Кремъл: За Сенцов няма помилване, той не е поискал!

3 месеца продължава гладната стачка на украинския режисьор
15 авг 2018 16:30, Елка Василева
58
Кремъл: За Сенцов няма помилване, той не е поискал!
Олег Сенцов. Снимка: архив, Reuters

Осъденият на затвор в Русия за заговор за терористични актове в Крим украински режисьор Олег Сенцов не може да бъде помилван, защото не го е поискал. Това заяви днес Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ДПА.

Песков каза това в коментар на искането на майката на Сенцов синът й да бъде помилван.

Медиите не бива да остават с впечатление за отказано възможно помилване, заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

От три месеца Сенцов, който през 2015 г. беше осъден на 20 години затвор, е обявил гладна стачка. Неговият адвокат твърди, че състоянието му бързо се влошава.

Яростен критик на анексирането от Русия на Крим през 2014 г., Сенцов е известен с филма си от 2011 г. "Геймър" - драматичен сюжет за запален геймър от черноморския полуостров, отбелязва ДПА.

През юли руската протестна пънк група "Пуси райът" насочи вниманието към ситуацията със Сенцов с нахлуване на терена по време на финала на световното първенство по футбол в Москва между Франция и Хърватия, припомня БТА.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега Владимир Путин да намери "хуманитарно решение" на случая на Сенцов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРИ МЕСЕЦА ЛИ?ХА-ХА-ХА ЯДЕ СИ ТАРИКАТЧЕТО, ТАКА ЩЕ ИЗКАРА ВСИЧКИТЕ 20 ГОДИНИ.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕВРОПА ФАШИЗМЪТ СЕ Е СЪХРАНИЛ ДО ДНЕС ЕДИНСТВЕНО В УКРАЙНА.
49
3
 
9
 
! Отговори
Михали преди 5 години
залогът е бил огромен, а всички непредубедени по-късно юристи ,не могат да отрекат ,че референдума е напълно законен и просто добрата стратегия победи в случая едни пъклени замисли, един геноцид който предстоеше. СЪщото се отнася и за Донецк и Луганск, но разбира се в по-различен аспект.
48
2
 
7
 
! Отговори
Михали преди 5 години
една от най брилянтните полувоенни операции в съвременната история, като може би изпревариха с дни кохлите и ******аха техните планове. Доколкото влизат десантчици ,спец наз (зелени човечета), отделно части от 20000-ят контингент в базите и отряди за самоотбрана от местни милиции и доброволци, без да се даде една жертва,успяват да осигурят мирното провеждане на референдума, ако това не беше станало, щеше да има клане и хиляди жертви. Така, че и да е имало загърбване на някои международни правила,
47
4
 
6
 
! Отговори
Михали преди 5 години
бази да бъде анулиран и многобройните кораби на Американският флот по това време в Черно море да влязат в Севастопол и да стане натовска база ,съответно Украйна неин член. Такава огромна опасност за националната безопасност на Русия ,а и за огромното мнозинство на рускоезичното население,на които новите власти в Киев готвеха забрана да ползват майчиният си език, а и кой знай колко още други зулми,щяха да ги разселят и да им вземат всичко. За това руснаците нямаше как да не отговорят и проведоха
46
2
 
7
 
! Отговори
Михали преди 5 години
юристдикцията на Украинската ССР за ефикастност на енерго и водоразпределение,комуникации и т.н. Там се намира и най-голямата база на военноморският флот на СССР в града -герой Севастопол. След разпада на СССР териториално се запазва статуквото и Русия сключва дългогодишни договори с Украйна за наем на Севастопол който е със специален статут. След преврата на Майдана 2014г. руското разузнаване достига до информация,че новите марионетки са сключили споразумение с ЦРУ ,договорът за наем на руските
45
2
 
8
 
! Отговори
Михали преди 5 години
Истината за Крим е една и всички интелигентни хора по света я знаят,но политическите и идеологически войни,не прощават. Исторически Украйна никога не е владяла Крим,той е бил и римски на на1-вата и 2-рата империя,бил е владян от венецианската република.Руски става при Екатерина Велика,която по същото време основава и гр. Одеса. Бил е владян за кратко от Турция и после Русия си го връща, оттам насетне друг не го е владял. При СССР където икономиката е планова се взема решение Крим да мине под ...
44
1
 
4
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До мазепа 34Сигурно има, щом досега не е станал.
43
4
 
4
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Категорично е против викаш- той ли не обича свободата,или вие не сте му разяснили правата??!
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той не е спрял храната бе, само гладува, т.е. чака да огладнее преди да яде вместо да яде на корем ;)
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че са го затворили, тия оцъклените... това са физическите признаци на психопатия. Все едно гледам Митьо Дзъркела.
40
4
 
11
 
! Отговори
Гладната стачка.. преди 5 години
..на Босия ряпа да яде - Сенцов му води с близо месец! Като е тръгнало, скоро ще се стигне и до половингодишен гладен рекорд, а от там до постиженията на фотосинтезиращите йоги е само една крачка...Да видим кой кого и докъде ;)
39
4
 
9
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Този да се благодари че Сталин не е жив ,защото ще да му даде ,демокрация ,либерализъм и цветни революции .Досега да са му изгнили кокалите нейде из Сибир.
38
3
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Тоз убавец на снимката няма как да е гладувал 3 месеца...човек след месец гладуване няма сили да се движи и на 60 ден обикновено умира...срещу природата не може да се върви.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А-а това са били пуситата на терена и да не речат веднага по всички канали,че тях гонят по време на мача как разпилели се,само да бяха рекли пуси и всички веднага щяха да разберат кои прибират,ама там бягаше един пусик,който не бе онзи предишния пусик менажер,тоя бе друг влязъл в двора на стадиона със стек шоколади за маскировка кат сладкоеж уж да ги подкрепи в спринта нашир полето,но как са появиха изневиделица тъй преоблечени по коридорите,че и от места понаизкочили как на карнавал за финала.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мазепаВ Одеса живеят много българи,не я даваме!
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има един единствен генерален проблем итой е че територията и се населява от най наааай простият народ на земята ама наистина нааай протият
34
6
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До уууКакъв е проблема, Одеса да стане американска база. На сто километра е от Крим.
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майна стига си чесън езика си Крим никога не е бил украински няма и да бъде.
32
2
 
18
 
! Отговори
ууу преди 5 години
До майнаСравненията ти са манипулативни. Затова, че Крим не стана американска база много сълзи се проляха.