Путин и Меркел обсъдили газ, санкции, крупни проекти

Срещата им продължила 3 часа, била полезна
Обновена: 19 авг 2018 08:33 | 19 авг 2018 08:30, Александър Попов
148
Путин и Меркел обсъдили газ, санкции, крупни проекти
Снимка: Reuters

Преговорите на президента на Русия Владимир Путин с германския канцлер Ангела Меркел, продължили около три часа в събота вечерта, са били полезни и обстоятелствени. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков след приключване на срещата, предаде ТАСС.

Той каза, че Путин и Меркел са се съгласили, че политизирането на темата за Северен поток 2 е неправилно.

"На срещата се обсъждаха такива крупни проекти като Северен поток 2. Беше подчертан изключително търговският характер и конкурентното преимущество на този проект. И Путин, и Меркел се съгласиха, че е абсолютно неправилно по какъвто и да е начин да се политизира този проект," заяви Песков.

Той каза, че двамата лидери са засегнали и въпроса за възможни санкции от САЩ срещу компании, участващи в реализацията на Северен поток 2.

Песков каза, че е необходимо да се вземат мерки, за да бъде предпазен проектът от възможни неконкурентни и незаконни нападки от страна на трети страни.

За Сирия Песков каза, че Путин и Меркел са се договорили да продължат диалога във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Диалогът в този формат ще бъде продължен на експертно ниво. На въпрос дали ще има и среща на върха в такъв формат, Песков каза, че засега това не е съгласувано, но той не изключи възможността за такава среща.

Песков каза, че Путин е призовал ЕС да положи усилия за връщане на сирийските бежанци у дома.

По въпроса за Украйна Песков каза, че Путин и Меркел са изразили съжаление заради това, че прилагането на минските договорености не напредва.

Говорителят допълни, че е било изразено и безпокойство във връзка с неясните перспективи за удължаване на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява доста важен елемент от минските договорености.

По думите му Путин и Меркел са говорили и за перспективите за удължаване на газовия транзит през територията на Украйна.

Путин е потвърдил заинтересоваността на Русия от разширяването на присъствието на германски компании на руския пазар.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Петербургският форум събра страшно много бизнесмени от цял свят. Дори Макрон ходи там. Китайският, индийският и др. държавни глави също.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82Отговорих ти, Хкремент настъпан, но друг такъв ме е изтрил! Тук много явно показват отношение! Да не пищят, когато при Желко Сладков дойде Съдникът!
113
7
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Това,за което са си говорили Меркел и Путин със сигурност е важно и ще даде отражение на политиката и в Европа и по света.Решения не са взети,защото,както се казва срещата е била работна,само за сверяване на часовниците.Но аз мисля,че 18,08 е особен ден за Путин не заради това.Вижте само новините за него по-рано-хули,ругатни,закани,изолация,санкции... и изведнъж 2 знакови събития с негово участие за един ден!Аз ги виждам по следния начин-Путин изчака и нанесе тежък нокдаун на противниците си!?
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слонът *** и слоницата Мерк нещо ядосват мухата Да отговаря. Да внимават в картинката!
111
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да отговоряАз ти казвам,че ти не си в час,сключваха си сделки за стотици милиарди евро от бизнесмени от цял свят,ЦЯЛ СВЯТ.Ти неграмотен ли си?Напиши "Петербургского международного экономического форума 2018" в Тубата или някъде другаде и гледай!Дори един английски бизнесмен деликатно се извини,казвайки да не смесват бизнеса с политиката.Хората си гледат печалбите,не ги интересува друго.
110
4
 
10
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да отговоряТи кажи кога бабката ще признае Крим***********************************Кой го е еня за бабката??? :)Кой признава кой не признава е все тая. Въпроса е какво е в действителност.... Останалото са празни пркиказки и фойверки.
109
7
 
4
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До hahaМоже ама са ислямисти.Ти кажи кога бабката ще признае Крим да и се посмеем щото *** иска нещо в замяна то е ясно.
108
1
 
5
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да отговоряТи за Кабардино-балкария чувал ли си или за Татрастан++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Водят населението като етнически "българи". Питай макетата...
107
5
 
2
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До АнонименМи не правят да едно е да внасяш коли друго стоки с двойно предназначение.Кажи една не немска инвестиция в Русия в последно време.
106
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да отговоряНикой не прави бизнес с Русия освен немците.*******************************************hahahhhahhahahahahhahahhahhahahahhahahahahhaahhahahhahahhahahahhahahahhahttps://advantour/russia/economy/trade.htm
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да отговоряТи не си в час!Гледа ли бизнес симпозиума в Петербург или само четете домашни новини,цял свят беше там,цял свят,а най-голямата делегация е била американската. Европейските държави също печелят много от там,не са само немците.
104
5
 
6
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Факт!Скоро чакам момента в който бабката ще признае Крим*************************************************Кой те пита какво бабка ти признава или не признава. То и църквата не признаваше че земята е кръгла и какво стана??? Да не би земята да стана плоска?????? хахаххахха
103
9
 
5
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До hahaЧе то в Русия има процентно повече ислямисти отколкото в която и да е европейска държава.Ти за Кабардино-балкария чувал ли си или за Татрастан или за Дагестан или за Чечения.И са с по-голяма раждаемост и ще претопят руснаците скоро.
102
7
 
3
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До hahaКви репарации бе САЩ си плащат за базите германия колко пари взе от САЩ за американските бази.Защо да помогнем на Меркел за бежанците тя си ги покани.Да си ги гледа.Унгария Чехия и тн не са имали колонии нито са канили някого.Никой не прави бизнес с Русия освен немците.Те изнасят турбини за Крим ни строят мостове там.
101
2
 
5
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да отговоряВсизки немци да фащат Ваказала************************************За сметка на това арабите да идват и да разпространяват исляма...Колкото за германците да отидат в Русия, може и това да стане бегайки от исляма. Поне ще има бяла държава.
100
4
 
4
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да отговоряИ САЩ няма да ти платят репарации за това че използват Бг териториата за техните си военни цели. Така че се успокой...
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо съдите Меркел и я наричате как ли не,след като всички правят бизнес с Русия,включително и англоговорящите.Защо съдите някой за нещо,което всички правят?И някой помогна ли на Меркел за кризата с бежанците?Само се ослушваха,защото никой не искаше да се нагърби с този проблем и да плаща за това.И НАТО за какво взимат заплати и пари,ако когато има екстремни ситуации не си мърдат пръста?
98
7
 
1
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
Иде момента в който немците ще признаят Крим и ще се свърши с двуличието им веднъж завинаги.Всизки немци да фащат Ваказала и към братята си руси нали Екатерина Велика била Екатерина немска там им е мястото на немците.
97
2
 
3
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
А бе клекало турско немците не бяха ли в союз с турците Първата световна.Ахаха.
96
3
 
3
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До hahaМдам турско клекало ама Германия още не ни е платила репарации затова че сме я хранели Втората световна война докато тя се правила на велика.