Русия кани НАТО да наблюдава големите военни учения

Алиансът обеща, че ще предприеме действия за "Восток 2018"
28 авг 2018 21:53, Елка Василева
105
Русия кани НАТО да наблюдава големите военни учения
Снимка: архив, Reuters
НАТО ще извърши мониторинг на ученията "Восток-2018" ("Изток-2018"), но подробностите около този процес са засекретени, заяви днес и.д. говорителят на алианса Дилън Уайт в коментар на изявлението на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за предстоящите маневри на 300 000 военни, предаде ТАСС.
Още по темата
 
"Постоянно следим руските учения и ще предприемем действия по отношение на "Восток 2018". Подробностите за това как анализираме тези разузнавателни данни са засекретени", каза Уайт.
 
Той посочи, че военните аташета в Москва на държавите от НАТО са получили покана да наблюдават ученията и алиансът обмисля възможността да присъстват.
 
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес пред журналисти в руската република Хакасия, Сибир, подробности за ученията, които ще са най-големите от 1981 г.
 
В тях ще участват около 300 000 военнослужещи и над 1000 летателни апарата. Ще се включат Източният и централният военен окръг, както и Северният флот, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
7
 
! Отговори
Най-долния преди 5 години
Според мен сте повече от 80%.Аз затуй се спасих.С вас не се говори.Надплюваме се....
58
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната гавра с НАТО
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което ще напиша сега не е е фобия, а горест.Аз не зная във химна на коя страна се споменава столицата на друга.....Дружно, братя българи.С нас Москва е в мир и в бой.Партия велика водиНашия победен строй.Нямате мярка!
56
14
 
4
 
! Отговори
Пак долния преди 5 години
Опитайте се да не бъдете слепчета, които взимат желаното за действително, а трезви анализатори.Ако Русия беше в състояние да командва нещо, нямаше даже България да се откъсне от нея.Курица не птица,а *** не за граница.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1Аз не съм русофоб!2Туй (с Вермахта) е било по средата на миналия век.3Туй (с Вермахта) е било в съюз с други държави.Няма да редя повече, но отдавна армията е икономика,а не е копия. Русия разчита на постъпления от природни ресурси.Откъде са постъпленията?От западна Европа,която скоро обеща да купува щатски газ и соев сос.След ВСВ икономиката на Русия и Европа беше разсипана. Щетите на САЩ територия са $2000. Германска подводница изстреляла снаряд,който срутил сайвант и убил крава.
54
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам да съм лош, но истината е тая.Русията е като банда разбойници до замъка на шефа.Никой ги не зима на серьозно, щото не са сила, но вреда нанасят и все по-голяма.Следва наритване и ако не вдянат - унищожение.Иначе са полезни. Служат за валидиране на военни бюджети. Но почват да се зимат на серьозно. И вредят.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ели, здравей!Сори *** нямаш данни. Богатите в Америка купуват земя.Много земя.И проектират градове, които се самозадоволяват.Гледай, примерно, градът на Бил Геитс.
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гавра е когато наложиш на някой санкциииииии.Що Русията не земе да санкционира някой?
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, Бонобо!Ти дан си с Рубин 702 или Радуга телевизор?:-)))))))
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй беше мнооого отдавна.
49
6
 
9
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 16Русия не произвеждала прахосмукачки и перални машини! Ту-пан! Произвежда и още как! Още 60-те години на ХХ век на Софийската гара нямаше човек, който да не мъкнеше от влака Москва - София прахосмукачки, паркетолъскачки, шевни машини и какво ли не. А гърчулята се гърбеха от ЦУМ с цели чанти с фотоапарати и ютии, руски, разбира се! Но ти тогава си бил още в мераците на тейка си, отде да знаеш!Когато руснаците продадат един реактор ВВЕР някъде, нямат нужда да правят прахосмукачки!
48
3
 
7
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Русия спазва ДОВСЕ,според който НАТО вече не трябваше да я има..
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо Трябват данни. А ние нямаме.Гледам 10 руски кораба и две подводници влизат в Средиземно море за да гарантира,че няма да стане туй дето стана преди.Не съм гледал кви са корабите, но ако няма самолетоносач арчат пари напразно.Туй са много пари и то във вальута.Изобщо пак се фащат на Рейгъновите капани.
46
0
 
1
 
! Отговори
Re: Ели преди 5 години
Навсякъде ме канеха - освен БГ - не се оплаквам, но е обидно, добре, че имаше инициатива на наш депутат или външен министър, та нещата с легализацията потръгнаха в БГ, беше скандал в ЕС.Кошмар!:)Ученото си е учено :)
45
3
 
1
 
! Отговори
До парад преди 5 години
Парадът в УСА, една дама мер - кмет, в БГ мисля, че е зам. кмет.Каза, че парите ще бъдет откраднати.При техните верижни средства има една особеност, разбива пътната настилка, задвижването им е по-особено.Това е проблемът за парада!А иначе, сме си подложени на всякакви експерименти, без да знаем.Това е лошото, и на САЩ, и на Русия.Всяка омраза е плод на противопоставяне, и съзнателно унищожаване.Винаги задавайте въпросът: ЗАЩО?Така е сътворен Светът и Цивилизацията!Куо Вадис Домине?
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ели!Не си мисли, че туй е нещо странно.Тук,аз съм Америките, казват, че университетска диплома важи на 120-150 км от университета.Трябва някой с такава диплома да те вземе на работа та да я признае. Преди туй обаче са професьоналните организации без които не можеш. Ако не си член на Съюза на лекарите нема Сорбона. Интереса клати феса.
43
5
 
5
 
! Отговори
до Ха-ха-ха преди 5 години
Путин: НАТО гледа как се прай ... военно-исторически музей на открото. Ха-Ха-Ха
42
4
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не става въпрос, нито за НАТО, или Русия.Става въпрос за 3% ***.Ако не могат да те вербуват след завършването в чужбина, правят всичко възможно да те маргинализират.Ненапразно студенти от "Сорбоната" в БГ - бяха възпрепятствани при легализация на дипломите си, усложнени процедури!Това са хора, които биха могли да поведат народът!Мислете бе хора, мислете.Няма Русия , САЩ, НАТО, ЕС.Мислете къде сме ние, БЪЛГАРИТЕ, къде са ДЕЦАТА ни, майките и бащите ни?Автобус - загинали, мантинела,?
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем наскоро УСА президента отмени военен парад и то много по-малък, като много скъп, а Русията скъпа показуха ще прави.Бог ми е свидетел, че нямам лоши чувства към русите. Е не дишам простите хора с претенции. Но те не са нация. Мисля си, че големия им проблем е желанието да са по-по-най големи и в името на това си утрепват хубавата страна и народа. Ако пипаха парата зад врата и правеха двустранни договори щяха да са много напред.Щяха да си повишават нивото и всички щяха да ги уважават.
40
4
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Путин:"Ало, НАТО, глей как са прай !"