Кремъл: За Сенцов няма помилване, той не е поискал!

3 месеца продължава гладната стачка на украинския режисьор
15 авг 2018 16:30, Елка Василева
58
Кремъл: За Сенцов няма помилване, той не е поискал!
Олег Сенцов. Снимка: архив, Reuters

Осъденият на затвор в Русия за заговор за терористични актове в Крим украински режисьор Олег Сенцов не може да бъде помилван, защото не го е поискал. Това заяви днес Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ДПА.

Песков каза това в коментар на искането на майката на Сенцов синът й да бъде помилван.

Медиите не бива да остават с впечатление за отказано възможно помилване, заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

От три месеца Сенцов, който през 2015 г. беше осъден на 20 години затвор, е обявил гладна стачка. Неговият адвокат твърди, че състоянието му бързо се влошава.

Яростен критик на анексирането от Русия на Крим през 2014 г., Сенцов е известен с филма си от 2011 г. "Геймър" - драматичен сюжет за запален геймър от черноморския полуостров, отбелязва ДПА.

През юли руската протестна пънк група "Пуси райът" насочи вниманието към ситуацията със Сенцов с нахлуване на терена по време на финала на световното първенство по футбол в Москва между Франция и Хърватия, припомня БТА.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега Владимир Путин да намери "хуманитарно решение" на случая на Сенцов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
майна преди 5 години
До АнонименХубаво, ще ми пращаш цигари, ама не разбрах, терорист ли ще съм или герой?
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Ти си питай, питай! Ако ти се озовеш на мястото на този българин, ще ти пращаме цигари
29
15
 
5
 
! Отговори
майна преди 5 години
Ако турската армия окупира кърджалийски окръг и след ''референдум'' го присъедини към Турция, то българите замислили съпротива, хванати и осъдени на 20г. турски затвор, терористи ли ще са или български герои? Просто питам.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този има всички шансове да бие рекордите на оня фъфлещ посланник в Индия... забравих му името... А, Сугарев беше
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този скакун ще търка още дълго наровете!
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 месеца продължава гладната му стачка, а той дебелее.
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е извършвал доказани в съд палежи.Направил е един бмбен атентат и е готвел още няколко.Заловен е в момента, в който подготвя следващ бомбен атентат и с всички улики за дейността си. Имал е наглостта да парадира с това.Сега е заявил, че не иска помилване.Абе, той да се радва на късмета, че не са му теглили куршума още при залавянето, докато е гласел поредния атентат.В същото време спонсорите на тероризма от САЩ и ЕU с помощта на Сорос организират хор на хиените, с плач за милост...
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е доказан престъпник и терорист, никакъв режисьор не е. Никога не е учил каквото и да е за кино изкуство, никога не е снимал нито един филм, никога не е написал нито един сценарий и никъде не се е прожектирало каквото и да е от него.Един единствен път снимал някакво любителско клипче с GSM-а си и го показвал на двама - трима свои хора. Сега вече го обявяват за "режисьор". Ами аз снимам клипчета с GSM-а всеки ден, значи и аз съм режисьор, нали така?
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте притопляли, тая простотия. Три месеца гладна стачка? *** държеливите Укри, много носят на бой, глад и еВан.
22
6
 
20
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЕДНО ПЛАНЕНО В КИЕВ МОМЧЕ /НА 22-23 Г./СЕ МОЛЕШЕ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ..." СПАСИТЕ ,ПОМАГИТЕ" , НО УКРИТЕ ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛ ПЛАТЕНИ ОТ ЦРУ ГО ОТВЕДОХА И ГО УБИХА !!! НАМАМ ЗАДРЪЖКА ДА УБИВАМ И МАЙКИ НА ЧЛЕНОВЕ НА " ДЕСЕН СЕКТОР " ЕХ КЛАНИЕ ЕХ КЕФ !!! НЯМА КРИМ ЗА МРЪСНАТА АМЕРИКАНСКА *** -ЩЕ ИМА СМЪРТ НА ДОЛАРА !!!!!
21
9
 
27
 
! Отговори
33 преди 5 години
С изключение на няколко десетилетия Крим е бил руска територия, сега отново е руска земя. Украинците проявяват наглост като я искат за себе си, повярвали са, че могат да имат нещо, което не е тяхно.
20
5
 
20
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
До АнонименТЕРОРИСТИ НЕ СЕ ПОМИЛВАТ....СПРАВКА БЕНЧО ЛАДАТА--УТРЕПАН--В РУСИЯ ПОНЕ ЖИВЕЯТ МАКАР И В ПАНДЕЛАТА--Е КЪДЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ...ХАХАХАХАХ
19
26
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Дори и да е имало в офиса му взривни материали, означава че Сенцов е имал намерение да воюва за родината си, която беше нападната от чужда армия. Следователно той е патриот а не терорист.
18
7
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Първо "Три месеца продължава гладната стачка на украинския терорист"Второ до сега да беше пукнал........ Не ми изглежда гладен, а злобен.Вие си гледайте Очите, Бенчев останалите бандити, след една седмица всички ще са на свобода и ще пукат ракии в кръчмата.Аре на здравииии!
17
20
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Сенцов е осъден не за извършен ''терористичен акт'', а за това че в офиса му са ''намерени'' взривни материали. Такива материали могат да бъдат намерени в дома и офиса на всеки опозиционер. Наскоро украинците хванаха един руски журналист и го осъдиха за антидържавна дейност, така че скоро очакваме размяната. Подобно на размяната на майора от ГРУ с капитан Савченко през 2015г.
16
6
 
30
 
! Отговори
позор преди 5 години
Ей смешльовци какъв режисьор е този та той има само един 20 мин.филм,ето така се раждат фейк нюз!вместо да защитавате терористи ,вижте какво става в Украйна,цензура,фашизъм,репресии срещу журналисти,гражданска война......
15
5
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
От три месеца Сенцов, който през 2015 г. беше осъден на 20 години затвор, е обявил гладна стачка. Неговият адвокат твърди, че състоянието му бързо се влошава.----Душичка. Че той докато изкара 20-така съвсем ще залинее ?!...
14
5
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
само западен либе-джендер може да повярва че човек няма да яде 3 месеца и ще оцелеее. Храни си се момчето много добре. Венозно. Всеки ден.
13
5
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
ехххх... кога ли една за'лебено от американски фандации сайтче ще напише също й че "гландия" се храни редовно. Всеки ден. Чрез венозни вливания. Т.е. стачката е до толкова че не се храни през устата. Ехххх... завалийката. Ако зависи от мен ще му пратя и пусетата... За компания. Те май мъже не харесват ама ... на подарен кон събите не се гледат. Нека си излежи годинките. Оня Ходорковски го помилваха и веднаха взе да ми лъха устата - от Лондон. Като не разбират от добрина, нека полежат.
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешкия организъм не издържа повече от 40 дена глад,това е максимума!А някои дори и толкова не издържат.За какви 3 месеца пишете,вие нормални ли се?