По пътя на недоверието, без технологичен скок… Русия и проблемите й!

Санкциите срещу Москва ще са на два етапа, разяснява ги журналистът Чавдар Стефанов
11 авг 2018 19:21, Екип на Bloomberg
202

Русия върви по пътя на недоверието към нея, което масово е водещо в политиката на демократичния свят спрямо страната. Това коментира Чавдар Стефанов, журналист и бивш кореспондент на БНР в Москва, в ефира на предаването"Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев по Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни, че санкциите на САЩ към Русия са на два етапа. Първите влизат в сила от 22 август и засягат предимно електрониката и технологиите с двойно предназначение.

"Три месеца по-късно ако Русия не даде доказателства, че в бъдеще няма да употребява повече бойни, отровни и биологични вещества и ако не допусне наблюдатели на ООН и на международни организации да извършват наблюдения и мониторинг, тогава ще бъде въведен нов кръг санкции, който е възможно най-тежкият", обясни журналистът.

Стефанов посочи, че се предвижда дори сваляне на нивото на дипломатическо представяне, т.е. няма да има посланик, а временно управляващ посолството.

"Прекратява се почти целият износ на Русия към САЩ, на "Аерофлот" ще бъде забранено да лети до САЩ и ще понесе загуби от поне 26 млрд. рубли – това са последните изчисления от последната забрана", изчисли още бившият кореспондент в Москва.

Според него американците най-вероятно ще наложат и втория кръг от санкции след 3 месеца.

"Руското външно министерство отхвърли възможността да даде доказателства, че няма да използва в бъдеще подобни оръжия, т.е че не може да отговори на американските условия", обясни той.

Що се отнася до увеличаването на пенсионната възраст в Русия, бившият кореспондент в Москва смята, че това е нещо необходимо. Проблемът е, че не е комуникирано с хората – затова имаше митинги.

По думите му пенсионната възраст в Русия се увеличава заради застаряващото население и намаляващата раждаемост, както в Европа.

"В момента мъжете се пенсионират на 60, жените – на 55 с тенденция пенсионната възраст да се повишава през 2 години с по една година и да достигне 65 за мъжете и 63 за жените", обясни журналистът.

Според него това не е толкова драстично, колкото необходимо.

"Очевидно трябва да се повиши пенсионната възраст. Големият проблем на Русия е, че за това не се говори, хората не се информират, няма дискусии и естествено последваха митинги – от опозиция и парламентарни партии", категоричен е той.

Стефанов смята, че е нормално когато нещо не е разяснено, то да бъде отхвърлено от хората.

"Затова падна и рейтингът на руския премиер Медведев – защото каза, че трябва да се повиши пенсионната възраст".

Журналистът посочи, че пенсията в Русия е средно около 220 лева.

"Големият проблем на Русия е, че тя не успя да извърши технологичен скок, за който сега настояват президентът и ръководството му, но няма условия това да се случи", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
21
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 124До ОПОРНО ТОЧКОВИЯ ЕКСПЕРТКурск потъна - След сблъсък с Американска подводницаАрмата не запали - някой да прочет упътванетоЛада е трошшка - спрямо какво Ролс Ройс? Колко км по руските пътища в провинцията ще оцеле Ролс РойсаУаз е технологично чудо за руската провинцияПак Фа не могат да го произведат (9 произведени прототипа със стар двигател 1 с нов и 12 серийни за 2018)Кузнецов одими сяла Европа(Кузнецов е 35 години без ремонт) и го теглят на буксир(Така заржда гориво)
115
15
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 5 години
Учудвам се на двойните стандарти на ООН, и Запада, първо т.н ,,демократични,, държави това са държавите от НАТО,които не са повече от 20 и те не са международната общност и второ срещу сАщ има много повече основания да се налагат санкции и ембарго, те дори би трябвало да бъдат изключени от ООН а техните лидери- съдени за престъпления срещу човечеството- защото няма друга държава в света да е водила повече войни и да се е намесвала в повече страни от САЩ !!
114
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема на Русия е че иска да пороби всички, включително собственият си народ.Доскоро беше поробила 14 републики както и цяла Източна Европа.Затова всички ненавиждат Русия.Където е минал руския ботуш остава бедност, нищета и разруха. Като самата Русия.
113
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо никой не емигрира в Русия ?!Всички отиват на Запад, за който ни казваха, че бил лош :)))Добре че руското робство свърши
112
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
98% от американците не знаят, че съществува канализация и са на септични ями.
111
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пиеш одеколон, лосион за вана и течност за чистачки - това е руския народ.Живеят си в 14-ти век и заплашват всички други.Нападат и ограбват всичките си съседи.Затова всички народи ненавиждат Русия.
110
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курск потъна.Армата не запали.Лада е трошшка.Уаз е технологично чудо.Пак Фа не могат да го произведат.Кузнецов одими сяла Европа и го теглят на буксир.Това е голямата технология на Русия.60 години след другите.Русия = Бангладеш.
109
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците емигрират в САЩ и ЕС, че даже и у нас.Те самите доказват, че Русия е лошо място за живот, работа, липсва надежда.
108
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неандерталците не са изчезнали.Населяват Русия.
107
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В щатите наистина им дават купони за пазаруване. С тях си купуват стоки, които продават на битаците на по-ниска цена за да се сдобият с долари.
106
1
 
4
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Пичове, плачете на чужди гробища....
105
1
 
9
 
! Отговори
Туск преди 5 години
Ако видите слънцето да изгрява от Запад, значи на Путин не са му издържали нервите.
104
14
 
11
 
! Отговори
Расате преди 5 години
За разлика от Китай в Русия американците повече изнасят отколкото внасят.Т.е. при икономическа война американците ще загубят повече, отколкото руснаците.А относно търговията- Брикс са си самодостатъчни и ако те наложат на САЩ санкции- горко им.
103
11
 
12
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Чавдарчо , сине болшевишки по живково време такива като родата ти бяха най големите близачи на комунистите а сега ти по наследство ближеж демократични неумити . ... а и не само чавдарчо и соломончо и някой с убити дедовци списъка е километричен
102
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големия технологичен скок на колхозниците е изобретяването на матрьошките и самогона. Всичко друго е крадено.
101
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
nestastna naciai yasto tia piani rusnaci gi osvobodihatrebehe kato ingiliyyite da praviat pomachki vastania vrodopite i da spasiavat turciai sega stea da si nosat chalmite i da se dutiat
100
19
 
23
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
абре чавдарчоооо, за кой демократичен свят говориш бе ***, за европата ли. Тези демократично-фашистки режими ако им свършат крадените пари твоите нагласени приказки няма да помогнат да загинат като нации с тези джендърски войски...
99
28
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ стигнаха до челен сблъсъксъс собствената си глупост .Никого не могат да уплашат .Нека руснаците ги държат наприцела на ядрените си ракети .Цялата им икономика се държина 3 неща -- лъжи , лъжи , и паклъжи .
98
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусно булгарско джурналистче --ето такива лъжци свършват вканавките .Няма нищо случайно .Името му трябва да се вкара вруския санкционен списък и воще няколко черни списъка .
97
27
 
24
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Чавдаре, я кажи какви технологични скокове направиха например Дания, Холандия, Норвегия, Испания, Италия? Италианците вложиха пари и се сдобиха с готовсамолет от бюрото Яковлев, измушиха се като пръдня из *** и започнаха да го произвеждат с американски мотори. Германия се напъва да направи дизелова подводница от нивото на тип 636, ама не може да се мери с руските. Модерни авиационни двигатели с лопатки на турбините от монокристали, освен руснаците, правят само американците, UK и французите.