По пътя на недоверието, без технологичен скок… Русия и проблемите й!

Санкциите срещу Москва ще са на два етапа, разяснява ги журналистът Чавдар Стефанов
11 авг 2018 19:21, Екип на Bloomberg
202

Русия върви по пътя на недоверието към нея, което масово е водещо в политиката на демократичния свят спрямо страната. Това коментира Чавдар Стефанов, журналист и бивш кореспондент на БНР в Москва, в ефира на предаването"Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев по Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни, че санкциите на САЩ към Русия са на два етапа. Първите влизат в сила от 22 август и засягат предимно електрониката и технологиите с двойно предназначение.

"Три месеца по-късно ако Русия не даде доказателства, че в бъдеще няма да употребява повече бойни, отровни и биологични вещества и ако не допусне наблюдатели на ООН и на международни организации да извършват наблюдения и мониторинг, тогава ще бъде въведен нов кръг санкции, който е възможно най-тежкият", обясни журналистът.

Стефанов посочи, че се предвижда дори сваляне на нивото на дипломатическо представяне, т.е. няма да има посланик, а временно управляващ посолството.

"Прекратява се почти целият износ на Русия към САЩ, на "Аерофлот" ще бъде забранено да лети до САЩ и ще понесе загуби от поне 26 млрд. рубли – това са последните изчисления от последната забрана", изчисли още бившият кореспондент в Москва.

Според него американците най-вероятно ще наложат и втория кръг от санкции след 3 месеца.

"Руското външно министерство отхвърли възможността да даде доказателства, че няма да използва в бъдеще подобни оръжия, т.е че не може да отговори на американските условия", обясни той.

Що се отнася до увеличаването на пенсионната възраст в Русия, бившият кореспондент в Москва смята, че това е нещо необходимо. Проблемът е, че не е комуникирано с хората – затова имаше митинги.

По думите му пенсионната възраст в Русия се увеличава заради застаряващото население и намаляващата раждаемост, както в Европа.

"В момента мъжете се пенсионират на 60, жените – на 55 с тенденция пенсионната възраст да се повишава през 2 години с по една година и да достигне 65 за мъжете и 63 за жените", обясни журналистът.

Според него това не е толкова драстично, колкото необходимо.

"Очевидно трябва да се повиши пенсионната възраст. Големият проблем на Русия е, че за това не се говори, хората не се информират, няма дискусии и естествено последваха митинги – от опозиция и парламентарни партии", категоричен е той.

Стефанов смята, че е нормално когато нещо не е разяснено, то да бъде отхвърлено от хората.

"Затова падна и рейтингът на руския премиер Медведев – защото каза, че трябва да се повиши пенсионната възраст".

Журналистът посочи, че пенсията в Русия е средно около 220 лева.

"Големият проблем на Русия е, че тя не успя да извърши технологичен скок, за който сега настояват президентът и ръководството му, но няма условия това да се случи", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин официално заяви, че в руския Гулаг живеят 20% мужици под екзистенц минимума, определен от КГБ политбюрото, което означава, че са най-малко двойно !
75
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безработицата постоянно расте, компаниите не могат да продават продукцията (произведена в Китай) която произвеждат защото други страни по света произвеждат същата продукция по-добре и по евтино. Нови хора не се наемат. Тръмп не може нищо да направи, нито Хилари щеше нещо да направи, при тази ситуация никой нищо не може да направи, нито републиканци нито демократи...
74
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече от 16 млн американци живеят в бедност, 34.7 млн са с ограничени доходи - на плаваща заетост.
73
15
 
16
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Русофил Товарищ Трамп(не е Тръмп,катили)е по-добър(много) от таварищ Рейгън.Вашта *** великоруска има броени месеци,докато се гътне отвътре.Целувайте ръка днес,щото вашето утре го няма.Благодаря за вниманието.
72
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последните 30 години доходите в САЩ не са мръднали, докато само при управлението на Путин в Русия заплатите се увеличиха 12 пъти а пенсиите 14 пъти.
71
25
 
26
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Руснаците са адски некадърен народ ! При толкова голяма територия и необятни природни ресурси , мизеруват като нигерийци !Ако Хитлер беше успял да завладее тези земи ,сега всички там щяха да живеят охолно независимо дали са руснаци ,германци и др.! Затова понякога мразя американците ,че помогнаха на СССР да победи Хитлер !Фашизмът рано или късно щеше да си отиде ,германците направиха една дузина опити за атентат срещу Хитлер ! Така ,че ако днес Русия беше немска ,там щеше да е РАЙ
70
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 70Освен да те нарече човек г-л-у-п-ак или още по-лошо лъ-жец, нищо друго не заслужаваш! Аз съм доста по-голям от тебе и за щастие помня ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ инструменти, ютии на пара, електрически шевни машини, кухненски комбайни, хладилници ЗИЛ, направени като че ли от броня на танк, ВЪОБЩЕ ВСИЧКО КАКВОТО СИ ПОИСКАШ - РУСКО (по-точно съветско!) и то през 1960-1970-та година!!!! Така че върви се снимай! Но като нас всичко бяха унищожили, и сега се налага да го възстановяват.....
69
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, русофобчетата.... ЕС ви каза, че сте диваците от Изтока - па не се пънете да дращите толкова, нема смисъл...
68
1
 
19
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Статията е абсолютно вярна!В -шерата на информацията е много по- лесно е да чукнеш и да видиш. Отколкото субективно мнение. Руснаците получват заплащане в голям диапазон - според образованието си, възрастта, пола и социално положение. Така че някой е видял, някой чул ок., но това са субективни оценки!
67
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновенните хора в Русия не заслужават живота които живят- в мизерия и постоянно безпаричие!Тези хора притежават 1/6 от територията на света и може би половината от природните му богатства и трябва да са по богати и от американци и германци, а защо не са?!Защото търпят мародери като диктатора Путин които вместо на народа си разпределя богатствата на страната на роднини и олигарси които пък ги изнасят на запад и в САЩ! Дано не са прави тия които твърдят че руснака си иска бащица и друго не ги
66
15
 
24
 
! Отговори
Русия е кочина! преди 5 години
Затова Френските и немските Прасета от 200 г все се мъчат да се напъхат в нея
65
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един качествен произведен уред за бита на хората в Русия-няма.Качество на живот в Русия-няма.Калашников залял целия свят, включително подземния свят-има.Това е Русия.
64
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без технологичен скок...Защо бе,...нали откриха невидимата ракета и Бояришник, пардон - Новичок !?
63
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Е пък у нас няма... нал тъй *** ?
62
18
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В руската *** в мизерия живее поне 70 % от населението !YouTube - Жизнь в России !Ще се появят и много други клипове покрай този клип , гледайте ги ! Вижте как живеят хората ,вижте им улиците ,сградите ,общините ,болниците ,заводите !
61
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия има бомжи, ровещи по кофите и спящи където намерят. Бомжите са много и обикновено изкарват пари като се хвърлят пред бавно движещи се коли и искат от водача пари за да се размине всичко. Но обикновено водачите в Русия имат видео регистратори (камери) и всичко е заснето и бомжите не могат да изкарат пари, ако има камера.
60
21
 
23
 
! Отговори
антифа преди 5 години
Русия става все по-силна и по-независима от световните концерни и картели и патологичните русофоби отговарят с примитивна, *екална (*=Ф), долнопробна, злобна и по змийски съскаща пропаганда. Предсмъртна?
59
18
 
18
 
! Отговори
героична смърт преди 5 години
САЩ предупреждават Русия? С война ли? Който тръгва на война срещу Русия, завършва или със самоубийство (Хитлер), или с героична смърт (Сталинград).
58
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност руските пенсионери масово взимат 7000-8000 рубли пенсии (179-204) лв.Лошото е, че за разлика от в България, в Русия хората нямат свои собствени жилища и плащат наем, който обикновено е половината от пенсията, а отделно това са обикновено комуналки, защото там са най-евтини наемите, т. е. обща тоалетна и обща баня и обща кухня на етажа, и всичко това е доста мизерно, защото никой не пази чистота и всичко е мръсно.Живота на пенсионерите в Русия е много труден.
57
14
 
19
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 5 години
Подобно на ЕС и САЩ, и Хитлер санкционира СССР. Държа руснаците в желязна обсада четири години. Но накрая си тегли куршума. Самосанкционира се, така да се каже.