Над 63 000 руски военни са се сражавали в Сирия

Сред тях са били 434 генерали и 25 738 офицери
23 авг 2018 10:00, Елка Василева
52
Над 63 000 руски военни са се сражавали в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Над 63 000 руски военнослужещи са се сражавали в Сирия, съобщи руското министерство на отбраната във видеозапис, в който се прави равносметка на близо трите години руска намеса в подкрепа на режима в Дамаск, предадоха световните агенции.

В Сирия боен опит са натрупали 63 012 военни, от които 434 генерали и 25 738 офицери, се казва във видеото, което е разпространено на руски в YouTube.

В края на 2017 г. руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че 48 000 военни са участвали във военната операция, подета през септември 2015 г.

Официално 92 руски военни са загинали в Сирия от началото на интервенцията.

По време на 39-те хиляди полета руската бойна авиация е елиминирала над 86 000 бунтовници, сред които 4500 родени в Русия или в Общността на независимите държави, се казва още във видеото на министерството на отбраната. Унищожени са били 121 466 терористични цели.

Руската намеса позволи на армията на Башар Асад да си върне 96,5 процента от територията на Сирия. Преди руската намеса тя контролираше едва 8 процента, се твърди във видеото.

В него се виждат ликуващи сирийски военни и се прави преглед на различните аспекти на руската намеса в Сирия, по-специално на операциите по разминиране или доставката на хуманитарна помощ на цивилното население.

Изтъква се и развитието на социалната и военната инфраструктура на военновъздушната база Хмеймим и на пристанището Тартус, превърнали се в постоянни руски военни бази в Сирия.

Намесата на руската армия в Сирия от 2015 г. в подкрепа на Башар Асад бе възприемана от мнозина като поврат във войната в Сирия, в която загинаха над 350 000 души и заради която милиони хора бяха принудени да избягат от домовете си, припомня БТА.

След близо три години на бомбардировки и на военна подкрепа по суша Москва призова сега международната общност да насърчи връщането на бежанците по родните им места и да подкрепи възстановяването на Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
ss преди 5 години
малии ако си бяха пратили и армията не само офицерите ко щеше да стане нз :)
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общо 63000, офицери и генерали 26000, значи по 1 офицер на 1.4 войника. :)Абе, откъде ги измисляте (или по-точно не мислите??)
15
6
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
колко американски "инструктори" сред терористите са предали богу дух не е истина ахахахахаха
14
0
 
10
 
! Отговори
патрЕот преди 5 години
е тва е, ние си ютилизираме старите мини, като си гърмим хранилищата, а Путин прави пари от тях, като си ги ползвакво пречеше вместо да харчим пари за ограда, да бяхме преместили погребите до браздата
13
15
 
10
 
! Отговори
8===о преди 5 години
"руски самолет бомбардировач се е разбил при акция в Сирия.Оцелял е само огнярят." - съобщи агенция ТАЗ.
12
9
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До 4, 8самият факт, че руснаците за да имат "асове" са писали сумарните победи на цели ескадрили, на "медийни звезди" от онова време, които, когато са били във въздуха са били охранявани от други цели ескадрили, е понятен сколько кацапня воевает без аналогов в мире. в сирия вкс хванаха турските ракети, вагнер щатските дронове. свалиха им транспортен самолет с минохвъргачка на тяхното летище.
11
6
 
4
 
! Отговори
4, 8 преди 5 години
Добре пишете минуси! Нервни сте - понятно! От полка на Покришкин е Андрей Дроздов - 55 иап по време на подвига! Самият Покришкин пък още на 22 юни свалил свой бомбардировач! Изобщо - хаос!
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ухааааааа браво на братушките 86000 бради са се вьзнесали на небето а в ЕС им дават социални помощи охохохо
9
9
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен7особености на превода. политически ангажираните медии като тая при преписването на материала пишат 96 процента (- от контролираната от силите на асад- пропускаме) сирийска територия. *** така е коги на позитано се съпнат, алтън чупи крак, наброс го хваща кръста, а падането на лелка предизвиква приливна вълна в япония. не че тегне чак толко, старае се.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетих се какво казваше руският офицер Вячислав Миронов за статистиката в руската армия : за да добиете най-реална представа от официалната информация се прави следното - нашите загуби умножавате по три, противниковите загуби делите на две. Така цифрата е сравнително точна.... Иначе руската намеса в Сирия си е огромен успех на външната политика на Путин, колкото и това да не се харесва на тролчетата в този форум
7
11
 
4
 
! Отговори
Кремал преди 5 години
Малко преди Великая отечественая! Тренировъчен полет на сталински сокол с И-16 ! В един момент двигателя се отделя от самолета, соколът се мята с парашут и от земята наблюдават как самолет и двигател падат, а между тях - сокол на парашут! Наградили го с Красная Звезда! Красота! Загинал половин година по късно.
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската намеса позволи на армията на Башар Асад да си върне 96,5 процента от територията на Сирия.-Само това е достатъчно, за да се види, че всичко е фейк. 40% от територията е окупирана от САЩ, 20% - от турците.
5
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Това означава само едно... - глад и мизерия за yшанките...
4
23
 
6
 
! Отговори
И 153 преди 5 години
Пародия! Почти като юни 1941 г.! Факт! Сталински соколи, митинги, паради и накрая по дребни ***!
3
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко от тях са се върнали в Русия?
2
0
 
21
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А как точно биха нарекли нашите журналисти страната чиито войски биха дошли по молба на сегашното правителство и страна чиито войски биха дошли защото не им харесва сегашното ни правителство ???? / заради едни граждани чийто град от оазис не превърнат в руини питам
1
8
 
25
 
! Отговори
Kr преди 5 години
Добър боен опит.Браво Русия!