Таджикистан и Русия: Не сме нанасяли удари в Афганистан

Двете страни опровергаха съобщение на Ройтерс
27 авг 2018 15:15, Елка Василева
38
Таджикистан и Русия: Не сме нанасяли удари в Афганистан
Снимка: архив, Reuters

Таджикистанското министерство на отбраната опроверга съобщения, че военни самолети на страната са нанесли удари в Афганистан. Това съобщи днес новинарският сайт "Азия-плюс", цитиран от ТАСС.

"Нямаме право да нанасяме удари по чужда територия. Дори ако това е необходимо, първо се свиква щабът на ОДКС (Организацията на Договора за колективна сигурност). И след продължителни консултации може да бъде взето такова решение", обясни пред сайта източник от таджикистанското министерство на отбраната.

Не отговаря на истината съобщението на Ройтерс, че руски самолети са нанесли въздушен удар по бойци на талибанското движение в граничен район на Афганистан, каза днес руското министерство на отбраната.

То допълни, че руски военни самолети не са изпълнявали никакви бойни задачи в района на държавната граница между Таджикистан и Афганистан.

По-рано афганистанската агенция Хама прес съобщи, че таджикистански военни самолети са нанесли тази нощ удари в североизточната афганистанска провинция Тахар след сблъсъци между предполагаеми афганистански наркотрафиканти и таджикистански граничари, които дали две жертви, пише БТА.

Според източник от силовите структури на Таджикистан, цитиран по-рано на сайта "Азия-плюс", двама лесничеи от Таджикистан били убити и един - ранен, при обстрел на таджикистанско-афганистанската граница от талибани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 22 - 2 преди 5 години
..наместо хеликоптер! А какво да мислим за "работилата", която съвсем неотдавна съобщи, че американците стоварили много войници и танкове в Амстердам, откъдето щели да отпътуват за Прибалтика през еди-къде си и...България. Като аз да пътувам за Плевен от Петрич през Силистра! Да, ама намерих оригинала и в нея нямаше България! Защо е добавено? Не, не е грешка, подготвят ни, граждани на Подмандатната тритория за нещо страшно! А нашите джорнализи пишат! В чия угода? И тази статия е част от цялото!
24
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 5 години
"Пак започнаха разни глyпави хора да пишат какво имало на снимката"----Аз май се ядосах и сменям плочата! Опитвах се да бъда вежлив и да не нагрубявам явни слабоумни мурджовци, но баста! Илюстрацията трябва абсолютно да отговаря на текста! Това е закон за журналистите в цивилизованите страни и издания! Сигурно тези получават нещо от "Ройтерс", че почти всичките им снимки са от там! Всички знаят как изглежда самолет може би без една, която редовно помества една червена снимка на витлов самолет
23
0
 
1
 
! Отговори
Аз съм 26-ти! преди 5 години
Прочетох "Снимка "Райтерс"" и за "откачалници-конспиралници."Колкото до хлапетиите, мерси! Роден съм в Царство България и на четири години се научих да чета. Оттогава все чета и знам много! Не не поумнявам - захващам се да просвещавам разни глупундери, които искат новина "Топла и прясна". Е, получи ли я? За пореден път ти дадоха нещо неподходящо, само картинка да има! Ама от "Ройтерс". Нищо че е от архива, от "Ройтерс" е! Важното е да се внушава, че руснаците са войнолюбиви, бомбардират!
22
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 5 години
Това смешно ли е? Не намирам нищо весело!Аз искам коректна информация, ако теб те задоволява информационен шум, яж си миш-маша! Знам, че "работещите" не могат да бъдат на моето ниво, да знаят тава, което знам аз, но така съм свикнал! В моята работа съм проверявал и препроверявал всяка точка, всяка запетайка. На руския жаргон на тези самолети им викат "стратези". Прецени сам дали биха ги пратили срещу няколко талиба. Един такъв загубиха през войната с Грузия през 2008 г. Аз знам, защо те - не?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те хлапетиите си мислят, че задължително на мястото на събитието стои един репортер на ДНЕС БГ и чака за 60 години ако СЛУЧАЙНО минат едни руски самолети, да ги снима, за да може снимката да е актуална и с вярно съдържание.Ауууу, на работния сървър с материали няма снимка на такъв самолет, сега кво ше правим, шефе? -Ами не публикуваме новина, даже закриваме сайта, щото нямаме снимка от мястото на събитието. Топла и прясна.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аджикистанското министерство на отбраната опроверга съобщения, че военни самолети на страната са нанесли удари в Афганистан. - жалкоруски военни самолети не са изпълнявали никакви бойни задачи в района на държавната граница между Таджикистан и Афганистан - а би трябвало
19
3
 
2
 
! Отговори
СНИМКАТА преди 5 години
То под снимката си пише: "Снимка: архив, Reuters"Но на откачалници-конспиралници рядко им се чете.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На снимката се виждат три стратегически свръхзвукови бомбардировача Ту-22М. Такива имат само руските ВКС и се използват за съвсем други операции."Пак започнаха разни глyпави хора да пишат какво имало на снимката и как не отговаряло на истината и с написаното в статията...Абе, хора, не разбрахте ли за толкова време, че на тия снимки се слага КАКВАТО ИМА снимка? Ако нямаха снимка на руски самолети, е допустимо да сложат и американски дори. И после пак щеше да има "защо са американски", нали?
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното доказателство за небрежната некадърност на "работилата по материала". На снимката се виждат три стратегически свръхзвукови бомбардировача Ту-22М. Такива имат само руските ВКС и се използват за съвсем други операции. Цялата работа силно прилича на фейк нюз! А и таджикските лесничеи много интересна работа имат в тези техни големи гори! Всички лъжат, някои много!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбрах. В крайна сметка таджикистански или руски ? Каво им се е привидяло ?
15
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиещите препарати за вана се оправдават като младо девойче всеки път като ги обвинят за нещо. Гузни са малко те. Тоалетните химии не прощават на никого, въпреки че май само една нация има в този свят, която пие всичко което съдържа алкохол. Познайте коя е тя?
14
3
 
29
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Да, съвсем нормален фейк от Ройтерс. Няма да им е сефте.
13
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таджиките са братя с руснаците и нашето мурзил
12
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОКО! РОЙТЕРС РЯДКО КАЗВА ИСТИНАТА.КРАВАРСКА МУ РАБОТА.
11
3
 
28
 
! Отговори
v преди 5 години
До Бирено мече 1Таджикистан? Къде ги намирате тия дивашки територии !?******************сигурен.Същият въпрос те питат за една балканска страна. )))
10
4
 
36
 
! Отговори
кофти дрога преди 5 години
На краварите , афганската дрога им идва в повече - вече навсякъде им се привиждат руски оръжия и удари !
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10алкохолик - ти! ))))
8
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолиците още не смеят да погледнат към Афганистан, като си спомнят какъв бой ядоха там преди 40 години!
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Преди да изтрезнеят ще минат да ти резнат гръцмуля
6
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лосионаджиите сигурно са се целили в Сирия, ама безаналоговите им ракети са паднали в Афганистан :)