Москва готви ответни мерки на американските санкции

Според Захарова те са въведени "под изфабрикуван предлог"
Обновена: 9 авг 2018 19:39 | 9 авг 2018 19:38, Красимир Ангелов
100
Москва готви ответни мерки на американските санкции

Русия ще вземе ответни мерки след обявените от Вашингтон нови санкции срещу Москва заради атаката с нервнопаралитично вещество във Великобритания, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Франс прес.

"Руската страна ще проучи изготвяне на ответни мерки след този нов неприятелски акт на Вашингтон. САЩ съзнателно избраха пътя на конфронтацията в двустранните отношения, които вече са практически сведени до нула от собствените им усилия", заяви Захарова на пресконференция.

Още по темата
По думите й тези санкции са въведени "под изфабрикуван предлог", а условията, които Вашингтон поставя за премахването им, са неприемливи за Русия.

"Властите на нашата страна са пряко обвинени, че са използвали бойното нервнопаралитично вещество "Новичок", въпреки че британската страна досега не е могла да предостави никакво доказателство за замесеност на Русия" в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в английския град Солсбъри“, подчерта Захарова.

"Русия изцяло е унищожила всичките си запаси от химически вещества миналата година", категорична бе тя.

"Настояваме британските власти да оповестят данни за извършваната в Портън Даун дейност по синтез на бойни отровни вещества, включително тези, които на Запад получиха названието "Новичок". Случайно ли е, че инцидентите със семейство Скрипал в Солсбъри и с двама британци в Еймсбъри станаха в непосредствена близост с химическата лаборатория в Портън Даун? Смятаме, че отговор на този и на други въпроси трябва да даде следствието", заяви говорителката на руското външно министерство.

Същевременно висш представител на Държавния департамент на САЩ обяви, че американските санкции срещу Русия ще засегнат износа на стоки, свързани с националната сигурност, включително сектори като специализирани петролни и газови технологии и някои електронни устройства и сензори.

Попитан дали санкциите ще засегнат директно "Аерофлот" и дали биха могли да ограничат полетите на руската авиокомпания, американският представител отговори, че тъй като "Аерофлот" е компания, притежавана и финансирана от държавата, ако някой поиска разрешително за износ за доставка на стоки за "Аерофлот", той ще попадне под "презумпцията за отказ".

Това не е насочено директно срещу "Аерофлот". Въпросът е дали ще одобрим или не лиценз за експорт на технология, която би могла да бъде използвана от компанията или да й бъде доставена, поясни анонимният представител на Държавния департамент, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
10
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До поздрав от Германия Поздрав от Русия когато Славяните са били на този свят Германците са ходили с *** кожи облечени и са говорели на жабешки език .И са скитали по блатата на европата мръсни въшливи и крастави и гладни и мършави .та затова Руските Славяни ги бият където ги срещнат а последният път ги *** даже в Берлин
15
5
 
12
 
! Отговори
ЦK на ГерБKП преди 5 години
Боже, каква огромна разлика между руската Захариева и нашата такава. Не само външно
14
8
 
14
 
! Отговори
ако щеш преди 5 години
Между Русия на Елцин и Русия на Путин има огромна разлика!И САЩ ще трябва да свикват!
13
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пределно ясно е, че Раша не е отровила никой. Еми колко по-лесно е просто да го разстрелят тоя Скрипец? И после ни лук яли, ни лук мирисали. Ама видиш ли, те го отровили с вещество, дето уж само Раша имала(че да се прецака сама). Еми тъпо е.А санкциите - ясно. Тръмпи клекна на ЕС, клекна на Китай - трябва да наложи санкции на някой. На кой, на кой - на умрялото куче нож вади. Ахахахаха.
12
6
 
9
 
! Отговори
ана преди 5 години
Е, няма втора жена с чара и излъчването на Захарова. Как ли са я избрали?!
11
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип санкции налага винаги по-силният. Не виждам защо руснаците се пънат. Ако бяха силни нямаше да се налага да прибягват до новичока.
10
26
 
19
 
! Отговори
поздрав от Германия преди 5 години
Санкции, санкции и пак санкции. Само така монголоидните славяни в Раша ще се научат да уважават междунардните правила.
9
15
 
19
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
... били унищожили всички химически вещества миналата година ... хахаха...
8
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кои са тези гринговци които налагат санкции когато им скимне,не ми е ясно как защо още ги търпят а не ги сринат до основи независимо от последствията.
7
12
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Водят ни като стадо към ада.САщ и Русия играят една игра само дано не изтърват контрола че ще стане страшно
6
5
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
ама къде е централата на тероризма.
5
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ укриват терористите Фетулах Гюлен и дория сами създател на Новичок.
4
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл да престане с поръчковите убийства, а не да реагира като *** притиснато до стената !
3
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия изцяло е унищожила всичките си запаси от химически вещества миналата година", категорична бе тя..Сигурно и тя самата не си вярва.
2
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така! Наложете контрасанкции на тоз изтерзан народ, само не му спирайте бояршника.
1
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е мъжкар и не се кланя на западния капиталист и не става васал на капиталистите.