Деривация-ПВО – руският убиец на дронове

Ефективността на оръдието е до 12 000 м височина
23 авг 2018 07:45,
112
Деривация-ПВО – руският убиец на дронове
Снимка: Минобороны РФ

На пръв поглед машината прилича на лек танк, а това се дължи предимно на нейното 57-милиметрово оръдие, което е и най-важното оръжие на Деривация-ПВО.

Оръдието е изключително скорострелно и може да следва бързо движещи се мишени. На практика то може да сваля ниско летящи крилати ракети, ракети въздух-земя, както и дронове или дори самолети. Но най-важното му предимство е, че е роботизирано.

Деривация-ПВО е снабдена с най-модерните руски системи, използващи машинно обучение, в резултат на това машината сама може да избира какви муниции да зареди, спрямо разпознатата цел.

Ефективността на оръдието е до 12 000 метра височина.

Именно заради все по-честата употреба на дронове - били те разузнавателни или бойни, малки или големи, то Деривация-ПВО би се оказала много полезна за всяка армия, като в разработването й е отчетен опитът на Русия от Сирия.

Освен за свалянето на дронове, ракети, вертолети или самолети, Деривация-ПВО може да се използва и за удари върху наземни цели, пише Дир.бг.

Последният коз в ръкава на новото руско оръжие е факта, че целият купол, на който е разположен оръдието е необитаем, а екипажът на Деривация-ПВО е доста добре защитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Леле братче тук е пълно със запасни офицери.
61
6
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Предавам това което съм чул от първо лице. Не съм го видял, но го вярвам.
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха хаааа....много страшна тая деривация бре. Руснаците съвсем изтрещяха ...ще стрелят с оръдие срещу врабчета. Ха хаааа..
59
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Рашо 61На кого ще продадат Калашника си в Афганистан СССР момчета за две бутилки Водка на Мохамеданите? Някой мюсюлманин ако има две бутилки водка съседите ще го ЛИНЧУВАТХайде измисли малко по-правдоподобна приказка следващия път.
58
5
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Със $7000 месечно, доста кисело мляко мога да си купя, и спрете да въздишате по миналото, загубено е безвъзвратно, доколкото си спомням "перестройката" започна от "братския"СССР.
57
3
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
До някой сиОще един комсомолски секретар изпълзя от нафталина.Спимни си твоите идоли какъв кютек ядоха в Афганистан, познавам един афганец който е бил там по време на събитията, та той ми казваше че бойчагите са си продавали автоматите за две бутилки водка. А това тенеке дето го гледаш на снимката, моли се да не е правено в понеделник. Посветените ще ме разберат.
56
2
 
0
 
! Отговори
Kr преди 5 години
До Рашо 57списъка (EU телевизори и компютри-компоти) е дълъг, започва със Филипс и продължава...***********дълъг)))))
55
2
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
ЗИЛ дето харчи ток колкото една фурна?!?! Брато ти живееш още в годините на студената война. И за господина дето се интересува от европейски телевизори, списъка е дълъг, започва със Филипс и продължава.
54
4
 
0
 
! Отговори
ЗиС5 преди 5 години
Ами анонимен,карай си със ЗиЛ а и си го зареди с водка Аз имах за първа кола Москвич,возил съм се на ЗиС и ГаЗ,така че благодаря многор.А когато Раша стигне до плодовите органи на Liebherr ,обади ми се.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И м-у другото хладилника ми е произведен в Бг "Либхер" препоръчвам го.Аз пък ти препоръчвам хладилник ЗИЛ. Познавам хора с такива от 77-*** година и още си ги ползват. И ще работят още 50 години, а твоя Либхер дотогава ще се е прераждал поне три пъти като други вещи.
52
2
 
5
 
! Отговори
Kr преди 5 години
До Рашо 52България не претендира да е световна супер сила*****България претендира да е световна критик Русия? Кажи какви компютри и телевизори сега произвеждат в ЕС?))))
51
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Хахах, ааааа.Еххх умникоако програмираш дрона да се движи като пиян моряк с траектория оверлог няма да получиш нито една свясна снимка на земната повърхност да не говорим че дрона летейки по този начин не може да прицели лазерен лъч за целеуказване на артилерия или авиацияДроните летят по права линия и относително бавно 90% от дроновете ползват бутални двигатели и скороста им не надвишава 300км/чТака че ще ги уцели и песен ще пее
50
4
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
България не претендира да е световна супер сила за да я слагаш в спора. Съобщението ми беше за русофилите в този сайт в който за съжаление не виждам много Българофили, само чавдарчета и пионерчета, съдейки по незрелите им изказвания и по прехласнатостта им от великия СССР. И м-у другото хладилника ми е произведен в Бг "Либхер" препоръчвам го.
49
3
 
2
 
! Отговори
Kr преди 5 години
До Рашо 49До русофилите,Какво в къщи ви е руско, телевизора, компютъра, хладилника или печката?****Какво в къщи ви е българско, телевизора, компютъра, хладилника или печката? ))))
48
2
 
2
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
.. Кога с 57.мм. зенитен снаряд уцелиш ниско летящ дрон ми се обади...Ако останеш жив, де.....
47
10
 
2
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
До русофилите,Какво в къщи ви е руско, телевизора, компютъра, хладилника или печката? И съм сигурен че пред входа си в Люлин с гордост сте паркирали Москвич последен модел. Гледате някакви картинки на някакви макети и подпиквате от кеф, един колега спомена по долу че всичко е базирано на немски технологии, дори и знаковия им "Калшников" е разработка на Хуго Шмайзер отпреди 60 години. И за толкова време дори една модификация не са му направили щото ги е страх че ще се усерат.
46
2
 
3
 
! Отговори
преди 5 години
Чакаме 4К видео в youtube !
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12000м е доста за педесет и седмак. Сто милиметрово не можеше на повече от 8-9 хиляди метра. Май има грешка- макс 6-7 хиляди метра ще да е. Евтин начин са измислили да свалят скъпи неща.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Предлага на български означава и продава****Мъск продава по-добре.... )))
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Бофорс от 15 години предлага това оръдие с дистанционно взривяващи се осколни снаряди.***И?Мъск предлага колонизира Марс