Грузия в НАТО? Може да означава страшен конфликт!

Предупреждението отправи руският премиер Медведев
6 авг 2018 16:30, Елка Василева
138
Грузия в НАТО? Може да означава страшен конфликт!
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Евентуално влизане на Грузия в НАТО "може да провокира страшен конфликт, не се знае защо е нужно това", заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Медведев говори в интервю за радио "Комерсант ФМ", излъчило днес откъс от него.

Руският министър-председател отбеляза също, че въоръженият конфликт между Грузия и отцепническа Южна Осетия през 2008 г., в който се намеси и Русия, е можело да бъде предотвратен. "Нямаше никаква неизбежност", подчерта Медведев.

Петдневната война от 2008 г. доведе до признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от страна на Москва. Десет години след военната си агресия срещу Грузия Русия трябва да прекрати незаконната окупация на грузинските територии Абхазия и Южна Осетия и напълно да зачете териториалната цялост на кавказката страна, заяви през юни т. г. в резолюция Европейският парламент.

На 12 юли т. г. генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за пореден път потвърди намерението на пакта да приеме за член Грузия, но не уточни кога може да се случи това. Преди 10 години държавните лидери от алианса обещаха на среща в Букурещ Украйна и Грузия да станат след време негови членки.

Руският президент Владимир Путин е заявявал преди, че Русия би посрещнала "крайно отрицателно" евентуално включване на Грузия и Украйна, водещо до ново разширяване на НАТО, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A разбрахте ли в Портланд какво става в момента?Близко до военно положение. Само дето няма кой да отрази новината, че нали всичките ни "журналисти" са най-обикновени преписвачи.
66
20
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Днес Християн-демократическата партия обяви връщане на военната служба в Германия което значи че Вермахта се завръща като световна сила. Русия се е поизнервила, не знаят дали ще успят да ги спрат преди Москва този път.
65
0
 
5
 
! Отговори
ERIC преди 5 години
До солидарно отговорни* Гръцките историци и до днес порицават този съдбоносен ход, защото заради него оръжията от изтеглилата се френска армия попадат в ръцете на кемалистките бунтовници и са използувани срещу гръцката армия в Западен Анадол. Обезпокоени от укрепването на Мустафа Кемал, съюзниците дават разрешение на гърците за навлизане в Анадола=
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне Мордовия да приемат в НАТО
63
1
 
6
 
! Отговори
ERIC преди 5 години
До солидарно отговорни*""Арменският геноцид се характеризира с масови кланета и насилствена масова депортация на над 1 000 000 арменци извършени от младотурските власти в периода 1915 и 1916 г"".До края на 1918 година Турция е участничка в ПСВ и на Русия не и е до това да подарява пушки и злато .Нещо такова се случва ,но 1922 година когато Турция е във война с Гърция,така ,че не бъркайте нещата
62
10
 
20
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Украйна никога не е съществувала като самостоятелна държава освен в пределите на СССР,като УССР.А Киевска Рус винаги си е била Русия.Целта на запада е не самостоятелна държава Украйна а да се добере до ресурсите на Русия като се залепи до границите и.Да ама Русия не е глупава и знае какво я очаква ако това се случи.Източване на безценни ресурси за без пари,чрез олигарсите на хранилката на запада.Сори но такава е истината.А на запад надеждата умира последна заедно с милиони невинни жертви.
61
0
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 5 години
чел чел недочел
60
14
 
13
 
! Отговори
Истирик преди 5 години
Киевска-Рус, чиито пряк наследник е сегашна Украйна никога няма да си прости, че по-голямата част от нейната територия е извън пределите на границите и' и отгоре на всичкото носи откраднатото и' име - Русия !Отгоре на всичкото и православието не идва в Русия от македонските земи (както парадира Путин) а идва именно от Киевска-Рус, която от своя страна го придобива чрез България.
59
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има три държави които извънредно много спечелиха от Руската империя!Това е Украйна ,която се разшири на голяма територия ,Грузия и Армения които дължът съществуването си на Русия!По-голямите територии и население,останали от тези държави под османсккия гнет са помохамеданчени или изтребени от лицето на Земята!И за благодарност ,Украйна и Грузия доброволно станаха врагове на Русия и пионки на чужди интереси!
58
12
 
15
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Натовците пак дразнят Русия с една единствена цел, да има отпор от Руси за да се случи пак САЩ и Европа да се прегърнат пак в братска прегръдка.Да ама не Президента Тръмп им го рекна директно. Сиренето днес е по-скъпо от преди и сега ще трябват много пари.Някой кръгове на западне си дават сметка че в еди момент на остър конфликт с Русия може да останат сами срещу нея.А последиците са ни ясни и преди да се е случило.И като нищо на една такава коалиция,Русия може да им набие каската до петите.
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияДолбоеб, пиздуй мыть сартиры,тебя заждались.И вынь вафлю изо рта!
56
16
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Руските диваци нека продължават да нападат съседите си ,да им пращат войници без опознавателни знаци с цел отнемане на територии , пък после нека да се чудят защо ли аджаба съседите им искат да членуват в НАТО !
55
8
 
12
 
! Отговори
ао преди 5 години
А ний си мислехме,като влезем в нату и ес-цветя и рози.На ти нату,на ти ес.Навремето един посранник през 1997 г на Боровец-Ейвис Боулън рече-не ни трябвате повече от 4 млн.Като гледам,половината план е изпълнен.
54
14
 
13
 
! Отговори
ник преди 5 години
Ушанките не разбраха ли най-сетне , че вече никой не се съобразява с тях ?? СССР беше глобален играч , но Русия е вече само регионален .
53
11
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Всяка държава е суверенна и ще членува където си иска ! Това не е работа на руската *** да казва кой къде ще членува или няма да членува !
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Десет години след военната си агресия срещу Грузия Русия трябва да прекрати незаконната окупация..."Хахахаха. Незаконна окупация, викат. Третополовите вече съвсем дадоха фира. То бива да извъртаме(нали сме от един лагер), бива, ама поне да е така, че като искам да им повярвам - да успея. А аз сикам да им повярвам, ама не ми стига въображението...
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седнали цървулите да пишат на китайските си компютри и телефони за "***".
50
15
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Абе тези руски алкохолици нямат грам достойнство ! Дори на съседите си държат сметка къде трябва да членуват и къде не ! Увеличавайте санкциите докато пукне от глад и последният руски некадърник !
49
7
 
4
 
! Отговори
барбароса преди 5 години
Грузия, Украйна, Молдова са сигурни, следват Армения и Беларусь. За Баку и излаз на Каспийско море може да се срещне съпротивата на Иран, Турция и Русия.
48
4
 
14
 
! Отговори
ERIC преди 5 години
Едно време към края на 80-те освен другите самолети имахме и 40 броя СУ-24, но обхванати от демократичен и интернационален плам прададохме 10 броя на Грузия на стойноста на средна кола .Сега се плаче ,че от останалите само 4 били в летателна годност.Приета е срочна национална програма ,за ремонтиране на още два,за да бъдат и те в летателна годност,е браво от 4 ескадрили вече имаме 4 самолета