От Русия: Нови санкции от САЩ = икономическа война

Москва ще реагира с всички средства, с които разполага
10 авг 2018 22:04, Елка Василева
58
От Русия: Нови санкции от САЩ = икономическа война
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Русия ще разглежда като "обявяване на икономическа война" евентуалното приемане на втора вълна от американски санкции и ще реагира с всички средства, с които разполага, предупреди руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от Франс прес.

Вчера САЩ обявиха, че ще наложат на Русия нови икономически санкции във връзка с отравянето на бивш руски шпионин с нервнопаралитичния газ "Новичок" във Великобритания и споменаха за възможна втора вълна от "драконовски" санкции в бъдеще.

Още по темата

"Ако последва нещо като забрана върху дейността на банки или върху използването на една или друга валута, това ще може да се нарече съвсем директно обявяване на икономическа война", заяви Медведев, цитиран от агенция Интерфакс.

Русия "ще трябва да реагира на тази война - с икономически методи, с политически методи, а при нужда и с други методи. И нашите американски приятели трябва да разбират това", подчерта руският премиер.

Кремъл разкритикува вчера обявяването на първата вълна от американски санкции, които ще засегнат износа на някои технологични продукти, като "неприемливи, недружелюбни и незаконни", и обеща да отвърне, припомня БТА.

Евентуалната втора вълна, наречена "драконовска" от представител на САЩ, може да включи затваряне на американските летища за руски авиокомпании и дори преустановяване на дипломатическите отношения между двете страни.

Руският в. "Комерсант" публикува в сряда текст, представен като проект за санкции от страна на САЩ, който предвижда по-специално разследване на предполагаемото лично богатство на президента Владимир Путин и забранява американски граждани да купуват облигации от руския суверенен дълг, припомня Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
51
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
До Бобипримерно военните на САЩ на територията на Сирия ще се приравнят към незаконно окупирали част от Сирия(което де юре е факт) и РФ ще ги избомби по пълна програма да видим САЩ дали им стиска - на руснаците определено да----------------------------Досега видяхме само как САЩ избива руски наемници като безпомощни пингвини.*** не може да избомби никого в чужбина. Може само Грузия и Украйна, които са и съседи.
50
2
 
4
 
! Отговори
До 51 пак преди 5 години
И мога да те обора и по другите казуси които си споменал , но няма смисъл, не си ли смешен кажи ми : Руснаците продават цял полуостров на американците , по точно не поглеждат договора за ползване на земята и мой приятелю *** да ти кажа , че Русия е най корумпираната страна в света
49
0
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Виж , знам че е демокрация , но говориш пълни глупости , доста руснаци са се махнали от Русия, Путин сам казва , че при разпадането на Съветският съюз 25 милиона руснаци се оказват извън пределите на Русия , това което не казва е че никой от тези 25 милиона не е проявил особено голям ентусиазъм да се върне.Така , че тези глупости които говориш може да минат при тези, които са на твоят акъл.
48
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41И да научат?!1. Как алчно се изплюсква за 250 години всичко на своя територия и после се насъскват ръжените да си поделят Русия?!2. Природните богатства на Русия никога няма да свършат. Защото е огромна и умее да пази Природата.3. Иванушка земята си не дава. Никого дyne да не лъже. През ВСВ руснакът не избяга от земята си, както други, а я защити.4. Друг иска във войната, nyxльо. А твоето е евтино внушение по наръчник и имплантирани чипове от семинари с плюскане на аванта.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzНаистина е шизофрения, незасегната държава от тъnoватата интрига на GB за Новичок , да налага санкции по много "достоверния" принцип хайли лайкли.Дали пък не се пази отдалече, защото гражданин на САЩ от руски произход, е един от създателите на Новичока и е написал книга-справочник за него, а живее в САЩ от 20 години. Май гузен и негонен бяга.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Така еМа ти ли си цивилизован свят бе, мишко, дето чакаш да падне някоя ослюнявена троха от пиршествата на "великите". ***.Много е цивилизовано зад лицемерни античовешки уж хуманни теории да грабиш всичко за себе си. Да налагаш феодални схеми над съвременни, но малки, и за жалост, пълзящи народи. И в очите да им казваш, че са трета категория, а те да се лезят насреща ти и да ти се кланят.
45
1
 
5
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Вие си изпросихте тази икономическа война. Не желаете да спазвате международни спогодби и не искате да уважавате цивилизования свят.
44
2
 
6
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До привет от Германия Привет от САЩ също.Евалла на САЩ!
43
7
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Американските политици вече стигат до пълен шизофренизъм в антируската си кампания. А имат толкова допирни точки в световната политика, по които могат и трябва да работят заедно. Да видим докъде ще се стигне по тоя път.
42
9
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ ФОРЕВЪР преди 5 години
Русия е вечна и непобедима. Сила съизмерима с извънземна цивилизация. Русия е люлка на Българската държава. Във вените ни тече една и съща кръв. Русия е силата ,България е душата.Русия ще властва над света - Ванга.
41
4
 
6
 
! Отговори
JJIVANOV срочни мерк преди 5 години
Да с е проверят Тереза МЕЙ ДОналд Тръмп и други ползвани от нагли престъпници з а *** ВКЛ в дебело черво и мозъка.АКО ИМАТ ДА СЕ ПРАЩАТ НА ЛЕЧЕНИЕ ВЕДНАГА>
40
3
 
3
 
! Отговори
JJIvanov warning преди 5 години
ИМА заповед за арест на нагли престъпници увреждащи тежко живота на Земята с Остра конфронтация базирана на ФАлшива новина/*** news/ че Москва е направила атентат срещу семейство руски граждани пишещи се Evrei.Засега е визирана Терезка Мей и компания.Предупредете лично Тръмп че ще го включат в писъка най вероятно.Aman ot нагли наркомани на власт.заради тях увредиха биосферата с радари и сателити.
39
1
 
1
 
! Отговори
К СОжалением преди 5 години
Дорогой ДМитрий АНАтолиевич лидери в США кормили со спец наркотики..НЕ страшно.
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като им свършат залежите от изкопаеми какво ще правят? Ще ни вкарат във война.Това ще направят.Руснаци!!Искат да са империалисти,но не могат,горките.Как не научиха нещичко от американците?
37
5
 
9
 
! Отговори
аз съм имунизиран преди 5 години
Абе в руснак да си имаш работа . . . той ще ти донесе от хиляда кладенеца вода да ти дощаже че е прав, а ти си крив. Затова никой не иска да си има работа с руснаците.
36
5
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
При всички видове санкции губещите страни са винаги 2 .Тези които ги налагат и тези на които са наложени.Тук въпроса е кой е по губещ! САЩ или Русия?За мен отговора е САЩ.Но има един по важен въпрос.Кой може по леко да понесе въпросните загуби?Сащ или Русия и тук отговора е САЩ!Елементарен пример:Ако ти имаш 1000 лв а твоя противник има само 100 лв .Ти би изхарчил 300лв от твоите 1000 за Да го накараш да изхарчи последните си 100!
35
1
 
7
 
! Отговори
Монреал преди 5 години
мошетата *** ще настъпят мотиката:)
34
9
 
4
 
! Отговори
Наско преди 5 години
До БобиПий хапчетата и лягай да спиш. Преработи се вече и ще ти дадат премия. Много си се запалил. Изкуствено изглежда. Някой пише един-два соментара и спира, а ти май си на работа. И стига глупости - Украйна, Приднестровието, Осетия, Нагорни Карабах - все тъма неведома. Македония, Черна гора, Гърция - пак същото. Като ти харесва бягай там.
33
21
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Евалла на САЩ !