Деривация-ПВО – руският убиец на дронове

Ефективността на оръдието е до 12 000 м височина
23 авг 2018 07:45, Златко Желев
112
Деривация-ПВО – руският убиец на дронове
Снимка: Минобороны РФ

На пръв поглед машината прилича на лек танк, а това се дължи предимно на нейното 57-милиметрово оръдие, което е и най-важното оръжие на Деривация-ПВО.

Оръдието е изключително скорострелно и може да следва бързо движещи се мишени. На практика то може да сваля ниско летящи крилати ракети, ракети въздух-земя, както и дронове или дори самолети. Но най-важното му предимство е, че е роботизирано.

Деривация-ПВО е снабдена с най-модерните руски системи, използващи машинно обучение, в резултат на това машината сама може да избира какви муниции да зареди, спрямо разпознатата цел.

Ефективността на оръдието е до 12 000 метра височина.

Именно заради все по-честата употреба на дронове - били те разузнавателни или бойни, малки или големи, то Деривация-ПВО би се оказала много полезна за всяка армия, като в разработването й е отчетен опитът на Русия от Сирия.

Освен за свалянето на дронове, ракети, вертолети или самолети, Деривация-ПВО може да се използва и за удари върху наземни цели, пише Дир.бг.

Последният коз в ръкава на новото руско оръжие е факта, че целият купол, на който е разположен оръдието е необитаем, а екипажът на Деривация-ПВО е доста добре защитен.


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
3
 
! Отговори
ASD преди 2 месеца
Руските учени живеят в закрити градчета, където цените са различни. Така че колко получават е трудно да се каже предвид покупателната им способност. Обаче след като се пенсионират могат да си купят вила и апартамент в България на морето /доста често срещано/, за което българските учени с 400-750лв месечно заплата професори могат само да си мечтаят.
96
3
 
1
 
! Отговори
ASD преди 2 месеца
Дронове, които летят по руските бази в Сирия са снабдени с американски електронни части, които струват доста скъпо. Тука не става въпрос за китайски играчки за !100$, а за профи машини с радиус на действие 200 км на стойност над 10 000$!
"Деривация" сваля дроновете с евтини патрони с взривател. Така по дрон отиват 10-20 изстрела, което е несравнимо като цена.
95
2
 
1
 
! Отговори
Рашо преди 2 месеца
Господине, имаш ли представа какво е "security clearance" , имам чувството че говорим за различни неща. И колко според теб взима един руски конструктор. Едно време в Бг идваха разни руски специалисти за обмяна на опит, всичките с гръмки титли отпред, напиваха се да не казвам като какво , повечето не искаха да си тръгват.
94
1
 
1
 
! Отговори
ASD преди 2 месеца
Поредната некадърно преписана статия.
Радиуса на ПВО системата е 12 км, а височната е 6 км.
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руския учен получвал 2500 на година... Ти руски учен виждал ли си през живота си изобщо? Читачка със секюрити клеаранс взима 30 000 на година. Заплатите в сектора на сигурността не са толкова високи, колкото си мислиш, освен ако не си на мисия, но тогава просто не плащаш данъци. Е, имаш и командировъчни и се ускорява повишаването в чин... Което си е перк, защото за чин се плаща добре.
92
1
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 2 месеца
Да руснаците правят с малко пари това което другите правят с много. Би трябвало да ти е ясно защо това е така, един американски учен получава $ 250000 на година, а един руски $2500 на година. Дори чистачката в един американски концерн със "security clearance" получава повече от твоя махмурлия учен. Затова всички теглят по една здрава на Путин и тичат към щатите за повече пари.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 87
Не си разбрал "Зеленая марка"? Кедровая? Това е, защото се я поел от иригатор! А после закуси ли с соленым огурчиком през същия телесен отвор?
Трябва да си извратен, да напишеш такива неща! Все едно аз да кажа, че "Джентълмен Джак" не струва! И да викна "Само Блек Рам"!
90
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 2 месеца
КУПУВАМ АМЕРИКАНСКИ ДРОНОВЕ ЗА СКРАП....КАТО ГЛЕДАМ ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА СИ НАПРАВЯ ЗАВОД
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Решихтели какво ще правите с ПРО ? Там са наляти милиарди долари а файда йок ???
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не говорим, че има цели стада микродронове, които сами се престрояват в най-различни конфигурации и ще направят автоматичното оръдие да стреля напосоки като шашаво.

Се едно вие да застанете насред двора с ловна пушка срещу рояк оси.
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубавата водка е Собиески, Финландия или Данзка.

Повече пари за обикновен разтвор на етанол в Хаш2О няма да дам.
На руснаците пари - НЕ !

Черпиха ме веднъж Зелена марка, нищо особено.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този изкуствен интелект не знае дали към него идва Предатор или обикновена играчка за 20 лева.

Освен това за 30-40 лв може да се направи мукавен дрон, който от 2 км изглежда точно като Предатор.

Разбрахте ли поантата, тапанарченца?
85
0
 
1
 
! Отговори
Спазвайте ЗАКОНА преди 2 месеца
ИМА АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ПРОИЗВОДСТвО И ПРОДАЖБА НА ДРОНОВЕ От НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО.
84
4
 
5
 
! Отговори
До Рашо преди 2 месеца
Рашо, след глупотевините, които написа, откъде ти дойде просветлението, че сред руснаците има мозъци! Аз ги познавам добре и твърдя, че готините там са много повече,
че културата им е за завиждане, че си пият хубавата водка в кристални рюмки и мезят с чер хайвер, а онези дето пият гадости са много по малко! "А хадость пьют из экономии" пееше Висоцки.
А това, че силно дръпнаха във военната област е борба за живот! Те с малко пари правят това, за което на онези им трябват много милиарди.
83
11
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 2 месеца
И руснаците имат мозъци, не всичките са пияни дрипи. Познавам няколко от тях, работят в сериозни аероспейс компании, почти всеки месец изстрелват комуникационни спътници в орбита и повярвайте ми въобще не искат да си спомнят за бае ви Путин, а в Бг - пълно с путинисти (мазохисти).
82
1
 
8
 
! Отговори
до 79 преди 2 месеца
Ти си изключителен интелект, братле - накара ме да се смея с глас на твоя коментар. Викаш с дрон 300лв (абсолютния ти връх при дроновете, според твоята представа) ще направиш изкуствения интелект смешен, а? :))))))))
81
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен
Колега ти мислиш за дрона тези играчки с камера които се продават свободно по света.
Под дронове военните имат предвид доста по-сложни системи
Примерно един дрон Форпост е 1500 кг малко самолетче което може 8-10 часа да патрулира над дадена територия - подобен дрон не струва 25-45 лева
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Анонимен 79, краварю, дроновете за които става дума тук са от ранга на Предатор, който струва само 4 милиона. Ти си изключителен интелект, приятел.
79
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един дрон струвa 15-20 лв цена на едро.
За един дрон това нещо ще изстреля поне 10 специални снаряда с програмируем взривател. всеки от които струва над 100 лв.

С дронове на 300 лв ще го накарам да си изпука целия боезапас и да издуха 50% от ресурса на оръдието.
78
0
 
0
 
! Отговори
Някои си. преди 2 месеца
Майое Ушев ти за гарга ли се имаш та си се растреперил толкова