Голямата австрийска сватба и Путин: Раздразнения и "Горчиво"

Руският президент се впусна в танц с младоженката и извика "Горчиво"
18 авг 2018 21:42,
88

Снимка: Reuters

Сватбата на австрийската външна министърка Карин Кнайсъл и бизнесмена Волфганг Майлингер днес се превърна в истинско събитие. Една от причините за това бе един от гостите –  Владимир Путин. Руският президент се впусна в танц с младоженката, извика "Горчиво", а сватбеният му подарък се оказа казашки хор от 10 души.

Самолетът му кацна на летището на град Грац, откъдето хеликоптер трябваше да го заведе до имението, където протече сватбената церемония. В последния момент обаче президентът предпочете да стигне до там с автомобил, което наложи да бъде закрито шосето, водещо към Гамлиц, на около 50 км от летището, близо до границата със Словения.

Около имението също бяха взети много сериозни мерки за сигурност.

Веднага след пристигането на брачното тържество Путин поднесе букет цветя на булката и сърдечно я поздрави.

Освен това той доведе със себе си и 10-членен традиционен руски казашки хор, който да позабавлява 100-тината гости на сватбата.

Според съобщения на австрийски и германски медии, позоваващи се на дипломатически източници, именно изпълнението на казашкия ансамбъл е сватбеният подарък на руския президент за младоженците, пише БТА.

На тържеството имаше и други ВИП персони, сред които канцлерът (премиерът) на Австрия Себастиан Курц, вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, президентът на републиката Александър ван дер Белен, генералният секретар на базираната във Виена ОПЕК (Организацията на страните износителки на петрол) Мухамед Баркиндо.

Поканата към Путин да гостува на сватбеното тържество изненада мнозина във Виена и Москва, особено във време, когато Европейският съюз е в сложни отношения с Русия заради анексирането на украинския Кримски полуостров и поради остри разногласия по други въпроси. Австрия освен това в момента председателства ЕС, отбелязва Ройтерс.

Няколко опозиционни австрийски политици изразиха раздразнение от поканата.
"Как Австрия може да гради мостове и да бъде сериозен посредник по време на президентството си на ЕС, когато външният й министър и канцлерът така явно вземат страна?", заяви опозиционният депутат Андреас Шийдер.
Няма данни Кнайсъл, която е полиглот и експерт по Близкия изток, но не членува в политическа партия, да е в особено близки отношения с Путин. Тя обаче бе посочена за поста от крайнодясната австрийска Партия на свободата (ПС), която е в управляващата коалиция с Народната партия на канцлера Курц.
ПС има отношения с партията на Путин "Единна Русия", която е управляваща. Лидерът на ПС и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе вдигна на сватбата тост за младоженците, като им пожела "всичкото щастие на света и вечна любов".
Путин прекара по-малко от 3 часа в имението "Чепе", живописно разположено сред големи лозови масиви в южната част на провинция Щирия, но намери време и за танц с 53-годишната булка, облечена в дълга рокля с комбинация на бяло и кремаво.
Напускайки имението "Чепе", преди да седне в лимузината, Путин се разписа върху сватбения автомобил на младоженците и извика "Горчиво!"
Той отпътува обратно за летището, откъдето веднага отлетя за Берлин за преговори с германската канцлерка Ангела Меркел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май завиждаме,а?
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що ли канят само путин.ами мрънкъл ,тромпи ,макарон,,мей-гей.нема брато ,само императорът е от значение ,другите са дребни душици......
70
2
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Никой не кани Меркел Макрон и Обонго. Що тъй?
69
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На някои ще им тръкнат камъните в жлъчката от злоба."Какво говориш те тия камъни им нарастнаха ди размер на морени. Не газ ами обогатен уран пиккаят вече.
68
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Боко по едно време подаряваше кученца, на Путин подари, на Доган подари...И на младоженците щеше да занесе и кученце,и магнолия в саксия.Ама не го поканиха. Завиждат му за успешното европредседателство, затова.
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някои ще им тръкнат камъните в жлъчката от злоба.
66
0
 
6
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До ФАКТ!Не говори така за бивши империи! Да му мислят робите!"Няма по-голямо зло от пияниците" казваш. Австрийците се чак на трето място по употреба на алкохол на глава от населението, след Литва и Молдова. Минаха Русия и Полша.Ти сигурно си председател на въздържателната дружинка в маалата! Даже бира не пийваш. Какъв прелом настъпи у теб след последното наssиране, паднал до бордюра!
65
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старата и грозновата булка ,сякаш е излязла от филм на Хичкок.
64
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как един австрийски селянин забогатя с руските пари и една стара и грозна"стара мома",облече бяла булчинска рокля.
63
0
 
9
 
! Отговори
до Авторката преди 5 години
От кой български сайт открадна Статията, май от сайта на БТА.........хаха
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимка 6 ми припомня филма Двойникът. Вова прилича на Тодор Колев когата танцуваше на терасата в Будапеща. Вижте само мимиките на лицето му!
61
1
 
23
 
! Отговори
ами сега!? преди 5 години
Въпреки,че посещението е частно,не е изключено сега да се заформи някое Австрийско поточе или ручейче!?Има някои затруднения,но както е известно австрийците са доста по-умни от нас и ще намерят решение!За спасяване на положението предлагам г-н Борисов да се ожени и да покани Путин за кум!?...Слабо ми е въображението,за да си представя какво пищене ще настъпи!?...Спокойно Путин никога няма да се съгласи!А и г-н Борисов не е толкова смел!Но ако му наредят от едно посолство-ще го направи!
60
20
 
3
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Едно е сигурно, фотосите в момента са ХИТ в интернет пространството, те направо са уникални!!! Апропо, никога не е късно да станеш ЭА РИЭИЛ на стари години, пред целия свят!!!:-)))
59
4
 
34
 
! Отговори
seira преди 5 години
"ДРУГАРЯТ" ПУТИН ПОКАЗА, ЧЕ Е УМЕН ИГРАЧ!
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До привет от Германи - "..в пластмасови и от мукава." пият утрепките, като тебе! ти икато пиеш вода пускаш крана и пиеш от коритото!
57
0
 
6
 
! Отговори
киро келнеро преди 5 години
До св.св.Маркс и Енгелс - така е, Наоми е много страшна и на снимка, даже! по трудовия си път нямам нито един обслужен афроамериканец, а от филмите с афро съм гледал само един, като дете, - "чичотомовата колиба", или нещо подобно ..
56
5
 
6
 
! Отговори
До привет от Германи преди 5 години
В Германия не пият кафе в порцеланови чашки, а в пластмасови и от мукава.
55
5
 
27
 
! Отговори
радио Ереван преди 5 години
Някой пита радио Ереван: "Кога ще ме поканят и мен на сватба в Австрия?" Радио Ереван отговаря: "Боко, познахме те по гласа! Спри да задаваш този т*п въпрос вече за стотен път!"
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"спонсорира из Европа всякакви крайнолеви, крайнодесни и малки партийки, за да си вкарва пропагандата и разкола" - Нещо като външно политическата политика на САЩ от времето на Труман, насам? Янките пропищяха на умряло, когато Русия и Китай почнаха да играят по техните правила.
53
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа е Путин!И на сватба не може да иде човекът, без либерастите да опищят света!