Деривация-ПВО – руският убиец на дронове

Ефективността на оръдието е до 12 000 м височина
23 авг 2018 07:45,
112
Деривация-ПВО – руският убиец на дронове
Снимка: Минобороны РФ

На пръв поглед машината прилича на лек танк, а това се дължи предимно на нейното 57-милиметрово оръдие, което е и най-важното оръжие на Деривация-ПВО.

Оръдието е изключително скорострелно и може да следва бързо движещи се мишени. На практика то може да сваля ниско летящи крилати ракети, ракети въздух-земя, както и дронове или дори самолети. Но най-важното му предимство е, че е роботизирано.

Деривация-ПВО е снабдена с най-модерните руски системи, използващи машинно обучение, в резултат на това машината сама може да избира какви муниции да зареди, спрямо разпознатата цел.

Ефективността на оръдието е до 12 000 метра височина.

Именно заради все по-честата употреба на дронове - били те разузнавателни или бойни, малки или големи, то Деривация-ПВО би се оказала много полезна за всяка армия, като в разработването й е отчетен опитът на Русия от Сирия.

Освен за свалянето на дронове, ракети, вертолети или самолети, Деривация-ПВО може да се използва и за удари върху наземни цели, пише Дир.бг.

Последният коз в ръкава на новото руско оръжие е факта, че целият купол, на който е разположен оръдието е необитаем, а екипажът на Деривация-ПВО е доста добре защитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
3
 
! Отговори
ASD преди 5 години
Руските учени живеят в закрити градчета, където цените са различни. Така че колко получават е трудно да се каже предвид покупателната им способност. Обаче след като се пенсионират могат да си купят вила и апартамент в България на морето /доста често срещано/, за което българските учени с 400-750лв месечно заплата професори могат само да си мечтаят.
81
5
 
1
 
! Отговори
ASD преди 5 години
Дронове, които летят по руските бази в Сирия са снабдени с американски електронни части, които струват доста скъпо. Тука не става въпрос за китайски играчки за !100$, а за профи машини с радиус на действие 200 км на стойност над 10 000$!"Деривация" сваля дроновете с евтини патрони с взривател. Така по дрон отиват 10-20 изстрела, което е несравнимо като цена.
80
4
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Господине, имаш ли представа какво е "security clearance" , имам чувството че говорим за различни неща. И колко според теб взима един руски конструктор. Едно време в Бг идваха разни руски специалисти за обмяна на опит, всичките с гръмки титли отпред, напиваха се да не казвам като какво , повечето не искаха да си тръгват.
79
3
 
1
 
! Отговори
ASD преди 5 години
Поредната некадърно преписана статия.Радиуса на ПВО системата е 12 км, а височната е 6 км.
78
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския учен получвал 2500 на година... Ти руски учен виждал ли си през живота си изобщо? Читачка със секюрити клеаранс взима 30 000 на година. Заплатите в сектора на сигурността не са толкова високи, колкото си мислиш, освен ако не си на мисия, но тогава просто не плащаш данъци. Е, имаш и командировъчни и се ускорява повишаването в чин... Което си е перк, защото за чин се плаща добре.
77
3
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Да руснаците правят с малко пари това което другите правят с много. Би трябвало да ти е ясно защо това е така, един американски учен получава $ 250000 на година, а един руски $2500 на година. Дори чистачката в един американски концерн със "security clearance" получава повече от твоя махмурлия учен. Затова всички теглят по една здрава на Путин и тичат към щатите за повече пари.
76
4
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КУПУВАМ АМЕРИКАНСКИ ДРОНОВЕ ЗА СКРАП....КАТО ГЛЕДАМ ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА СИ НАПРАВЯ ЗАВОД
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решихтели какво ще правите с ПРО ? Там са наляти милиарди долари а файда йок ???
74
2
 
1
 
! Отговори
Спазвайте ЗАКОНА преди 5 години
ИМА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПРОИЗВОДСТвО И ПРОДАЖБА НА ДРОНОВЕ От НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО.
73
13
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
И руснаците имат мозъци, не всичките са пияни дрипи. Познавам няколко от тях, работят в сериозни аероспейс компании, почти всеки месец изстрелват комуникационни спътници в орбита и повярвайте ми въобще не искат да си спомнят за бае ви Путин, а в Бг - пълно с путинисти (мазохисти).
72
3
 
8
 
! Отговори
до 79 преди 5 години
Ти си изключителен интелект, братле - накара ме да се смея с глас на твоя коментар. Викаш с дрон 300лв (абсолютния ти връх при дроновете, според твоята представа) ще направиш изкуствения интелект смешен, а? :))))))))
71
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименКолега ти мислиш за дрона тези играчки с камера които се продават свободно по света.Под дронове военните имат предвид доста по-сложни системиПримерно един дрон Форпост е 1500 кг малко самолетче което може 8-10 часа да патрулира над дадена територия - подобен дрон не струва 25-45 лева
70
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимен 79, краварю, дроновете за които става дума тук са от ранга на Предатор, който струва само 4 милиона. Ти си изключителен интелект, приятел.
69
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един дрон струвa 15-20 лв цена на едро. За един дрон това нещо ще изстреля поне 10 специални снаряда с програмируем взривател. всеки от които струва над 100 лв.С дронове на 300 лв ще го накарам да си изпука целия боезапас и да издуха 50% от ресурса на оръдието.
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рашо 75Трудно ще те уредя, не си дорасъл още. Комунизма ти е изпил мозъка.*****Комунизмът в България не съществува от 30 години.Комунизмът - само в главата си.+ в Китай, Куба и Виетнам.)))
67
6
 
2
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
До някой сиТрудно ще те уредя, не си дорасъл още. Комунизма ти е изпил мозъка.
66
2
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Електро инженер. Ако искаш вярвай.
65
6
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Някой ли си, къв си не те знам, що не хванеш самолета и не се разходиш да русия да им се нагледаш на сейра, да ги видиш какво представляват вече след 8 сутринта, пияни кютуци. Какво си тръгнал тук да ми провеждаш разни политвечеринки. Нагледал съм се на комсомолски секретари, партийни секретари, ЗКПЧта и всякакви истърбушляци дето само като чуят за СССР и лигите им почват да течат.
64
3
 
0
 
! Отговори
Kr преди 5 години
До Рашо 61Спимни си твоите идоли какъв кютек ядоха в Афганистан*****Българити в Афганистане кютек ядоха? ))))
63
7
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Деривацията дали ще запали от първия път или ще трябва да бутаме, дано са я спрели някъде нанадолно.