните министри на острова са участници в предаването "Кой е по- по- най" с бате Енчо. Джонсън е no comment. Този, като беше в Китай, заяви че жена му е японка, а тя всъщност била китайка. За какъв *** става дума.
33
3
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Голям майтап!Тоя все едно казва:"Клекнете ни и се съгласете с нашите условия,за да не се радва Путин!"А за това,че и британците трябва да са адекватни в преговорите-ни дума!Наглосаксонска им работа...
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това майна ,,от Германия'' много на сериозно се е взело :-)
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Бате, мириканския президент е доста по дърт...
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чебурашкаИмат дръжки в Англия, Франция, Пакистан, Израел, Индия и Китай. А пък на САЩ копчетата са ръждясали.
29
17
 
5
 
! Отговори
чебурашка преди 5 години
До extremistСигурно си чувал ,че такива копчета има и в Англия ,че и във Франция,че и в Пакистан,Индия,Китай .А наверно и в Израел,а да не говорим за Големия Бял Баща от САЩ.Там копчетата са наредени като на роял.Така че *** могат да заврат копчето в малкото дупе на несменяемия си президент,че скоро ще започне да се насира от старост.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияНека си живеят англичаните самостоятелно бе. Що да катастрофирват ? Ми не искат в ЕС.