Пънкарите от Пуси Райът: Освободени и пак арестувани!

Не е ясно защо четиримата отново влизат в затвора
31 юли 2018 07:56, Петя Славова
63
Пънкарите от Пуси Райът: Освободени и пак арестувани!
Снимка: БТА

Четирима души - три жени и един мъж - от руската протестна пънк група Пуси Райът бяха арестувани снощи от полицията в Москва веднага след освобождаването им от затвора, където прекараха 15 дни заради протестната им проява на финала на световното футболно първенство, предаде Франс прес.

Още по темата

Трите певици бяха силно изненадани от повторния арест. Четвъртият арестуван протестиращ написа в Туитър: "Какъв обрат настъпи!"

Не се знае каква е причината за повторния арест, отбелязва АП и БТА.

На финала на световното първенство по футбол четиримата активисти, облечени в полицейски униформи, се втурнаха на терена и за кратко прекъснаха мача между Франция и Хърватия.

Групата Пуси Райът заяви, че по този начин те протестират срещу широките правомощия на полицията, настояват за реформи и за освобождаване на политическите затворници в Русия, посочва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: арестмоскваПуси райът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
5
 
! Отговори
Н преди 5 години
Что трябва да пишете за тези глупачки други новини няма за вас така както и за крим в ес седнаха старчоци и решават за русия вас какво интересува и тук има мн проблеми пишете за държави в ес и там да знаем какво става а не само за русия
48
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А защо ни занимавате с тези кукумицини?
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да вкарат в затвора жена с бебе за един протест?!"За поведение и нагласи граничещи с държавна измяна, с рецидив и многократни предупреждения, не само ще я вкарат, ами да се радва ако изобщо излезе оттам. *** направи същото нещо в любимата ти Химерика, дето ти плаща тролската заплата, да видим колко време под открито небе ти остава.
46
2
 
12
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Поредните кукувци. Е, трябва реклама - уж се борим за демокрация, а какво е тя ???? и това ще отмине. Но нали пък трябва да се плюе и по Русия....
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Ти миеш ли си ръцете със СЪПУН преди ядене? И за лепило не ставаш - с плюнка не се лепи.
44
6
 
18
 
! Отговори
аз преди 5 години
Русофобите сте много отворени в интернет! Наживо по-ниски от тревата
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бутина е в затвора защо?
42
6
 
21
 
! Отговори
майорски преди 5 години
не знам дали за Европа=(Германия +Франция +Италия) е добре България да е в Евросъюза.... но определено последните 11 години показаха че за българия , за българската нация ...НЕ Е ДОБРЕ да сме член на ЕС!!!Ако не бяхме влезли в ЕС през 2007 .... след 11 години ....едва ли щяхме да сме по зле отколкото сме сега !!!да банани имаме ..портокали имаме ...телевизори за по 1000 евро имаме ...имаме си и ПУСИ РИОТ ...но няма държава !!! няма нац. самосъзнание...България я няма !
41
1
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Така ще до следващото световно в Русия...
40
15
 
8
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Такива нещастничета дето ми прехвалват онези времена и разчитат, че не си ги спомняме чудесно може да идат да си сипят една ракия, поне 1-2 часа ще им се струва,че са много прави!Спомням си чудесно липсата на черен пипер, липсата на олио. Спомянм си кашона със *** за пране дето го мъкнах с количка щото няма *** и това беше единствения останал вид. Спомням си цветните телевизори за 1000 лв с лампи като компотени буркани, докато произвеждахме по-добри телевизори Велико Търново ама ги нямаше!
39
14
 
7
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До АнонименУмират си само прехвалените ти руснаци да се изпльоскат в тая Европка, САЩ и т.н.Също като при соц-а дето викаме "СССР е като въздуха и водата!" и после право в Кореком-а от тези дето най-много го викат!
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИТЕ НА СЪПУН И ЛЕПИЛО ТЕ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!!!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Мили Боже.........не съм предполагал, че в началото на 21 век ще има хора, които не са ходили на училище!!! Боже, Боже, такава неграмотност не е имало ДАЖЕ в Средновековието! Всъщност, еуропката сега си се връща натам!
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ас 32Е не.....не е Русия "дом"!!! Защото НИТО Месалина, НИТО разните там други "развратници" НЕ СА РУСКИНИ!!!!! А разврата си е "откритие" и "привилегия" ИМЕННО на еуропката, която въобще не е била еуропа разбира се, а Римска империя!
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ДА НАЛОЖИ ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРКО НА КЛОАКЕНЩАЙН ПО ИЗВЕСТЕН КАТО КЕНЗЕФОПРОСИЯ!!!!!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате Гойко 26Епа........."световно известни"...........то такава 5-минутна слава я има всяка наша чалгаджийка! А тези заблудени "девойчета", ако имаха слава, нямаше от дъжд на време да правят по някой и друг зулум, ЧЕ БЕЛКИМ НЯКОЙ СИ СПОМНИ ЗА ТЯХ!!!!!
33
3
 
4
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До АсАма ти не разбираш! Те са много готини хора, обаче нали, сега, такова....имат нужда от малко превъзпитание и това-онова ала 37-*** година!
32
3
 
6
 
! Отговори
Шарл Ла Тан преди 5 години
Бандата *** Riot ще дойде в България по покана на нейните фенове и ще изпълни песента си Поп сосет у прокурора. По време на концерта ***-тата ще си показват ***-тата.
31
6
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До КХайде за разнообразие вас да избием тоя път! А?
30
11
 
7
 
! Отговори
Ас преди 5 години
Много се радвам като гледам квичащите ''развратна еуропа'' и подобни глупости, все едно русия не е дом на най-големите кУ,рви и алкохолици на планетата.